Рейтингът на Меркел спада след отстъпките й пред Турция

Тя е пета в класацията на най-популярните политици в Германия
23 апр 2016 09:02, Анисия Иванова
63
Рейтингът на Меркел спада след отстъпките й пред Турция
Снимка: БТА

Канцлерът Ангела Меркел се нареди едва пета в класацията на най-популярните политици в Германия, показа вчера цитирано от ДПА допитване, осъществено от обществената телевизия Цет Де Еф.

Според огласените вчера резултати канцлерката е изпреварена от личности като финансовия министър Волфганг Шойбле и премиера на провинция Баден-Вюртембергот Винфрид Кречман, чиято партия "Зелените" победи Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел на изборите в провинцията.

Т.нар. "Политбарометър" на телевизията сочи, че ако общи избори бяха насрочени на 24 април, ХДС и баварският им партньор Християнсоциалния съюз (ХСС) биха спечелили само 33 процента от гласовете - с 3 процентни пункта по-малко от най-лошите прогнози за този парламентарен период.

Спадът свидетелства за безпокойството около угодническото поведение на Меркел пред Турция - ключов, но и спорен партньор за спирането на миграционните потоци към Европа. Осемдесет на сто от участниците в допитването смятат, че канцлерката е направила твърде много отстъпки пред все по-авторитарната страна заради бежанската криза.

Повечето анкетирани изразяват съмнение, че Анкара е надежден партньор, въпреки че Европейският съюз възложи на сключеното наскоро с Турция споразумение надеждите си за намаляване на нелегалното влизане на територията на континента.

Делото за клевета срещу германския сатирик Ян Бьомерман, осмял турския президент Ердоган по обществената телевизия, също предизвика смут в Германия, особено след като Меркел подкрепи наказателно преследване по искане на турския президент.

Общо 62 процента от запитаните са казали, че са дълбоко разочаровани от действията на Меркел по въпроса. Поддръжниците на партията й са разделени - 44 процента подкрепят решението й случаят да отиде в съда, а 44 на сто са против него. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: рейтингангела меркел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
1
 
! Отговори
ОСМАН преди 7 години
МеРКЕЛ Е НАЙ ГОЛЕМИЯТ ПОЛИТИК В СВЕТА СЛЕД РЕДЖЕП ТАЙИП ЕРДОГАН НА НАШЕТО СЪВРЕМИЕ.И ОБАМА ГИ ПОХВАЛИ ДНЕС.И ТЕГЛИ МАЙНАТА И НА АРМЕНЦИТЕ С ФАЛШИВИЯ ИМ ГЕНОЦИД....
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може да сме гладни и бедни. Може даже някои от нас да са и интриганти. Действията на тази могъща до скоро жена обаче ме касаят пряко, косвено и всякак. Ето защо критиките към нея са съвсем основателни. Тя прави очевидни грешки, но от инат не ще да си ги признае, а ги задълбочава все повече. Това заслужава поне критики.А ти си трай в твоя гьол и си търпи последствията, благоговеейки пред величието на този провалящ се политик, жабо!
42
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Триста хиляди от мигрантите в Германия са жени. Още тази година всичките ще родят и така броят на мигрантите ще расте в геометрична прогресия. Да му мисли бъдещият канцлер (щото Меркел е пътник).
41
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гладни, бедни интриганти критикуват канцлера на една от най-мощната и богата държава във света. Абсурд , всяка жаба да си знае гьола.
40
2
 
20
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
Ако Баба Зомби(Меркел) продължава да се.е на метеното,рейтингът и ще се крепи само на ислямското население в Германия!Може би затова и работи за нарастването му.....Днес 15млн. утре 30млн.-ето ти изборна победа!Само че и са грешни сметките-мюсулманин не дели властта,ако може да я вземе цялата!
39
2
 
3
 
! Отговори
Пуй за Хутин преди 7 години
Нейния пада, *** моя се вдига! Рейтинга де ;)))
38
14
 
12
 
! Отговори
Турчин преди 7 години
Меркел е предвидлива жена знае, че след няколко десетилетия Европа ще се управлява от мюсюлмани затова гледа да е в гъсти отношения с Турция
37
29
 
10
 
! Отговори
дааа преди 7 години
Турция си е Турция и дори големите световни сили се съобразяват с Турция !!!
36
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истинските немски ги избиха във ВСВ.Сегашните са меки китки.
35
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продажниците на собствения си народ се обеsват, не им се отчита рейтинг!Същото се отнася и за гейтаците от Брюксел, унищожили Европа.
34
0
 
28
 
! Отговори
демокрация преди 7 години
Щеше да е на нула рейтингът и но и те имат ДПС . Само германците още не са се усетели.
33
1
 
5
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Добре. Аз съм атеист. Не искам да ви вярвам във боговете. Вие защо защо искате да вярвам? Вие прасета изгорихте Джордано Бруно на клада.
32
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви класации, какви 5 лева?Трябваше вече да са я отстреляли!
31
2
 
26
 
! Отговори
лекар преди 7 години
меркел е куха лейка
30
3
 
41
 
! Отговори
бб преди 7 години
Сменете тази откачалка,защото догодина вместо великден ще празнувате рамазан.
29
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във времето на тотална медийна манипулация, "политическо коректно " говорене, вменяване на германците на вина за цялата световна несправедливост, плюс цензура да се говори за рейтинги е смешно. Изперкел е тотално ненужна и вредна за Европа.Мога да я сравня само с Горбачов.
28
2
 
31
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 7 години
Меркел няма никакъв рейтинг. Или по точно рейтинга и е оценен - политически труп
27
0
 
21
 
! Отговори
крипти преди 7 години
Бащата на Ердоган е грузински евреин от Батуми,а Давид Оглу е кримски евреин.
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Талмуда насърчава да се сменят привидно имената с цел мърсотии в страните донори.Пример у нас Сергей Яков,а ни Станишев.В Украйна-Валцман,а не Порошенко.
25
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Младотурците,извършили геноцида над арменците се наричат така не защото са млади,а защото в техните редици постъпили много новоприели исляма-т.н.крипто-юдеи.Кой предаде на времето Търново на турците?!Е разбрахте ли кой стои в основата на всички беди и на кого под прикритие си сваля-г---те фрау Меркел?