Обама похвали германците за бежанците

Меркел е "пазителка на Европа", смята американският президент
23 апр 2016 10:02, Анисия Иванова
93
Обама похвали германците за бежанците
Снимка: БТА

Американският президент Барак Обама похвали смелостта на германската канцлерка Ангела Меркел и на германците, проявена по време на бежанската криза, в интервю, което ще бъде публикувано днес в германския всекидневник "Билд", предаде Франс прес.

"Смятам, че в кризата с бежанците отношението на канцлерката Меркел, както и това на много германци, беше смело", заявява Обама. Тя е дала пример за "истинско морално и политическо лидерство", подчертава президентът на САЩ.

"Германия не трябва да носи сама или с помощта на няколко други държави цялата тежест на кризата", подчертава Обама. Неотдавнашното споразумение с Турция е било стъпка към по-справедливо разпределение на тази отговорност, добавя американският президент.

Още по темата

По време на управлението на Меркел е нараснало участието на Германия на международната сцена и страната играе вече по-важна роля, заявява Обама. Той оценява като изключително важно участието й в преговорите за иранския ядрен въпрос и в сключването на Парижкото мирно споразумение.

Меркел е допринесла и за запазването на европейското единство при руската агресия срещу Украйна, подчертава Обама, който нарича германския канцлер "пазителка на Европа".

Меркел е прагматична и се концентрира върху това, което е възможно, добавя президентът на САЩ. "Когато каже нещо, тя го мисли. Когато каже, че ще направи нещо, го прави. Имам й доверие", заявява Обама, декларирайки, че се гордее с приятелството й.

Очаква се Меркел и Обама да открият утре панаира в Хановер, най-голямото изложение на промишлени стоки в света. Днес обаче хиляди противници на споразумението за свободна търговия между САЩ и ЕС ТТИП (Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство) се събират за протести в Хановер, ден преди пристигането на американския президент, отбелязва АФП.

Обама защити споразумението ТТИП и в интервюто си за "Билд". Според него то е "един от най-добрите начини за насърчаване на растежа и създаване на работни места". ТТИП ще засили търговията и ще доведе до откриването на работни места както в ЕС, така и в САЩ, подчертава американският президент. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
6
 
! Отговори
нн преди 7 години
Човекът на снимката попиля Близкия изток и Северна Африка. Останаха само най- гадните монархии, съюзници на САЩ. Искаше да съсипе и Русия, почти беше успял при пияницата Елцин, но се препъна. Сега съсипва и Европа. Не му отърва съюз Русия-ЕС. Не му ли се озъби обединена Европа, загива. С какво е задължена Европа на мигрантите , с нищо. НАТО нямаше думата, САЩ заповядваха участие във войните на страната на Америка. Европа тегли, защото САЩ предизвикаха миграцията, да не говорим за ИД.
62
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тримата ***, в лицето на изкукалата лелка, френския лилипут и далавераджията юнкер, еб*** майката на европа. Няма как черния да не е доволен. По добре не би могло да му се получи.
61
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Номерата на СССР с бежанците не сработи сега каква ли глупост ще измисли джуджето от червения плащат, можели ще докара марсианци които да тръгнат към ЕС
60
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе я по-добре направо стягай куфарите за Русия, за какво ти е обединение с ЕС, само ще дръпне матушката назад, а тукмо са достигнали рая.
59
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ясно,че ще я хвали.Америка не иска силна Европа.Ако вместо с американците,Европа се беше съюзила с Русия,сега щяхме да имаме една силна обединена Европа и такива като Обама нямаше да ни хвалят,съветват или заплашват,а щяха да си налягат парцалите и да се съобразяватс Европа.
58
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е как няма да я похвали,нали не са му в къщата.Пък са му сродни души и по произход.
57
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа е християнска. Християнско е да помагаш на страдащите и гонените. Фашиска *** е варварска материалистична ***, прочее - трябва да се разруши и заравни с булдозери. Путинистан е съвременният Картаген.
56
1
 
23
 
! Отговори
Пълен абсурд е преди 7 години
ТТИП щяло да доведе до нови работни места????Може,ама в САЩ!Тука ще бъдат ликвидирани цели отрасли!Примерно земеделието-над 90% от фермерите ще фалират.Монсанто ще коли и беси навсякъде.Гледайте какво става с Украйна-нещо подобно ще се случи с ЕС,само без глада.
55
0
 
21
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
Е па прав е Обама да я хвали-изпълнява 1:1 всичко,което и наредиха!Помните ли какво стана,когато привикаха Меркел за инструктаж в САЩ(началото на украинската криза 2014)?Върна се от Америка като зомби!Айде,с Русия както и да е,ама тоя погром над Европа надхвърля всякакъв разум!Яко са я омагьосали!Въпросът е как германците я търпят,толкова ли са кастрирани????
54
9
 
0
 
! Отговори
До 65 от Обама е пич преди 7 години
На вас само грантове и конспирации са ви в главата!!!!! Все някой ви пречи!!!! Никога не сме сами виновни!!!
53
0
 
23
 
! Отговори
дарин преди 7 години
Колкото и да я четкаш европеиците не искат робското ви трансатлантическо търговско споразумение , което ще съсипе Европа , но спаси сащ !
52
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, Меркел е паразителката на Европа. Пишете правилно!
51
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обача е пич. Качство ка. А ти си грант.
50
22
 
4
 
! Отговори
Обача е пич преди 7 години
Руската агентура и пропаганда в Германия онзи цяла Европа са активирани до крайност!!! Давайте ***!!!
49
0
 
31
 
! Отговори
Meн преди 7 години
Той Обама си върши много добре работата за интересите на САЩ. Ни не мога да разбера действията на политиците от Европа?!? *** не са явно са агенти на ЦРУ всички...Друго което да осмисля предателските им действия спрямо Европа не виждам
48
1
 
8
 
! Отговори
Гражданина преди 7 години
Лансира се Германия, докато не си покаже рогата и братупките не замаршируват пак по карл маркс щад
47
0
 
26
 
! Отговори
Аспарух преди 7 години
То остава и да не я хвали.Нали американското задкулисие е в основата на организираното нашествие,наречено миграция.
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде пак приказката за грозното пате и белия лебед,патето било агресивно,подскачяло на място да се извиси,лебедът го припознал и го напъствал първо да му порасне шията та да се оглежда от високо и далеко де стои черната ламя,и дали ги слуша,а тя ги чува и се ослушва кат къде бягат бягащите бежанци дет пратила да се бият за нея,и кой как ги посреща,упътва по пътя и места,как се предвижват пеша и през какви огради ги пускат с четене на конско,кат къч ги блъснал грозно,от всите поне 6 да се върнат
45
0
 
3
 
! Отговори
американофил преди 7 години
До ХТе са го избрали ,а нашите хубавци,дето твърдят че са "избраните",пък никой никого не познава
44
1
 
24
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
Хитлер с толкова оръжие и армия не успя да съсипе Европа, но баба ни Меркел седейки на столчето си успя.