Британски изтребители прехванаха руски до Естония

Руските самолети не са предали идентификационен код
Обновена: 18 май 2016 08:07 | 18 май 2016 07:24,
290
Британски изтребители прехванаха руски до Естония
Снимка: Архив Reuters

Изтребители на британските кралски военновъздушни сили са били вдигнати днес въввъздуха, за да прехванат пет руски самолета във въздушното пространство близо до границата с Естония, предаде ТАСС.

По данни на британското министерство на отбраната изтребителите Тайфун, дислоцирани във военновъздушната база Амари в Естония, са действали в рамките на мисията на НАТО в Балтийско море и са били вдигнати във въздуха след подаден сигнал за тревога.

Първо са били прехванати два самолета Су-27, после самолет за радиоелектронно разузнаване Ил-20 и накрая още два самолета Су-27. Руските самолети не са предали идентификационен код и не са имали връзка с регионалните центрове за управление на въздушното движение.

За втори път за една седмица британските кралски военновъздушни сили са задействани в отговор на руски действия, пояснява британското министерство на отбраната.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 174Международните Води са около 30 километра широки и това е така да се каже широката част. Има места където морето е 30 км широко и международните води са 6 и по-малко километра широки.
145
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога тука излезна вече Делю хайдутин, вашите натовци още бизони из прерията са гонилЕ!!
144
10
 
4
 
! Отговори
Блядко преди 7 години
Пишете си каквото искате, но на руската авиация й трябва не повече от час-час и половина да се върне в Сирия, а не повече от 2 часа да стигне ЛондонИ какво като стигне до Лондон бе?Там ще си остане!Връщане няма да има.Ингилизите ще им разкажат играта.
143
5
 
5
 
! Отговори
Блядко преди 7 години
На баща ми брат, моят чичо е военен пилот и лети на МиГ. Той на натовските самолети им вика тротинеткиТой на натовските може да им вика тротинетки, но другите летци от ВВС казват, че разликата м/у МиГ29 и Ф16 е като разликата между Лада и Крайслер.
142
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До 169За да оправдаят политиците някакво действие те казват ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ ...Е коментарите по блоговете също формират това мнение. Жалко че няма брояч колко хора са прегледали страницата(заради рекламите и приходите от тях вече дизайнерите на слагат подобни броячи) та да видиш малко или много на колко хора си вероятно повлиял
141
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пишете си каквото искате, но на руската авиация й трябва не повече от час-час и половина да се върне в Сирия, а не повече от 2 часа да стигне Лондон. Може и да е по-кратко, не знам. Знам обаче, че ако се сгъсти качамака, Русия може да превърне Турция в море от разтопено стъкло в рамките на 30 минути и това явно ще е необратимо, докато прерийните кравари и техните европейски слугини още няма да са се качили в самолетите. Това е положението, драги русофоби, ФАКТ! .
140
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 71:ами в Турция преди нчколко месеца навлиза руски самолет, предупревдават го да се махне/кацне или не знам си кво още, и съответно като не изпълни заповедите и си ги свалят - това за мен си е битка, вие как му викате?
139
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 170:баце, той на тебе чичо ти може да ти каже, че и жигулата му е по-готина от кадилак.....ти си му вервай!
138
0
 
7
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 168Последния Свален е АH-1W Супер Кобра на Турските ВВС от СССР ракета ПЗРК Игла. Пряко попадение и хеликоптера се е счупил на две. Кюрдските отряди за самоотбрана са много доволни.
137
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПри коя битка последно е свален руски самолет, ако не е тайна?
136
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На баща ми брат, моят чичо е военен пилот и лети на МиГ. Той на натовските самолети им вика тротинетки и казва че никога няма да седне в Ф-15 или Ф-16, защото са просто едни потенциални ковчези за пилотите. Аз му вярвам, пък вие тука си спорете.
135
1
 
4
 
! Отговори
до Боби №1 158 преди 7 години
Абе, пич, ти верно ли си верваш, че на някой коментара в интернет може да доведе до война, че ни пишеш: "Еййй Като предлагате нещо което може да доведе до война помислете преди да го хвърлите в интернет"По интернет може да си пишем каквото си искаме и това няма да доведе до война :))))Сега това което написах може ли да доведе до война :)))???? Според теб.Не нали? Това което "предлагаме" (или пишем както се казва) по интернет не може да доведе до война. Така че си пишем каквото си искаме. :))
134
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 160: Абе аз доколкото си спомням последния свален при битка самолет е точно руски - апък от русофилите се говори, че руските пилоти са най-добрите, руските самолети също са най-добрите, че чак и непроследими за радарите......апък все пак ги свалят. И как става това, в гръб ли ги издебват, те сами ли си свалят самолетите (може би това е някакъв вид руски ПР). Абе изобщо тия братуски като са толкова големи и страната им е най-великата запо по дяволите не мигрирате там, в този земен рай....
133
6
 
6
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 160Тайфуните срещу Су-27С и Су27СМ във въздушен бой имат шанс. Но срещу Су-30М и Су-35С които вече са с ПАФАР и АФАР радари и двигатели с Управляем Вектор на тягата нямат шанс освен ако руските пилоти току що са завършили летателно училище(Сякаш някой ще им даде подобни самолети на лейтенантчета с жълто около устата).
132
1
 
7
 
! Отговори
Криза UK преди 7 години
Британците съмсем го закъсаха. Сложиха си пакистански мисулманин за кмет на Лъндън. Ще излизат от Ес, и ще се вливат в Пакистан изглежда.Сега руски самолети гонят ... в Естония, представи си.Ами не мога да си го представя.Направо британците, или каквото е останало от тях, са за психиатрията или са в някаква страшна криза на самоличността.
131
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До айде у лево ,бе... Свободен свят?????? Хасане, ти ли си бе??? След мю.слито кмет е време и за премиерския стол! Свободни ли били ***! Свободни са само едната шепа свръх богати разбойници, които правят с човечеството и планетата ,каквото си искат и палят войни според това къде им трябват суровини територия!
130
9
 
4
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
Русия и разПутин дгд.ЕС---е законна и неприкосновенна територия на свободния свят.СССР---БОГ ДА ГО ПРОСТИ.....ХА,ХА,ХААААААААААААААААААА
129
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правило номер 1 на натовските самолети - Усетиш ли руски самолет наоколо, било той граждански или боен, незабавно се върни в базата, почисти голямото кафяво петно от седалката и *** на църква да ти прочетат молитва против страх.
128
4
 
4
 
! Отговори
Иги Поп преди 7 години
Даже по руската телевизия казаха, че Су-27 и Ил 20 са били прихванати от британски Тайфун, но Нашите путиностанци си пляскат по инерция. Само лабут ги оправя!
127
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия има право да лети над тези територии, те са си исконна част от Руската империя от 300 години. Британците какво правят не знам, но ако се наложи въздушен бой - никой никога няма да чуе повече за някакви британски самолети, ще ги водят безследно изчезнали!