"Огнено кълбо" в небето при изчезването на самолета

Египетският премиер не изключи терористичен акт на борда
Обновена: 19 май 2016 11:12 | 19 май 2016 11:07, Елка Василева
11
"Огнено кълбо" в небето при изчезването на самолета
Снимка: архив, Reuters

Жители на гръцки острови са видели "огнено кълбо в небето", приблизително в същия момент, в който по последни данни е изчезнал самолетът MS804. Това съобщи порталът Haaretz.

Междувременно има информации и за това, че за огнения взрив е съобщил търговски кораб.

Гръцките власти не потвърждават информацията.

Премиерът на Египет заяви, че не изключва на борда на изчезналия самолет да е бил извършен терористичен акт, предаде РИА Новости.

Министерството на гражданската авиация на Египет съобщи, че от борда на изчезналия самолет А320 на египетската компания "Иджипт еър" е бил изпратен сигнал за бедствие, предаде ТАСС.

Още по темата

Военните били получили сигнал за бедствие от бордовата апаратура за спешни ситуации. Сигналът бил бил получен в 04.26 мин. местно време след изчезването на машината от радарните екрани, когато е започнало издирването й. Експерти заявиха, че при катастрофата може да се е задействало специалното сигнално устройство.

Египетските военни обаче опровергаха съобщенията, че са получили сигнал за бедствие от изчезналия самолет.

Самолетът, изпълнявал полет MS804 от Париж за Кайро, изчезна от радарите на 280 км от крайбрежието на Египет. Връзката със самолета е прекъснала в 02.30 ч. Властите в страната съобщават, че машината може би е паднала в Средиземно море, но засега няма официално потвърждение на тези данни.

Междувременно стана ясно, че Франция не изключва никаква хипотеза за съдбата на самолета на "Иджипт еър". Това каза френският премиер Манюел Валс, цитиран от Франс прес.

Президентът Франсоа Оланд се чу по телефона с египетския си колега Абдел Фатах ас Сиси. Двамата държавници се споразумяха да работят в тясно сътрудничество, за да бъдат установени час по-скоро обстоятелствата около изчезването на самолета, съобщи Елисейският дворец.

"Не може да се изключи никоя хипотеза за причините за това изчезване", заяви Валс.
Тази сутрин ще има спешно заседание на френското правителство.

По данни на египетската авиокомпания 15 от 56-имата пътници са френски граждани. Трийсет са граждани на Египет, другите на Великобритания, Белгия, Ирак, Кувейт, Саудитска Арабия, Судан, Чад, Португалия, Алжир, Канада.

Валс каза, че египетските власти вече са изпратили самолети, които ще издирват еърбъса в зоната, където е бил засечен за последно. Франция също е готова да помогне с търсенето, ако египетските власти поискат помощ, каза Валс.

В издирването са се включили гръцките военни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Египетсамолет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Med.mreji преди 7 години
Offshorni orajeini, stroitelni, farma, mediini i drugi miliarderi iskat barzi i ogromni pechalbi...klatiat pazarcheto...
6
1
 
10
 
! Отговори
PD do Anonimen 9 преди 7 години
Право в десетката.Сега да проследим пропагандната машина, за колко време ще създаде желаната реалност.
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност вече няма да има аварии. Нито терористите, нито "ръководителите", нито специалните служби, нито работниците имат сметка да бъде авария. Всички имат сметка да бъде терористичен акт. И така мултикултурното ла'но, което ни го налагат върви към изродена форма на диктатура. Вече няма да има бездарни служители, а ще има бездарна колониална маса от послушковци и всичко ще се свежда до това на някой да е изгодно. Нещо средно между "Животинска ферма" и "1984" на Оруел. Честита обединена Европа!
4
0
 
13
 
! Отговори
PD преди 7 години
Тайните служби в действие. Скоро ще разберем и целите на мероприятието.
3
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зареждането на бомбата в самолета е станало на летището в Париж. Шарл дегол е огромно международно летище и на него работят много ман.али като общи работници. Те единствени имат достъп до товарното отделение на самолетите и когато си поискат могат да поставят бомба в багажното без проблем. Както знаеме египетското военно правителство унищожи ислямски братя и сега ман.алите си отмъщават. Франция стана най ненадеждната дестинация са всички самолети. Там имат най много ***.гали от джихадистите!
2
1
 
26
 
! Отговори
Баче Кико преди 7 години
Качиха видео как гори във въздуха. Не са пратили никакъв сигнал. Били са на 11км и просто са изчезнали. Взривен е.
1
3
 
24
 
! Отговори
ined преди 7 години
Париж се напълни с талибани колко му е да са сложили някоя бомба в самолета.