Осъдиха зъболекар-садист във Франция

"Стоматологът на ужасите" причинявал умишлено вреда на пациентите
26 апр 2016 22:53, Елка Василева
14
Осъдиха зъболекар-садист във Франция
Снимка: архив, Reuters

Френски съд осъди стоматолога от Холандия Якоб ван Ниероп на 8 години затвор и глоба от 10 500 евро за причиняване на щети на пациенти, съобщи Франс прес.

Премествайки се във Франция, от 2008 г. до 2012 г. Якоб ван Ниероп е лекувал пациенти. По време на лечението той им е вадил здрави зъби, увреждал е венците им, забивал в устата им инструменти. Агенцията отбелязва, че сред последиците от посещенията при Ниероп били счупвания на челюстта, повторни абсцеси и заразяване на кръвта.

По думите на прокурора по делото на Ниероп му е "харесвало да причинява болка" на пациентите. Ниероп беше наречен "стоматолог на ужасите".

Според медийни публикации през 2012 г. Ниероп е избягал в Канада, откъдето две години по-късно е бил екстрадиран във Франция. Той е бил обявен за международно издирване по обвинение в причиняване на вреди на здравето на близо 100 пациенти.

Съдът в град Невер е лишил също така Ниероп от правото да практикува стоматология, пише РИА Новости.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Франциястоматолог
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление и в България има такива.
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ?!В България делото щеше да преключи само с пари под масата на прокурори и съдии. Щяха да пишат тук-там за да хвърлят прах в очите на будалите и щеше да е пуснат на свобода с подписка, без подписка Българското правосъдие е корумпирано от всички страни.
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Якоб е еврейско име но фамилията не е еврейска и това не означава че е евреин. Има много хора които избират библейски имена за децата си без да са евреи.Има много хора които не са евреи и носят шестолъчката като мислят че това им носи успех в живота. Това най често можем да го видим при *** християни в Америка. Що се отнася до зъболекарите навсякъде са еднакви мушеници. Те не обичат здрави зъби. Болните зъби им носят пари .
3
1
 
3
 
! Отговори
Наши хора преди 7 години
Якоб се казва,Яков е точното,на колко време да го осъдят и на какво въобще?Той е от богоизбраните.Навсякъде се поддържат и минават метър.А ние сме *** за тях,буквално.
2
0
 
39
 
! Отговори
**** преди 7 години
Този трябваше да го осъдят,да му бъдат извадени всичките зъби,без упойка,че като го вкарат в панделата,и като прави ***,тъкмо да не може да хапи.
1
0
 
46
 
! Отговори
?! преди 7 години
Осъдили го на 10500Е за 100 потърпевши - то ще кажеш че в БГ са му гледали делото