Дилма Русеф е прибрала личните си вещи от кабинета

В президенството машините за унищожаване на документи работят денонощно
12 май 2016 09:14, Елка Василева
8
Дилма Русеф е прибрала личните си вещи от кабинета
Снимка: архив, Reuters

Бразилският президент Дилма Русеф е прибрала всичките си лични вещи от кабинета в президентския дворец "Планалто" и ги е изпратила в резиденцията "Алворада", съобщава в. "Естадо де Сао Пауло", предаде Асошиейтед прес.

Сенатът на страната обсъжда дали да наложи импийчмънт на президента. По-рано Върховният съд отхвърли искането на правителството да спре процедурата по импийчмънт.

Още по темата

Русеф е изпратила в резиденцията книги и снимки на дъщеря си и на двамата си внуци. Според служители на президентството скенерите за документи и машините за унищожаване на документи работят денонощно, съобщава вестникът.

Президентската канцелария не е потвърдила данните от вестника, отбелязва АП.

Междувременно бразилската полицията използва сълзотворен газ след сблъсъци с поддръжници на Дилма Русеф, събрали се на шествие пред Сената в столицата, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Поддръжниците на президента са хвърляли димки и бутилки по полицаите. Няколко от тях са пострадали и са били отведени в болница.

Протести на поддръжници на Русеф, искащи да се отмени процедурата по импийчмънта й, се състояха и в Сао Пауло и Рио де Жанейро. Противниците на Русеф също организираха свои шествия. Имаше няколко сблъсъка между двата лагера, но няма сериозно пострадали.

Дебатите за и против импийчмънта на Дилма Русеф в бразилския Сенат продължават вече над 13 часа, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: бразилиядилма русеф
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
Два момента преди 7 години
Обърнете внимание как се осъществява цветна революция:Вестниците разпространяват, че скенерите за документи и машините за унищожаване на документи работят денонощно.Бразилската полицията използва сълзотворен газ след сблъсъци с поддръжници на Дилма Русеф, събрали се на шествие пред Сената в столицата.На кого са подчинени бразилските вестници и полиция? На президент@ на Бразилия или на америчкото посолство?
7
0
 
2
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Българското е останало в Кръвта и!!!
6
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се изнася директно комунистическата мас-тия
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да емигрира ако ще в България , но без да се тика в разни партийни групировки . Да почнем сега да ревеме за джебчийката ли
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да направи бе . Ако иска и 100 млрд. да направи . Със сигурност тогава ще го търсим на Четвърти киламетър . Лошото е , че ние покрай него не можем нищо да направим . Или , другояче казано, - Добре е да имаш стадо от овци , да ги стрижеш , да ги доиш ама и от вълци да ги пазиш . А Боце е май ортак с ВЪЛЦИТЕ ...
3
3
 
2
 
! Отговори
Ало преди 7 години
Новината е стара и сега са последствията непослушно момиче е Дилма трябваше да послуша чичко нетаняхо и да пусне мосад да варди олимпийските
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Боце КОГА?Или чакаме да направи каше 10 милиарда и тогава?
1
1
 
9
 
! Отговори
bez преди 7 години
яко важна новина!