Авиоексперти: Самолетът вероятно се е взривил!

Взривното устройство може да е било внесено с храната за пътниците
19 май 2016 18:15, Елка Василева
19
Авиоексперти: Самолетът вероятно се е взривил!
Снимка: Reuters

Версията за взрив на борда на египетския лайнер А-320 е смятана за много вероятна от френски експерти по сигурността на полетите.

"Най-вероятно разрушаването на самолета във въздуха е станало много бързо. Това може да е било предизвикано както от технологичен взрив, така и взрив от заложена бомба. Взривното устройство е можело да бъде доставено на борда заедно с храната за пътниците", заяви по телевизия BFM-TV френският експерт Жерар Фелтзер, който е бивш пилот от гражданската авиация.

Още по темата

Според него в полза на версията за взрив на борда говори и фактът, „че пилотът или не е успял да предаде никакво съобщение, или, ако се вярва на неофициалните данни, е предал кратко съобщение, че самолетът е неуправляем. Тоест на борда на самолета е станало стремително развитие на събитията, явно съпроводено от разхерметизиране на машината, което е крайно опасно както за пътниците, така и за екипажа“.

"Тази версия за експлозия се подкрепя и от сложната политическа ситуация в Египет, а също така вече станалите в тази страни терористични актове на борда на самолет", добави експертът. "За момента обаче е невъзможно да се определи дали това наистина е било терористичен акт", призна Фелтзер.

"Въпреки много строгите мерки за сигурност, прилагани на парижкото летище, внасянето на взривно устройство на борда на самолета е напълно възможно", каза по радио France Info эксперт Пиер Кандом.

"На летището през миналата година беше проведена мащабна проверка на целия персонал, бяха уволнени редица подозрителни работници, по-специално в багажната служба. Имайки предвид обаче големия брой работници, не е изключена възможността за пренасяне на малки взривни устройства и разполагането им например в салона. Освен това има немалко начини оборудването за проверка на багажа и на пътниците да бъде "измамено", каза експертът.

"Не бива също така да се забравя, че египетският лайнер е пристигнал в Париж след редица промеждутъчни кацания, което повишава вероятността от разполагането на взривно устройство в него", добави експертът, цитиран от ТАСС. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: ФранцияЕгипетсамолет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
9
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Докато не изгоните всички руски отпадъци от ЕС, докато не ги натикате в *** гъс без право на излизане, ще ви падат самолетите.
16
0
 
2
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Ima6e Publikazia v Saitovete niakade.============Да ти имам източниците.
15
1
 
5
 
! Отговори
Георги преди 7 години
"каза по радио France Info эксперт Пиер Кандом." ========================Другари, моля Ви! Не ползвайте " э ". Така показвате с какво се храните.
14
7
 
1
 
! Отговори
Боинг 767 преди 7 години
Слушайте сега, аз да ви кажа каква е причината. Проблемът е технически. Европейците не умеят да правят хубави самолети. Еърбъсите са абсолютен *** и трябва да ги изхвърлим на бунището или за изкупуване на старо желязо. САМО АМЕРИКАНЦИТЕ могат да правят хубави самолети. След 5-10 години хората в цял свят ще пътуват САМО и единствено с американски Боинги.
13
10
 
0
 
! Отговори
Боинг 767 преди 7 години
Слушайте сега, аз да ви кажа каква е причината. Проблемът е технически. Европейците не умеят да правят хубави самолети. Еърбъсите са *** и трябва да ги изхвърлим на бунището или за изкупуване на старо желязо. САМО АМЕРИКАНЦИТЕ могат да правят хубави самолети. След 5-10 години хората в цял свят ще пътуват САМО и единствено с американски Боинги.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига вече от заблудени, необразовани психопати
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Stava Vapros za Svalenia Russkia Samolet ot Egipet,nad Sinai,do Izraelskata Graniza...Posle Izraelskia Premier Spe6no Poseti Moskva da Se Moli na Putin...Ima6e Publikazia v Saitovete niakade.
10
2
 
6
 
! Отговори
Turkish Power преди 7 години
..CDG /Paris...tozi airport e s mnogo malka stepen na kontrol!! Tezi ..koito proveryavat ruchniya bagaj se prozyavat i ne gledat v monitora ! Murzi gi i povecheto kontrolni organi sa arabi..ili negri!
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 8. ТОВА КЪДЕ ГО ПРОЧЕТЕ ИЛИ СИ ГО ИЗМИСЛИ? РУСНАЦИТЕ НИКОГА НЯМА ДА ПРЕМЪЛЧЪТ АКО НАИСТИНА ТОВА СЕ Е СЛУЧИЛО.
8
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Питайте Русия! Тя знае как се свалят пътнически самолети и се правят атентати.
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Samoleta E bil Svalen s Rakerta ot Izraelski Samolet Savsem UMI6LENO pri Provezdanite Togava Voenni Manevri s Raketa vuzduh-vuzduh ...Pristignalite Sastia den Ruski Eksperti Sa Razbrali TOVA...Vednaga..no Rusnazite sa Zamul4ali...
6
3
 
15
 
! Отговори
ислямска кочина преди 7 години
Французите ще покрият случая те не искат да си признаят че са изпуснали контрола над страната си и тя се е превърнала в ***,всеки който е бил там скоро знае за какво говоря!
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Франция е една от западните държави с най-голям процент симпатизанти на ИД. Това е факт който дори либералния СНН признава. За съжаление, не само бъдещето, но и настоящето на Европа е вече променено.
4
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПОМНИТЕ ЛИ КАК СИ БУТНАХА КУЛИТЕ КРАВАРЧЕТАТА. ПОМНИТЕ ЛИ КАКВО КАЗА ОНЗИ МАКАК ДЕТО ОЧИТЕ МУ БЯХА ЕДНО ДО ДРУГО? ТА МАКАКА КАЗА ЧЕ ИДВА НОВ СВЕТОВЕН РЕД. И ТОЗИ СВЕТОВЕН РЕД ГО ВИЖДАТЕ ЧУВАТЕ И УСЕЩАТЕ ПО ДЖОБА СИ. ВИЖДАТЕ КАК СИРИЯ Я РАЗПЕРДУШИНИХА И НЕ САМО ТЯ КАК УМИШЛЕНО ЕВРОПА СЕ ЗАСЕЛВА С МЮСЮЛМАНИ ОТ РАЙОНИ В КОИТО КРАВАРИТЕ ВЪВЕЖДАТ НОВИЯТ РЕД. СЕГА СТАНАЛИ ВИ ЯСНО ДРУГАРИ ИЛИ ПО ТОЧНО НЕ СТЕ ДРУГАРИ А ГОСПОДА. ДОКАТО КРАВАРИТЕ НЕ СЕ УНИЩОЖЪТ МИР И ЖИВОТ НА ТАЗИ ПЛАНЕТА НЯМА ДА ИМА!!!!
3
0
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
.....са го взривили
2
4
 
15
 
! Отговори
Пак вицове преди 7 години
Значи самолета излетял от Париж ,а Ислямска държава била виновна?!Нали е въведено военно положение у Франция?Тези глупости за измислените терористи ги разправяйте на шибеците в зоопарка.......Сега остава и личната карта и паспорта да намерят на терористина да плува в морето.
1
3
 
26
 
! Отговори
лошо преди 7 години
Това значи че бомбата е внесена в самолета в Париж!!!нали уж Европейските летища са най сигурни!?вече няма сигурност никъде....