НАТО се готви да разположи 4 батальона близко до Русия

Полша и прибалтийските държави може да приютят 4000 войници
30 апр 2016 11:11,
384
НАТО се готви да разположи 4 батальона близко до Русия
Снимка: архив Reuters

Западните съюзници се готвят да разположат четири батальона - в състав от около 4000 войници, в Полша и балтийските държави в рамките на мерките на НАТО за укрепване на границата с Русия. Причината е, че Москва засилва военната си дейност. Това заявиха вчера официални източници, цитирани от вестник "Уолстрийт джърнъл".

САЩ вероятно ще предоставят два батальона, а Германия и Великобритания - по един, заявиха западни представители.

По време на посещение в Брюксел американският заместник-министър на отбраната Робърт Уърк потвърди числеността на силите и посочи, че разполагането им е в отговор на засилилата се руска активност около балтийските страни - Литва, Латвия и Естония, където напрежението нараства, пише БТА.

"Руснаците провеждат множество внезапни учения край границите с много войски", каза Уърк в интервю. "От наша гледна точка можем да кажем, че това е изключително провокационно поведение."

Руските представители нееднократно са заявявали, че техните струпвания на войски и учения са в отговор на струпването на сили на НАТО и агресивните действия по отношение на Москва, отбелязва "Уолстрийт джърнъл".

Германските власти казаха вчера, че обмислят планове преди юлската среща на върха на НАТО за разполагане на батальон в Литва, но че все още не е взето окончателното решение.

"В момента обмисляме как бихме могли да продължим или засилим ангажимента си" към източната периферия на алианса, заяви канцлерът Меркел вчера.

Литовското министерство на отбраната съобщи, че ръководителят му Юозас Олекас е бил уведомен от германската си колега Урсула фон дер Лайен, че Берлин ще се заеме с формирането на батальон на НАТО, който да бъде дислоциран в Литва, предаде ТАСС. "Това (решение) бе постигнато благодарение на координираните усилия на различни литовски институции и ще повиши сигурността ни", каза Олекас.

Той отбеляза, че решението за дислокацията на батальона в страната му се очаква на срещата във Варшава. В съобщението не се уточнява дали бойната група ще е само от германски части или в нея ще има и военни от други страни.

Преди да бъдат извършени дислокациите в Балтийския регион, съставът на отделните батальони може да се окаже спорен момент, в частност дали да е само от една страна или да е многонационален, отбелязва "Уолстрийт джърнъл".

Полша и балтийските страни настояват за възможно най-голямо присъствие на НАТО. САЩ, Великобритания и Обединеното кралство заявиха, че дислоцираните сили трябва да не противоречат на Основополагащия акт от 1997 г. между Русия и НАТО - договорът забранява разполагането за постоянно на големи войски по руските граници, допълва вестникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
3
 
2
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
244 Днес все още не се честити бе православния кккомуняга , кога станахте и вие православци и вече по католици от Папата и по вярващи от Патриарха . Още не е възкръснал Ииисус , Довечрера тттъпанар
77
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧЕСТИТ ПРАВОСЛАВЕН ВЕЛИК ДЕН НА ВСИЧКИ ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИ ,А НА ШОРОШОВАТА ЧИФУТСКА И ТУРСКА ГСАН ИМ ПОЖЕЛАВАМ ДА ЯДЪТ НА ПУТИН И СЕРГЕЙ ШОЙГУ КОЖЕНИТЕ ШЛАНГОВЕ, И ЗА ДЕСЕРТ НА САЩ,ИЗРАЕЛ И ЗАШАДА ПО НЯКОЛКО ТОПОЛКИ,ЯРСОВЕ,БУЛАВИ САТАНИ И ДРУГИ ТАКИВА КРИЛАТИ БАЛЕСТИЧНИ ДЕСЕРТЯ С ПО НЯКОЛКО ЯДРЕНИ БОИНИ ГЛАВИ.
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой ще ми каже ли някой що за чудо е това. Northrop Grumman X-47B
75
2
 
0
 
! Отговори
до 234 преди 7 години
Ама ти Русия да не искаж да кажеш, че я управляват Не-***? Най много евреи във властта има точно в Русия. Повече от САЩ дори. Пълно е с крипто-евреи в матюшката които ви мътят главите със славянски ценности и громят западния империализъм докато децата им са в същия прогнил Запад.
74
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Русия е в състояние да произвежда само две неща оръжия и военни конфликти ,..Соросоидче ,а твоята ционистка *** сащ и оръжие не могат да произведат ,затова произвеждат само шарени хартишки и военни конфликти ,ама само с страни дето нямат и един читав самолет ,ама с Русия не става ,щото мечока много лошо хапе и ръфа ,затова с Русия се действа само с анти руска смешна пропаганда и дотам
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От случващото се в ДПС излиза че Русия и Турция се бяха нещо разбрали относно България.Но свалянето на руския самолет им обърка плановете.
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
do 230 Гурбетчия, с този пост те обявявам за олиго.френа на годината.
71
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СМЕРТЬ ЖИДЬИНАТО не разполага войници и оръжия на чужди територии - и балтийските страни, и Полша, и Румъния, и България са в НАТО. Сирия обаче не е в Русия.
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5 РУСКИ ЯДРЕНИ КРИЛАТИ РАКЕТИ РАЗПОЛОЖЕНИ В СИРИЯ И НАСОЧЕНИ КЪМ ИЗРАЕЛ И ВОЙНАТА НА САЩ-НОВАТА ЮДЕЯ И ЦИОНИСТКИЯ ЗАПАД ЩЕ Е ДОТАМ ,Д МОМЕНТА В КОЙТО ПЪЗЛИВИТЕ ЧИФУТЧЕТА ОТ ИСРАЛ ПИСНАТ ОТ РУСКАТЯ ЯДРЕНА ЗАПЛАХА И ВЕДНАГА ЗАПАДА И САЩ СА КЛЕКНАЛИ КАКТО КЛЕКНАТА ПРЕД ПЕРСИТЕ ОТ АРИЙСКИ ИРАН ,ЗАЩОТО ЦЯЛАТА ДОКТРИНА НА ЦИОНИЗМА И ЮДАЙЗА СЕ КРЕПИ НА ИЗРАЕЛ В ПАЛЕСТИНА И ЗАТОВА БАЩИЦАТА НА САЩ И ЗАПАДА -РОДШИЛД НЕ СПРЯ ДА ИНВЕСТИРА МИЛЯРДИ В ИЗРАЕЛ Е НЯМА ДА СТАНЕ ЗАПАДА ДА СИ ЗАТРИЕ ГАЛЕНОТО ДЕТЕ
69
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Целта на ФАЩ е да провокират военен сблъсък с Русия, но разбира се на територията на Европа и по-този начин да издигне нова желазна врата. Разбира се това ще стане с тяхните марионетни държави( Литва, Латвия, Естония и Полша) и лакеи в източна Европа. А за нас Европа вече се е договорила с Турция
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще ми каже ли някой що за чудо е това. Northrop Grumman X-47B
67
0
 
1
 
! Отговори
до 228 преди 7 години
Да бе , да. Най вече ти ще ги освободиш със свлечени до коленете панталони в наведена позиция...
66
0
 
1
 
! Отговори
дзо 225 преди 7 години
до кой нлас сте учил ?
65
1
 
7
 
! Отговори
до 224 Ха-ха-ха преди 7 години
Руснаците нямат страх, те просто предупреждават да не изпращат поток от "пътници към небесата"....
64
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 7 години
батальон восток ги чака
63
4
 
3
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
До АнонименПутинския режим принципиално не е способен да създаде каквото и да е. Затова пък има немалък потенциал да разрушава и го използва на 100%. В днешния свят няма нито една прогресивна тенденция, на която този режим се е опитал да се противопоставиНЕ Е ОТ ПУТИНСКИЯ РЕЖИМ ! ТЕ РУСНАЦИТЕ И ПРЕДИ ПУТИН СИ БЯХА ТАКИВА ! А ПРЕЗ КОМУНИЗМА НИ ЗАДЪЛЖАВАХА ДА ИМ КУПУВАМЕ НЕКАЧЕСТВЕНИТЕ МОСКВИЧИ ! ТИ ДА СИ ВИДЯЛ СЕГА НЯКОЙ ДА КУПУВА РУСКА КОЛА ,РУСКИ ТЕЛЕФОН ,ХЛАДИЛНИК ,ТЕЛЕВИЗОР И ПР. ?!
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
209, ПРАВ СИ - МЪЛЧЕЛИВИ СА И ВЕЖЛИВИ/БАБА МИ КАЗВАШЕ МЪЛЧИ И СИ ПРАВИ КАКВО СИ ЗНАЕ/- ХОРА С ДЕЛИКАТЕН И ИЗИСКАН СТИЛ.
61
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРАВО НА ПУТИН!!!
60
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, после твърдят, че Русия била агресивна ...Да не би руснаците да правят военни бази до границите на НАТО ?
59
4
 
4
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
До АнонименПутинофила е човек, който доброволно е пожертвал своя интелект в името на сляпата и безусловна вяра в една лъжлива, изкуствена басня. И той е готов, подобно на религиозните фанатици, да я защитава с цената на безумни престъпления, включително и срещу родината си. Ето затова путинофилството не само е болест то е и извънредно опасно, защото обслужва чужди сили, които откровено вредят на българските интереси. НЕ Е ПУТИНОФИЛСТВО ,ТОВА Е РУСОФИЛСТВО ! ТЕ И ПРЕДИ ПУТИН СИ БЯХА ТАКИВА