Турция може да изпрати сухопътни войски в Сирия

Давутоглу: Готови сме да предприемем мерки за своя защита!
Обновена: 4 май 2016 15:22 | 4 май 2016 15:22, Елка Василева
112
Турция може да изпрати сухопътни войски в Сирия
Ахмет Давутоглу. Снимка: архив, Reuters

В случай на необходимост Турция може да изпрати сухопътен контингент войски в Сирия, заяви турският премиер Ахмет Давутоглу в разпространено днес интервю за телевизия Ал Джазира, съобщи ТАСС.

"Ако бъде необходимо, ние ще изпратим сухопътни войски. Ние сме готови да предприемем всички мерки за своя защита и вътре в Турция, и извън нейните граници", каза Давутоглу.

Макар че Турция предпочита да действа в рамките на международните договорености, премиерът каза, че ако се наложи, Анкара би могла да изпрати самостоятелно сухопътни сили в Сирия.

"По темата борба с групировката "Ислямска държава" в ООН са приети много решения. И тези решения ни дават законно право да се борим с ИД или други терористични групировки. Ние ще предпочетем да действаме в рамките на международните договорености, тъй като ИД е проблем, касаещ целия свят", каза Давутоглу.

Във връзка с обстрела от страна на ИД на турския граничен град Килис турският премиер заяви, че армията продължава да нанася удари по групировката, докато тя извършва обстрели.

Давутоглу също потвърди политиката на Анкара спрямо президента на Сирия Башар Асад.

"Нашата политика е ясна. Решението на кризата в Сирия трябва да бъде намерено по дипломатически начин. Но ние за нищо на света не признаваме законността на Асад4, каза турският премиер.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано стане Третата, че иначе става страшно за Европата.
18
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Алепо има руска и американска бойна авиация , така се споразумяха Лавров и Кери . Да направят също тихи зони , това не включва Алепо . Но в Алепо Турция изпраща терористите си и едва ли не си въобразяват че тази част вече е турска . Турция какво ще прави , ще превземе Алепо ли ? Кой ще им позволи !
17
1
 
28
 
! Отговори
Шойгу преди 7 години
Явно искат да се греят на "Солнцепек"
16
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно само на турците им стиска да пратят войски, те и без това се разхожда отвъд границите си не само в сирия но и в ирак, но умело си мълчат и отричат. Много често преследват кюрдски терористи отвъд границите. Също им стискаше да свалят и руски самолет.
15
7
 
28
 
! Отговори
доналд дък преди 7 години
Путин мъдро си остави шанс за отмъщение срещу Турция с историята със самолета.Ако запада продължи да се бъзика с Русия,ще му се наложи да покаже че не се шегува като нападне Турция с ядрено оръжие.Това ще началото на една нова история в човечеството като ще даде нов тласък за постигане на мир след този шок.Ще последва едно голямо предначертаване на картата на близкия изток и тласък на световната икономика която вече е стигнала дъното.
14
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кои Сирийски войски нападнаха Турция , та Турция се защитава вътрешно и външно ?Вътрешния проблем в турския парламент , довел до бой в парламента се дължи , че не всички искат да следват Ердоган , Турция да стане Ислямистка държава с Шириат !Вътрешния бой искат да го пренесат навън ?! Ердоган се е побъркал за Османска ислямска империя !
13
1
 
39
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Нали на всички е ясно, че изпращането на войски на чужда територия без резолюция на ООН е равносилно на инвазия и Сирия е в пълното си право да се защити? Руснаците само това чакат, бързо ще доставят на Асад нови оръжия и ще стане мазало. Аз лично не искам Трета световна война, а вие?
12
22
 
11
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Турция никога няма да ви нападне братлета спокойно тя просто ще ви превземе политически и икономически
11
4
 
22
 
! Отговори
демограф преди 7 години
Ами Путин?... Тия турци не ги ли е страх от въздушно-космическите сили на Путин..!
10
4
 
27
 
! Отговори
------------------ преди 7 години
"Ако бъде необходимо, ние ще изпратим сухопътни войски. Ние сме готови да предприемем всички мерки за своя защита и вътре в Турция, и извън нейните граници", каза Давутоглу.----------------Да се готви Бг!!!!!!!!!Все ще измислят повод или ще провокират такъв в Бг. Не им е за пръв път!!!!!
9
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо сега? Кюрдите в региона ли ви пречат?
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЗападноевропеецПоганец. Абсолютна гнус.
7
1
 
12
 
! Отговори
до 9 Западноевропеец преди 7 години
По цял ден ли се дрогирате ?.
6
3
 
45
 
! Отговори
Арнолд Шварценегер преди 7 години
И срещу кого ще се биете? За никого не е тайна, че турция финансира зелените терористи (Ал Кайда в Сирия, Туркомански бригади и тн.), на които им лепнаха етикет "умерена опозиция". Да, тия същите, с фалшивото зелено сирийско знаме, които искат да вземат властта в Сирия. Техните контрабандни канали са именно от Турция - от там получават техника, бойци и тн. А глупаците от ЕС искат да приютяваме тая терористична страна.. нещата изобщо не отиват на добре!
5
1
 
28
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Тоя като казва че слънцето...изгрява,няй-вероятно става въпрос за някаква турска...далавера и не е изключено да е вече на...заник.
4
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скрий се в стратегическата дълбочина канализацията, там ти е мястото.
3
3
 
36
 
! Отговори
ВИЖДА СЕ преди 7 години
А ти май искаш Червената армия да направи парада си на площад Таксим !!
2
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е възможно да пращаш войски на чужда територия и да наричаш това защита!!! Крайно време е и Путин да започне да се защитава, като се разходи из Европа и Турция.
1
0
 
42
 
! Отговори
агитпроп преди 7 години
Защо правите реклама на този отомански пер*ишин? Той ли ви плаща за това?