Хазартен бос брои $100 млн. за кампанията на Тръмп

Досега републиканецът разчиташе на лични средства и скромни дарения
15 май 2016 08:19,
13
Хазартен бос брои $100 млн. за кампанията на Тръмп
Снимка: Ройтерс, архив

Доналд Тръмп, който на практика си осигури номинацията на Републиканската партия за президент на САЩ за изборите през ноември, има вече и допълнителна финансова подкрепа за кампанията си в размер от над 100 милиона долара. Тези пари е готов да му даде един от най-богатите хора в САЩ, хазартният бос Шелдън Аделсън, съобщи днес в. "Ню Йорк таймс".

Според изданието, цитирано от ТАСС, Тръмп и Аделсън са се срещнали тази седмица и са се споразумели за допълнителни доброволни пожертвувания. Подобна помощ ще бъде повече от добре дошла, защото досега той финансираше предизборната си кампания с лични средства и с твърде скромните пожертвувания на привържениците си. Неотдавна Тръпм каза, че за предизборната му кампания ще му бъдат необходими още 1 милиард долара.

Аделсън, който е на 82 години, притежава казино "Сандс" в Лас Вегас, щата Невада, и е най-големият донор на Републиканската партия в САЩ. От 2012 година той й е осигурил 98 милиона долара.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнгелИ за кво ги е дал? За компанията си, а пардон за кампанията си. Това не е даване! От единия джоб в другия. А иначе 'Хазартен бос брои $100 млн. за кампанията на Тръмп'...хаха представям си го как е седнал на бюрото и се плюнчи да не лепнат хахаха!
7
2
 
7
 
! Отговори
Сп???нс преди 7 години
На това му се казва КУПУВАНЕ на избори -- пък у България още с кебапчета минават хахаха
6
7
 
0
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
смешен "факт".
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
TRUMP ! TRUMP ! TRUMP !
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Стена ще имаПепоръчвам ви да си пиете хапчетата редовно. Това което беше, няма да го бъде ! За това ли любимата дъщеря на Тръмп хубавата Иванка, преди да роди третото си дете прие юдизма. .. ? Ако се чувствате добре заблуждавайте себе си, но не и хората около вас ! Дъщерята ня Тръмп е жинена за евреин. Всичките му 5 деца носят славянскя кръв във вените си а последния му внук от Иванка е и евреин.
3
1
 
19
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Тръмп до момента е дал 500 млн $ лични средства и няма друг Кандидат президент в историята на САЩ който да е дал толкова много лични средства.
2
11
 
1
 
! Отговори
toni преди 7 години
EDIN KAPITALIST SPONSOR NA EDIN IMPERIALIST POZNAYTE KAKVO SLEDVA ,,,,,,,
1
7
 
45
 
! Отговори
факт преди 7 години
Тръмп заедно с Путин може да се справят с резашката пасмина!!