Те приближаваха Победата

РИА Новости представя все още живи ветерани от Великата Отечествена война
Обновена: 9 май 2016 13:45 | 9 май 2016 13:44, Елка Василева
54

Михаил Гаврилович Назаров. Роден в село Филипково в Тверска област. Призован в армията през декември 1943 г. Бил е артилерист на Трети Украински фронт, стига до Берлин, освобождавал е Чехословакия. След демобилизацията се връща в родния си край, работи като тракторист в колхоза.

Снимка: РИА Новости



 

Виж други галерии »

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: Ден на победатаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-лошо - щеше да се предлагаш.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не бяха ТЕ, тИ щеше сега да чистиш ибрици, юнако!
35
0
 
0
 
! Отговори
Иван Иванов преди 7 години
Прави впечатление, че почти всичките са от Тверска област. Дали фотографа е бил от там или в тази област има условия за достигане на дълголетие ?
34
2
 
5
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
За въпросителните"защо руснаците ни обичат?!"- Ами защото са славянски народ а и ние също.Езика ни един.,нравите едни.Живот един.Как да не се обичаме?!......
33
2
 
3
 
! Отговори
Джониту синьо преди 7 години
И какво излиза от документие. Че руските дечурлига са победили Вермахта, Гестапо, Круп, Тисен, Манесман, Тигър-мигър и европейската политика от 1939-1944 г.Ей на това му се вика Победа на Духа над материята.Какво ли планират дечурлигата 5-7 броя на Иво Индев за тази вечер? Синьо Джони с кока може би.Сега разбирам защо Иво Инджов ще събаря руските паметници. Трябва да дигне паметник на Джониту, а дечурлигата му да потънат в блажена несвяст. Ето на това му се вика победа на материята над духа.
32
3
 
11
 
! Отговори
14 г. преди 7 години
Евдокия Григориевна Козлова. Родена на 17 март 1927 г.От октомври 1941 г. участва в партизанското движение.Евдокия е била тогава на 14 години....снимка N 6На 15 години Евдокия е ранене, защото разчиства пътя на артилерийските оръдия.Сега русофобите да погледнат какво правят техните 14 годишни дъщери! Как се трудят за България, как учат, как разчистват пътя на българската свобода. Как разчистват пътя на артилерийските оръдия ...В кръчмите, дискотеките и ... по магистрали и курорти.
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До айде стига лъжи15-16 годишни деца са победили твоя Хитлер....! :)) От тук насетне, няма какво да говорим за него.
30
16
 
2
 
! Отговори
айде стига лъжи преди 7 години
какви герои са руснаците ако не бяха великите сили днес нямаше да съществуват като нация и като държава хитлер тъй ги беше смачкал победителите са( великите сили(истинските антифашисти)
29
1
 
12
 
! Отговори
15-16 годишни преди 7 години
А показаните на снимките живи участници във войната са били на 15-16 години....когато са ги взели в армията.Деца на 15-16 години....са освобождавали Европа.Ужас!Погледнете сега нашичките 15-16 годишни.Тези са оживяли, а колко стотици хиляди 15-16 годишни са гнили в траншеите и са умряли, без да изживеят живота си. 15-16 годишни деца са тези войници, които обиждате, упреквате, че са сталинисти. Та те не са били сталинисти. Били са просто деца. Бог да ги прости детските душици.
28
2
 
10
 
! Отговори
Въпросителни преди 7 години
Не мога да разбера защо руснаците ни обичат. Не говоря за Путин и управляващите. Говоря за обикновените руснаци. Обикновени-обикновени, с възможности да купуват апартаменти и къщи в чужбина. Защо купуват в България, когато могат да си купят където искат?Гледам и датите роден-умрял на руските войници във войната. Ами те са деца на по 18 години. Деца са били. Чудя се и защо Коритаров и Иво Индеж искат да разрушат паметниците на тези деца. Ако погледнем така - това са били деца, освен руснаци.
27
3
 
11
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Руснаците са народ-лош ,добър народ....българите са племе...това е положението....
26
14
 
5
 
! Отговори
Каратанас преди 7 години
До Ruseborn, Stockholm--28Тя русофилската простотия е неизмерима. Няма открита мерна единица за нея.
25
14
 
4
 
! Отговори
Каратанас преди 7 години
До Странно--12; И кой е виновен за съдбата им.Че нали другаря ви Сталин е виновен за ВСВ. Единствена Русия присъедини територии. Те са по важни за Русия от хората.
24
6
 
15
 
! Отговори
Ruseborn, Stockholm преди 7 години
Оле, колко много ф.ашистки л.айнари има днес на сайта. По случай Деня на победата. Няма да ни стигнат стълбовете за вас, кирливци!
23
8
 
1
 
! Отговори
Бръснаря преди 7 години
- Важното е да ме викат често, че да не хващат въшки!
22
13
 
3
 
! Отговори
Опуления Дракон преди 7 години
- Те приближаваха Победата и отзад се появи Сталин?- Не! Китайския интегритет.
21
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На парада на цар П.*** не присъстваше нито един представител на цивилизована страна, само герои от бананови реСпублики. Руския сви.нарник става все по-изолиран и миризлив. Скоро царя ще бъде подложен на подигравки, дори от собствените си роби.
20
0
 
18
 
! Отговори
ja6o преди 7 години
До геноцид 11 Вземи тълковен речник (има и такива)и там намери думите ДЪЛГ,ГЕРОИЗЪМ,а да вникнеш в руската душа трябва акъл росене!
19
2
 
11
 
! Отговори
ja6o преди 7 години
До геноцид 11 Вземи тълковен речник (има и такива)и там намери думите ДЪЛГ,ГЕРОИЗЪМ,а да вникнеш в руската душа трябва акъл ровене!
18
20
 
4
 
! Отговори
sdgzdg преди 7 години
7 000 000 украинци са участвали във войната срещу Хитлеристка Германия, но това не пречи на руските у.роди да водят война срещу тях сега и да ги наричат "фашисти" !?! Жужето долно съвсем изкука и в момента е братоубиец! Ясно е какво заслужава подобен съвременен Хитлер, съдбата на Мусолини може да е и негова!!