България – транзитна бежанска дестинация

Германски доклад твърди, че строим още огради по границите
18 май 2016 13:52,
12
България – транзитна бежанска дестинация
Снимка: Reuters

България може скоро да се превърне в основна транзитна страна за бежанците от Близкия изток, които се стремят да достигнат Западна Европа, съобщава германският в. "Билд", цитиран от ТАСС.

Изданието се позовава на поверителен доклад за борба с незаконната миграция на федералната криминална полиция, федералната разузнавателна служба и федералната полиция на Германия.

В него се отбелязва, че заради увеличаващия се бежански поток българското правителство възнамерява да построи повече заграждения по границите с Турция и Гърция.

"Заради провежданите в Егейско море мерки групите за превозване на бежанци по-силно се съсредоточават върху пътя от Турция през България към Западна Европа", се казва в документа.

Според германските правоохранителни органи България засега показва "политическа решителност да противодейства на възможна промяна на маршрутите и незаконното превозване на бежанци", но данните за мигрантите свидетелстват за значителен "недостиг на контрол при влизане в страната" и "засилване на дейността на контрабандистите".

Властите в Германия предупреждават, че българската гранична полиция скоро може да започне да изпитва трудности заради недостиг на финансови, кадрови и материални ресурси.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
11
 
! Отговори
тодор преди 7 години
Ами време е ЕС да се загрижи и за тази външна граница , на Гърция дават луди пари за шенгенска граница , а ние сами да се справяме , понеже не сме в Шенген.
9
0
 
8
 
! Отговори
Мъркел преди 7 години
Меркел може да товари всичкото мюсюлман на кораби и самолети в Турция и оттам да ги заселва в Германия, Швейцария, Швеция и Австрия.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ku4e da varjesh niama da stoi v BG. ....Thank you. .... bb...cc.. I na EU
7
1
 
10
 
! Отговори
българина преди 7 години
Германия заслужава да бъде почернена и буквално и преносно
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кво от туй, нали има шенген нека се възползват от тоз шенген ислямистите и те са хора и е евроценностно, даже се учудвам защо аджеба има ограда нито европейско нито либералистическо.
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди да стигнат до България, Турция ги транзитира усилено и даже Ердоган ги праща на Меркел с незаконна сделка Турция - ЕС.
4
1
 
24
 
! Отговори
тя преди 7 години
*** нали има КПП , защо не минават от там като нормални хора с догументите си? Това нелегално преминаване крие нещо!
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Граница имаше някога с бразда кучета картечари и прочие, сега Костов с една лопата да ходи да копае браздата.
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като видя голямата непривземаема бодлива тел и съдраните ни военни без джипки Камерън някак си реши да излезе от ЕС, но като един британски джентълмен първо ни помогна с няколко джипки да му мислят немчугите сега. Но първо да пратят помощи на Динко и Ператa.
1
6
 
7
 
! Отговори
СНИМКАТА ЛЪЖЕ преди 7 години
Клечащите на ЛЪВОВ МОСТ афганистанци все 20 годишни мъже нямат нищо общо с това симпатично семейство. Още по-малко това хубаво русо момиченце и родителите му са врагове на ЕВРОПА. Право на всеки човек е да живее където избере. Нали за това се бориха в ЕВРОПА като събаряха комунизнма