Според Обама няма арменски геноцид

Президентът наруши предизборното си обещание
22 апр 2016 20:37, Александър Попов
150
 Според Обама няма арменски геноцид
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Барак Обама отказа да определи като геноцид масовите убийства на арменци през 1915 г., като наруши обещанието, което даде, когато се кандидатира за президент, предаде Асошиейтед прес.

В изявление на Обама по повод Деня за отбелязването на паметта на арменците, избити през 1915 г., се казва, че това е било първото масово зверство през 20-и век. Той също така похвали Армения за това, че приема сирийски бежанци.

Не се очаква Обама да признае масовите убийства на арменци за геноцид преди да приключи мандатът му през януари 2017 г.

Турското правителство признава факта за масова гибел на арменци, но е против използването на думата "геноцид".

САЩ имат нужда от помощта на Турция в борбата срещу групировката "Ислямска държава", отбелязва АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и робство не е имало в сащ а предците му са били на бригадири.
74
0
 
2
 
! Отговори
ЕРВИН РОМЕЛЛ преди 7 години
ПРОДЪЛЖЕНИЕ --- СССР ИМАШЕ 24 МИЛИОНА КВ КМ + МОРСКИТЕ СИ ВЛАДЕНИЯ ОЩЕ 10 МИЛИОНА = 34 МИЛИОНА .!А ЯПОНЦИТЕ ЗАВОЮВАХА ЦЕЛИЯ ПАСИФИК. Е ПОЧТИ---- ОТ БРЕГОВЕТЕ НА ВЕЛИКДЕНСКИЯ ОСТРОВ ДО ЧИЛИ ДО КОРАЛОВО МОРЕ И НОВА КАЛЕДОНИЯ ---НА ЮГ....А НА СЕВЕР----ОТ САХАЛИН И КУРИЛИТЕ 51' ГРАДУС, ДО ХАВАИТЕ И АЛЕУТСКИТЕ ОСТРОВИ ---ТОВА Е НА СЕВЕР.НА ЗАПАД ЯПОНЦИТЕ СТИГНАХА ДО ИНДИЯ, КОЕТО БЕШЕ С ИНДИЙСКИ ЛИДЕР, ПРО-ЯПОНСКИ, И ДО ТИБЕТ, ТОГАВА НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА +++ --- И ДО МАНДЖУРИЯ И ВЪТРЕШНА МОНГОЛИЯ !!
73
0
 
2
 
! Отговори
ЕРВИН РОМЕЛЛ преди 7 години
ХАНКО....НЕ Е ВЯРНО ТОВА...НАЙ-ГОЛЯМОТО ТЕРИТОРИАЛНО МОРСКО ОБРАЗУВАНИЕ В ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ НА ПЛАНЕТАТА Е : ''ЯПОНСКАТА ИМПЕРИЯ ВЪВ ВОЕННО-ВРЕМЕННО ВРЕМЕ...ТОВА Е САМО ЗА 4 МЕСЕЦА ПРЕЗ 1942 ГОДИНА...НО ТЕ ВЛАДЕЯТ 85 МИЛИОНА КВ.КМ !! ТОВА СЕ ПРИЗНАВА ОТ БРИТАНЦИТЕ И САЩ !!---ЗАЩОТО ТЕ САМИТЕ ГО ИЗУЧАВАТ В ТЕСНИТЕ СПЕЦИАЛНОСТИ ЗА СВ. ВОЙНА 2.85 МИЛИОНА КВ КМ Е ТОЧНО 1/6--ЕДНА ШЕСТА ОТ ЦЯЛАТ ПОВЪРХНОСТ НА ПЛАНЕТАТА...А НЕ ПРИМЕРНО САМО НА СУШАТА, КОЯТО Е САМО 29 % ОТ ПЛАНЕТАТА. СССР ИМАШЕ БЛИЗО....
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Български ХанЗле си с историята: примери - монголската на Чингиз хан, македонската на Александър и още поне пет-шест! Ама се иска четене и учене, а не голословно плямпане!
71
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те и американците не са избивали индианците и даже сега им предлагат автономия на територията на САЩ.
70
1
 
4
 
! Отговори
банана преди 7 години
Обама ще да каже ощедали да бъде черното бяло иДали да бъде денят нощ
69
14
 
6
 
! Отговори
Български Хан преди 7 години
Османска Империя е била най-голямата Империя в Историята на Планетата Земя , няма друга Империя която да е била толкова голяма и силна
68
2
 
5
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Не помня по слаб президент.
67
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и какво стана сега , вече Турция управлява и павиана ли
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На някои канандски овчари от ходене по опери и прехласване по балетисти с тесни чорапогащници не им остава време да почетат книги, затова се изказват неподготвени. Могат да си приказват само с офцe, с някой малко по-начетен не им се получава и им остава единствената защитна реакция-опитите за обиди. Шийпдрайвърите не схващат, че така се самообиждат и самоунижават още повече.
65
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Думата "геноцид" инфлира, когато евреите разбомбиха Сабра и Шатила. След това на мода излезе думата "тероризъм". Сега всичко това се заменя с "халифат". Няма никакво значение дали говорим за Сирия, Турция, САЩ или Русия. За Европа настъпват кризисни времена. Ако тя бързо не вземе мерки за тотална реиндустриализация и не се въоръжи до зъби, след 50г. я е има я е няма.
64
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Садамчо, никога не е бил съюзник на Америка. Той си неше руско протеже, даже и ние имахме търговски отношения с него по ИнтерКом линията. Даже и дължи $2 млрд които и до днес не сме видяли.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Беше, беше. По време на войната с Иран, ние бяхме на страната на персите. Те щатите и от бин Ладен се отказаха, ама кой го създаде? Та и със Садам така.
63
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ви издишат опорките у.шанки. Даже не става и диалог...
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАболютно нищо!? Те така стават работите....
61
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво има Хилари Клинтън с арабската пролет. Това че някакво тъпо ченге е застреляло търговец ли ? Както се случи преди няколко дена, застрелял някъв за една чаша чай. Ей така стана арабската пролет....
60
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Садамчо, никога не е бил съюзник на Америка. Той си неше руско протеже, даже и ние имахме търговски отношения с него по ИнтерКом линията. Даже и дължи $2 млрд които и до днес не сме видяли...
59
14
 
6
 
! Отговори
100 % TURK преди 7 години
Вие българите ревете , че е имало някакъв геноцид , а не виждате държавите с които сте в европейския съюз. Геноцидите които те са вършили по целия свят защо ги прескачате ? Дори на една Белгия и копче не можете да кажете по въпроса.
58
0
 
10
 
! Отговори
ф преди 7 години
Плевнелиев беше възможен заради Барак Обама.
57
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Арабската пролет" доколкото си спомням беше направена от арабите...
56
3
 
8
 
! Отговори
LAST OTTOMAN^S преди 7 години
da da ima genocidnad 40 000 armentsi rabotyat i jiveyat v Turcia nelegalno,i detsata ucat v turskite ucilistaabe ako imase genocid zasto idvat v Turciada be da ima genocid......................................................................................tocka