Харвард – най-добрият университет в света

Кембридж и Оксфорд слизат в класацията на "Таймс"
5 май 2016 13:30, Петя Славова
9
Харвард – най-добрият университет в света
Снимка: архив, Reuters

Харвард е с най-добра репутация сред университетите в света. "Таймс" публикува класацията си с най-добрите висши учебни заведения.

На второ и трето място са Масачузетският технологичен институт и Станфордският университет, съобщи BBC.

Британските Кембридж и Оксфорд са единствените неамерикански университети в топ 10, съответно на четвърто и пето място. Те обаче са слезли с по две места в класацията.
 
След тях са университетът на Калифорния в Бъркли, Принстън, Йейл, Колумбийският университет и Калифорнийският технологичен институт.
 
Великобритания има общо 10 университета в топ 100, с два по-малко от миналата година, пише БТА. В топ 20 са Лондонският имперски колеж (15-о място) и Лондонският университетски колеж (20-о). Лондонското училище по икономика и политически науки е на 24-о място.
 
От европейските висши учебни заведения Технологичният институт в Цюрих е на 19-о място, а московският държавен университет "Ломоносов" - на 30-о място.
 
Азия вече има 17 университета в топ 100, при 10 миналата година. Най-високо - на 12-о място, се класира Токийският университет.
 
Класацията е съставена на базата на мнението на повече от 10 000 водещи учени от цял свят. Всеки е посочил най-добрите според него 15 университета за изследвания и преподаване в своята дисциплина. Гласовете за научна дейност са имали два пъти по-голяма тежест от тези за преподаване.
 
Съвсем скоро стана ясно, че и голямата дъщеря на президента на САЩ Барак Обама - Малия, също ще учи в Харвард от 2017 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-добрият университет е YouTube!
7
1
 
0
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
До А СУ? 5Най-големите класации на университетите са до 700, а СУ-то е след това. До преди две години е било около 600-то място.В класацията на Таймс България не фигурира изобщо, за разлика от Уганда и Нигерия примерно.Сами си правете изводите за родното образование .
6
1
 
4
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
"Таймс" е британска медия...
5
1
 
3
 
! Отговори
А СУ? преди 7 години
A Софийският Университет къде е в класацията?
4
1
 
6
 
! Отговори
началото на края преди 7 години
Американците са расисти и винаги класират себе си на първо място.
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия на снимката от Харвърд ли са.Църна ман.алка и отзаде китаец.Църните са известни с бране на банани а китайците с кражби на де що докопат.Пускай атома Воваотърви ги от мъките.
2
3
 
12
 
! Отговори
Хехе преди 7 години
Класация правена от англосаксонци за англосаксонци.Що ли ми намерисва че всеки си хвали своето.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Луди ли сте? СУ и ПУ са най-добри