Турция може да изпрати сухопътни войски в Сирия

Давутоглу: Готови сме да предприемем мерки за своя защита!
Обновена: 4 май 2016 15:22 | 4 май 2016 15:22, Елка Василева
112
Турция може да изпрати сухопътни войски в Сирия
Ахмет Давутоглу. Снимка: архив, Reuters

В случай на необходимост Турция може да изпрати сухопътен контингент войски в Сирия, заяви турският премиер Ахмет Давутоглу в разпространено днес интервю за телевизия Ал Джазира, съобщи ТАСС.

"Ако бъде необходимо, ние ще изпратим сухопътни войски. Ние сме готови да предприемем всички мерки за своя защита и вътре в Турция, и извън нейните граници", каза Давутоглу.

Макар че Турция предпочита да действа в рамките на международните договорености, премиерът каза, че ако се наложи, Анкара би могла да изпрати самостоятелно сухопътни сили в Сирия.

"По темата борба с групировката "Ислямска държава" в ООН са приети много решения. И тези решения ни дават законно право да се борим с ИД или други терористични групировки. Ние ще предпочетем да действаме в рамките на международните договорености, тъй като ИД е проблем, касаещ целия свят", каза Давутоглу.

Във връзка с обстрела от страна на ИД на турския граничен град Килис турският премиер заяви, че армията продължава да нанася удари по групировката, докато тя извършва обстрели.

Давутоглу също потвърди политиката на Анкара спрямо президента на Сирия Башар Асад.

"Нашата политика е ясна. Решението на кризата в Сирия трябва да бъде намерено по дипломатически начин. Но ние за нищо на света не признаваме законността на Асад4, каза турският премиер.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
3
 
! Отговори
пенко преди 7 години
Сирия е много по-древна държава от Турция ! На какво основание турски управници казват признават или не признават избраната власт ??!! Може би от позиция на сила ? Да ...ама... "ПООМОЩ... НАТОО..- КЮРДИТЕ НИ МЛАТАТ"!!Ами ако Киркук получи СУ-35 А++ и др. ... дааа ... най- успешният турски премиер беше кюрд /и мисля ,че го убиха/!!!
78
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откъде такава турска пета колона се е навъдила у нас? Има само едно обяснение - те са малко,миZерниците му ниедни, но пунтират активност. Май е добре да си ги поставим на подходящо място...
77
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съгласен съм ако и Русия разреши на чеченския президент да прати воиските си при неопходимост
76
0
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 75 преди 7 години
Тот факт, что при прохождении через пролив Босфор принадлежащий Российской Федерации военный корабль Александр Отраковский, поднял турецкий флаг, следуя морскому этикету, был прокомментирован экспертами как жест, сделанный для смягчения российско-турецких отношений.Някои тыппанари се радват по съвсем други прични - решиха, че руснаците са клекнали пред турците. Руснаците престанаха да вдигат "флага на госта" след подлото сваляне на самолета им.А въобще не е задължително вдигането на байрака.
75
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На къде са се запътили ?Алепо е под контрол , няма място за турците ! Ако искат да се бият с кюрдите на сирийска територия , какви ще са последиците ?
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
може да изпрати... да чакаме от умрял писмо с една дума.......
73
2
 
13
 
! Отговори
Аспарух преди 7 години
А дано изпратите,че да ядете наистина калъчката от Русия.
72
1
 
6
 
! Отговори
cCc преди 7 години
vidyahme zapada i rusia kakvo napraviha id imat 50 000 - 80 000 boytsi koito se biyat za da umirat ne moje da izpravis srestu tiya *** maykil ot las vegas ili hans ot berlin koito gledat da doyde kraya na mesetsa za da si vzemat zaplatite samo turtsia i iran imat stabilni armii koito biha voyuvali ravnosilno s tiya *** s hvirlyane na bombi ot kosmosa bitka ne se peçeli ste sleznes na zemyata i ste se bies kato tyah
71
3
 
20
 
! Отговори
Башар Асад преди 7 години
Да заповяда Анкара да ги изпрати, но да им приготви и ковчезите.
70
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това със руския кораб нарочно не го раздухват руските или европейските медии. Не се знае какви са далаверите на държавите. Путин се държи твърдо пред руснаците и уж не си говорят с ердоган а подава маслинова клонка на обикновените турци. Европейците се правят на луди. Сбъркана работа.
69
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чехите не са казали нищо. Една комунистическа фракция в техния парламент като нашите Винкеловци и войводи го е предложила но и децата знаят, че няма да мине.
68
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и Ройтер допреди 2 години не беше жълта, но днес е. Яростните противници Ердоган ги вкара в затвора. Сега съди и германски зевзек.
67
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Александър Страковский е кораба.
66
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видяхте ли руската гемийка и руския аскер?Ха така!Сърдете се на Путин.
65
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Влезте в Гугъл и напишете това:rus gemisi turk bayragiтърсете в изображения и видео.
64
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като ги гледам как подклаждат Армения и Азербайджан да се бият ми е ясно че всичко е киор фишек!
63
25
 
8
 
! Отговори
Ноа преди 7 години
Брей, *** не разбрахте ли, че не само чичо ви Путин има ракети? Кой плашите още освен вас си... Ядрена програма имат много държави, доста от които в НАТО. Не вървите! Колкото удари путин, толкова ще го ударят и него, и то не от едно място а от няколко. Успокойте се малко.
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да. След свалянето на руския самолет премина руски кораб с войник с оръжие. Това което съм писал по долу е отпреди 10 дена. Странно защо тукашните медии не го споменават?
61
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не приятели,руски кораб мина проливите и ги заснеха как демонстративно руски войник през цялото време държеше гранатомет на палубата насочен демонстративно към сушата!Не че ми дреме и за тия и за ония!Еднакво са скапани!Но фактите са си факти!
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хюрриет не е жълта медия и е яростен противник на Ердоган. Снн Тюрк също не е. За разлика от близ пиг и др.