Грандиозен парад в Пхенян след края на конгреса на партията

Лидерът Ким Чен Ун участва в многохилядната демонстрация
Обновена: 10 май 2016 09:10 | 10 май 2016 09:07, Елка Василева
76

Снимка: БТА

Грандиозен парад бе организиран в Пхенян, с който бе отбелязан краят на конгреса на Корейската трудова партия, затвърдил начело на страната Ким Чен Ун, съобщиха информационните агенции.

Още по темата

Младият лидер участва лично в многохилядната демонстрация на централния площад "Ким Ир Сен". Той бе избран за председател на КТП на завършилия конгрес. Преди това оглавяваше партията с титлата първи секретар. До него на трибуната за почетните гости бяха видни партийни и държавни лидери и отрупани с ордени и медали висши военни.

Ким Чен Ун изглеждаше в добро настроение, усмихваше се, махаше с ръка към участниците в демонстрацията, които превърнаха огромния площад в море от рози, развявайки букети с цветя към наследника на партийната династия Ким, управляваща сталинистката държава от 70 години.

Пред участниците слово произнесе председателят на президиума на Върховното народно събрание Ким Ин Нам. Той призова армията и народа "последователно да претворят в дела решенията на историческия конгрес" и "още по-тясно да се сплотят около любимия ръководител Ким Чен Ун".

Пред почетната трибуна преминаха стройни колони от манифестиращи - облечени в национални костюми севернокорейки с букети с ярки цветя в ръце и мъже в бели дрехи. Със специална платформа по площада преминаха и гигантски статуи на дядото и бащата на лидера - Ким Ир Сен и Ким Чен Ир.

Четиридневният конгрес на КТП завърши вчера и беше първият след 1980 г., когато Ким Чен Ун дори не е бил роден. Участвалите в него над 3400 делегати одобриха ядрената и икономическата му политика и издигнаха предпочитани от него кандидати на висши постове.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
gost преди 7 години
Тоя като го гледам на снимки 7 и 8 виждам един успял Делян Пеевски. Вярно, че нашия е малко по-дебел, но тоя си е вързал гащите много по-добре от нашето момче.
42
5
 
2
 
! Отговори
Дане преди 7 години
Бях в тази държава три пъти. Според нашите разбирания те живеят бедно в недоимък, но въпреки това наистина са по своему щастливи. Те просто друго не знаят и се радват на това, което имат.
41
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Северна Корея пенсионерита не ровят в контейнерите с отпадъци за огризки от храна както пенсионерите в ервоатлантическа България.
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже, до къде я докараха троловете, да ни убеждават, че КНДР е супер!! то бива бива ама.......
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавата орегулира отношенията между поданниците чрез закони и следи за тяхното спазване. Освен това защитава територията и суверенитета.Член 1 на конституцията на НРБ е доказателство, че законите са размити с партийната идеология и практически не съществуват и няма как да бъдат спазвани.Освен това НРБ не защитава територията и суверенитета си, а впрегва всички свои институции да работят за превръщането на страната ни в съветска република.
38
2
 
2
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Бе нямаше такива неща бе, вярвайте ми ,промили са ви ,до априлския пленум може и да е имало, ама после си беше не по зле от на запад ..запада дръпна технологично осемдесетте ...не се оставяйте да ви манипулират овцата сси е овца независимо как блее...априлският пленум е 1954 година щото сигурно не сте наясно много..
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В концентрационния лагер също има ред и правила, осигурена е работа за всички и подслон, обаче никой не казва че това е държава.
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НРБ не беше държава, това е истината. Беше нещо средно между съветска република и военнен окръг. Децата бяха учени да обичат партията и да се подчиняват на партийните повели, които в повечето случай бяха против интересите на родината ми. Законът беше само един, член 1 от конституцията на НРБ - каквото каже партията това е законът. НРБ не защитаваше своите граждани, а защитаваше някакви налудничави идеи на масови убийци.
35
1
 
3
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Абе ти на колко годинки си бе промито фейсбуче идея си нямаш каква държава е била там е проблема че беше твърде много държава тоест твърде много закони строги закони и рестрикции...та и ние бехме дисидент по онова време със силата на музиката и милиционерите ни гонеха по градинките хиххи ама държава имаше това си го спомняме...
34
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И каква държава е била НРБ след като е нямало закони, всичко е било подчинено на БКП, чиито водачи са били назначавани от кремъл. Партията е била начело, хората казвали че били горди интернационалисти и са се кланяли на някакви полуразложени мумии. Самата конституция на НРБ е доказателство, че това не е било държава, а по-скоро концентрационен лагер.
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНе съм убеден, че образуванието съществувало от септ.1944 година до ноем.1989 година под името НРБ е държава.За днес няма колебания - днес цари единомислие и убеденост - евроатлантическата kочина никой нормален човек не би нарекъл държава.
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименA ти защо чакаш а не заминаваш за Америка. Ама не можеш, а там е забранено за *** да пътуват, въпреки че американците си влизат свободно в България като че ли им е бащиния.
31
0
 
1
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Ама аз не у КНДР аз искам при викингите...писнаха ми конскоопашатите селяни на три морета...
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До BURZUM Че кво чакаш? Отивай там! Но само да те предупредя-ако пръднеш без Ким да ти е разрешил е свършено с теб!
29
1
 
3
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Ба таман държава си е било със закони ,ред идеология ...сега не е държава няма закони ,няма ред,няма идология...има фейсбуци....е аз предпочитам нещо скандинавски тип ама май много искам....
28
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм убеден, че образуванието съществувало от септ.1944 година до ноем.1989 година под името НРБ е държава.
27
0
 
0
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До Анонимен11 милиона е била по времето на Хан Аспарух :)
26
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами обичат си го бе! Също както едни други си обичат Путин. Каскети.Дай им манифестации, паради, знамена, гилзи, ракети, танкове, песни, громят врага и т.н.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 42. Огромна заблуда насаждана от медиите е,че раждаемостта има връзка със стандарта на живот. Най-ниска раждаемост има в най-богатите държави-Германия,Англия,скандинавските държави.Най-висока има в най-бедните държави-Бангладеш,Пакистан,черна Африка и т.н.В България и 5 000 лв да са заплатите,пак ще има ниска раждаемост.Тя се определя от културата,ценностите и начина на мислене на народите.Не казвам,кое е по-добре и кое по-зле.А просто фактите.
24
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 42България не е пренаселена както Бангладеш ами населението и намаля с 1/3 от 9 на 6 милиона при евроатлантизмаа през 1943г България беше 11 млн.