US генерал предлага да се създаде... Военен Шенген

Това щяло да улесни преминаването на войските през Европа
14 май 2016 16:00,
156
US генерал предлага да се създаде... Военен Шенген
Снимка: архив Reuters

Европейските членки на НАТО трябва да създадат режим на "военен Шенген". Това предложи на форум в Талин командващият сухопътните войски на САЩ в Европа, генерал Бен Ходжис, предаде ТАСС.

"Необходимо е това, което бих нарекъл "военен Шенген". Сега ми е необходима една седмица, за да получа разрешение за прехвърляне на сили от Германия в Полша. И две седмици - за разрешение да прехвърля сили през територията на Чехия", каза генералът, участвайки в международна конференция, посветена на паметта на бившия естонски президент Ленарт Мери под наслов "Създавайки нова норма". В отговор на изказването на Ходжис литовският външен министър каза, че такъв режим трябва да бъде създаден в най-скоро време, пише БТА.

Полският външен министър Витолд Вашчиковски заяви на конференцията, че източният фланг на НАТО трябва да стане равнозначен на западния по отношение на безопасността. Сега виждаме, че в НАТО съществуват различни статути за безопасност на страните, влезли в алианса след 1999 г., и тези, които и преди това са били негови членки. Ние искаме на срещата на високо равнище на НАТО (във Варшава на 8 и 9 юли) всички страни да имат еднакъв статут. "Източният фланг по отношение на сигурността трябва да стане аналогичен на западния", заяви полският външен министър.

Заместник-генералният секретар на пакта Александър Вършбоу каза, че НАТО е изправен пред заплахи на изток и на юг, а стратегията му трябва да "работи на 360 градуса".

Балтийските страни и страните от Източна Европа неведнъж са казвали, че на срещата на пакта във Варшава ще поставят въпроса за постоянно присъствие на НАТО в региона, отбелязва ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Армагедон преди 7 години
време е малко ракети SS-25 да се прехвърлят в Куба или Никарагуа та малко чичо Сам да се изприщи и да си поохлади страстите в Европа,че много войнствено го раздава и май е разбравил за руската мечка с ядрени нокти
67
1
 
1
 
! Отговори
копейко рубльов преди 7 години
рублофилите се изприщиха от мъка
66
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тролетарята на путин с к по средата се разджафка за копейки
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 134:влезли сме на страната на Германия в ПСВ, защото след междусъюзническата война само Германия се е съгласила да отпусне заем на фалиралата БГ, а и премиера Радославов е набутал в парламента сюрия турци за да спечели изборите пък и Княз Фердинанд изобщо не е симпатизирал на Германия, нали.
64
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов вече бил тръгнал към УС посолството да получи нареждания...
63
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съгласен съм, ако на тази територия не се допускат под никакъв предлог войски на САЩ., а само на страни от Шенген. Към момента България не е такава.
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какъв е тоя дрогирания на снимката
61
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
с две думи , окупират ни без да протестираме
60
1
 
11
 
! Отговори
135 преди 7 години
До Каратанасдрън-дрън та пляс!краварите защитаваха само англия, после прибраха и реабилитираха много нацисти! всъщност ако не бяха германските инженери, краварите още щяха да пасат крави!справка - фон браун е първия шеф на наса и им построи ракетите от ФАУ 2! иначе русия основно помогна за освобождението на европа, иначе столицата на америка щеше да се казва ХИТЛЕРСБУРГ!
59
11
 
2
 
! Отговори
Каратанас преди 7 години
До Анонимен--135;Абе глупчо неграмотен ,ако не бяха САЩ руснаците сега щяха да говорят НЕМСКИ.
58
0
 
2
 
! Отговори
Каратанас преди 7 години
До Анонимен--129;Абе казвал ли ти е някой колко си халтав ?Преди ПСВ Англия ни кани за съюзник. Фердинанд поставя условие да ни върнат Македония но Русия не дава.Англия обещава да ни възмезди с други територии.Фердинанд пази неутралитет 1 ги 4 мес. Тогава Русия принуждава Англия и Франция и подписват договор на 10.04. 1915 г.В него има следната клауза; При победа на съюзниците над Германия на Русия се разрешава да окупира Босфора ,Дарданелите и РЕГИОНИТЕ ОКОЛО ТЯХ. Турция и Б--я са регион и
57
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да го направят в америка тоз военен шенген, та и европейските войски да могат спокойно да преминават и през щатите! егати и наглостта! тия кравари искат някой друг да го отнесе при евентуална война с русия, а руснаците да се изтощят и сащ наготово да "победи" също като през ВСВ.
56
4
 
1
 
! Отговори
Каратанас преди 7 години
До Анонимен--127;Абе казвал ли ти е някой колко си неграмотен? Русия е виновна за да влезем на страната на Германия през ПСВ. С Турция станахме съюзници 1 г. след Балканската война.
55
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
131 Повтаряй си го от тук до края на света , но не е така
54
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
129 Как да не е воювала ,я прочети за Ген.Колев Точно ние рамо до рамо с братятта по оръжие турци , австроунгарци и германци БИЕМ Русия и по наше желание точно на ТРЕТИ март 1918 се сключва Брест-Литовския Мирен договор слагащ началото на края на Руската империя
53
3
 
5
 
! Отговори
ЕЙ преди 7 години
САШЕ ВИЗИ ТРЯБВА БЕ.КЪДЕ ЩЕ СЕ МОТАЕТЕ ДА СЪЗДАВАТЕ ПРОБЛЕМИ И ДА СЕ ПРАВИТЕ НА СПАСИТЕЛИ.
52
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
115 Не знам какво сте учили , но независимостта и легитимността на дадена държавна структура се засвидетлства ВИНАГИ от другите държавни структури по някакъв начин . Международният съд в Хага е орган на ООН а ООн е най-гоямата международна органнизация след като той признава Косово за независимо значи е така . Справка от нашата история за начало поне на Дунавска България се смята МИРНИЯТ ДОГОВОР с Византия с който тя се задължава да плаща данък . Тоест тя ПРИЗНАВА съществуването на България
51
3
 
10
 
! Отговори
аз преди 7 години
До Анонимен114завършен техникум и университет ,знам 3 чужди езика за това не се смятам за неграмотен . не смятам , че има нормален човек който да приема , че може една чужда институция та било то и съда в хага да може да узаконява откъсване на територия от бащината му земя и там да създава нова държава. за мен това е поругаване с паметта на прадедете които с кръв са защитавали земята си-тия явно род нямаш
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
112 За кого става дума
49
0
 
6
 
! Отговори
бе м.айтпачия преди 7 години
До Анонимен106от кога международният съд в прага има правомощия да признава държави ?? той съда се произнася срещу престъпления срещу човечеството но не конституира държави . няма начин как едно малцинство да се размножи и да има право да създава своя държава .относно връзките с русия нали не смяташ американските индустриалци за света вода ??? дори и волксваген докажа , че парите са над коректността . а иначе сигурно има западняци платени от путин..нашите политици как ги купиха щатите