400 души в ареста в Щутгарт, скандирали срещу дясна партия

Те скандираха срещу "Алернатива за Германия"
30 апр 2016 14:44,
55
400 души в ареста в Щутгарт, скандирали срещу дясна партия
Снимка: Reuters

Стотици демонстранти влязоха днес в сблъсъци с полицията в югозападния германски град Щутгарт пред сградата, в която се провежда конгрес на дясната популистка партия "Алтернатива за Германия" (АзГ), предаде ДПА.

Германската полиция съобщи, че е задържала 400 демонстранти, опитали се да блокират достъпа до сграда. Някои демонстранти запалиха гуми и хвърляха пиратки по полицията. Заради безредиците бе забавено началото на партийния конгрес, съобщава БТА.

Повече от 1000 души от службите за сигурност са разположени на терен, за да не позволят сблъсъци между членове на АзГ и стотици левичари, събрали се пред сградата на протест.

Въпреки това демонстранти и партийни членове влязоха в схватки, предаде Франс прес.

"Няма място за нацистка пропаганда!", скандираха близо до сградата група протестиращи.

Основаната през 2013 г. партия призоваваше преди за излизане на Германия от еврозоната, но в последствие започна да отстоява антиимигрантски и ислямофобски позиции.

АзГ откри днес в Щутгарт годишния си конгрес, в който се очаква да участват 2400 нейни членове. Очаква се през уикенда партията за пръв път през трите си години съществуване да приеме програма. Сред предложенията, които ще бъдат гласувани, са забрана за минарета, забрана за мюезините да призовават вярващите за молитва и забрана за носене на забрадки.

Младата партия ще гласува също така за сближаване с френския Национален фронт и с Австрийската партия на свободата в Европейския парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
11
 
! Отговори
ДО ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
Едно е да лъскаш *** друже,друго е да се изказваш неподготвен по такива теми като националсоциализма.Не виждаш ли,че те подвеждат някои съфорумци,а ти се палиш,взимаш се насериозно и пишеш дивотии!Нужникар с политика да не се занимава,а да мисли повече за гурбета -зер трудно се пестят евровца,които ще ти трябват в скоро време за възстановяване на магарешкия рай и *** в която ще превърне Турция психопата Ердоган!
15
0
 
12
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
"Основаната през 2013 г. партия призоваваше преди за излизане на Германия от еврозоната, но в последствие започна да отстоява антиимигрантски и ислямофобски позиции."Боряно, булко неадекватна, та точно заради тези антиимигрантски и ислямофобски позиции, тази партията иска Германия да е извън ЕС.
14
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност, колкото по-бързо се провали Германия, толкова по-добре.САЩ няма да посмеят да притиснат Китай и независимо от съдбата на Русия отново ще имаме двуполюсен модел.С тази малка разлика, че полюсите ще са различни като раса и вероизповедание.Харе Кришна, Харе Рама!
13
0
 
2
 
! Отговори
за 20 преди 7 години
Човек, омешал си политически и икономически понятия с тези за определяне на етност и народност, нация . В две изречения си направил супер хаос, но ако си анархист, всичко е ясно, анархията е майка на реда :)))
12
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Контрапункт на национализма е интернационализмът, чиито сродни са фашизмът и комунизмът.Задружните уаилия на големи групи олого-френи винаги санпо-разрушителни от стремежът към национална идентичност и суверенитет.
11
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сталин извади Русия от средновековието, ако визираш репресиите по негово време, факт е, че нискокултурни маси се управляват единствено с насилие.В момента, например, в Русия броят на висшистите е много над средното за ЕС.
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защото турският шовинизъм също е нацизъм, ако тръгнем да си мерим понятията. И не може само с по една фраза да утвърждаваме или отричаме процеси, различни по своята същност. Протеста срещу ордите нашественици мюсюлмани в Европа няма нищо общо с Хитлеровото приложение на националсоциализма.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идеята за обединена Европа е не по-малко фанатична от идеята за ислямски халифат.Хубавото е, че архитектите на двете са достатъчно трезво мислещи супербанкери и предприемачи от другата страна на океана, хубаво за тях, лошо за нас.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А сега *** да даде определение за "нацизъм" и да направи кратко пояснение в кои държави го е имало и в кой исторически период и защо,видите ли, трябва да е нещо супер лошо? Защото нацизъм идва от думата нация, а тя е производна на думата народ. Накратко - долу нацията, да живее тюрлю гювеча на новия световен ред?! Да, да, ама не!
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Та, двата средни пръста за кого са:за ченгетата, за журналистите, за Меркел или за нас?
6
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако това е лицето на съвременна Германия, мерси, ще си стоя в къщи.
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А пък разправят после, че само у нас демонстрантите били платени...На фрау Меркел е умна, знае че неможе да плати на много демонстранти, за това плати на тая кукумявка от снимката, а по-дебелата пачка на 3-4 журналисти... и така от 2ма човека протеста се отрази като 400...Ся нашите политици сигурно ги е яд, че харчат куфари с пари за демонстранти, а то номера е да платиш на журналисти... по-евтино излиза
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На снимката е черничка жена, а зад нея два средни пръста.
3
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АзГ са руски *** като на нашия Пидеров жалката партийка.
2
1
 
47
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Тези демонстранти не са германци 80%от тях са мигранти тях не ги устройва политиката на АзГ защото искат да не им се дават помощ и да си ходят от където са дошли.И знайте това ще стане и не е далеч времето когато стане.
1
1
 
36
 
! Отговори
МЪЖ преди 7 години
Това на снимката е Жена. Само тя е толкова шашава че да протестира срещу нормалното и хубавото в живота.