Търсенето на полет MS804: Паднал е в Средиземно море

Гръцките и египетски власти издирват останките от самолета
Обновена: 19 май 2016 08:58 | 19 май 2016 08:52,
15
Търсенето на полет MS804: Паднал е в Средиземно море
Снимка: Reuters

Самолетът на авиокомпания EgyptAir, извършващ полет от Париж до Кайро, който изчезна от радарите рано сутринта, е паднал в Средиземно море, съобщи телевизия Al Mayadeen, позовавайки се на източници от авиокомпанията.

Египетските авиационни власти потвърдиха, че изчезналият самолет най-вероятно се е разбил в морето, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Полет MS804 изчезна от екраните на радарите в 00:45 часа по Гринуич (03:45 българско време).

Гръцките авиационни власти са информирали Египет, че пътническият самолет е изчезнал от радара им 20 минути след навлизане във въздушното пространство на Гърция.

Наземните служби в Египет съобщиха, че не са получавали никакви сигнали от изчезналият пътнически самолет А320.

Припомняме ви, че полет MS804 е излетятл от летище Шарл де Гол в Париж снощи. По-късно обаче връзката със самолета е изгубена. Според данни на авиокомпанията на борда са пътували 59 пътници и 10-членен екипаж. Според Egypt Air сред пътниците е имало две бебета и едно дете.

Сред пътниците на самолета има 30 граждани на Египет, 15 на Франция, 1 британец, съобщи египетското министерство на гражданската авиация.

В търсенето на самолета се включиха египетски и гръцки самолети. Към мястото, където самолетът е изгубен от радарите, са се насочили и кораби. Хеликоптери са подготвени да спасяват оцелели пасажери.

Гръцкото министерство на отбраната съобщи, че се проверява информация, получена от капитан на търговски кораб, видял "пламъци във въздуха" на 130 морски мили южно от остров Карпатос.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
9
 
1
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Тая карта наистина е правена от подозрителни типове с нечисти мисли- на нея Косово още е към окупатора Сърбия,а Крим не е Украйна!
10
0
 
6
 
! Отговори
177 преди 7 години
А дали не е имало пак алах акбар пред приводняването?
9
0
 
12
 
! Отговори
oпетков преди 7 години
До Жоре Трабанто: На летището в Кайро има двойна проверка и не те пускат до чек-ина, ако не си в съответният списък за полета. Така че не лъжи. В случая обаче самолетът е излетял от Париж и не касае сигурността в Египет.
8
0
 
11
 
! Отговори
Боби преди 7 години
1. Новината да се чете: Двадесет минути след излизане от въздушното пространство на Гърция2. Радарите на Южна Гърция, Кипър, Лактатия(Сирия), Израел и Египет би трябвало да го виждат ако е летял на 10-11км височина и Да предадат на Египтяните записите3. ако Аеробъса е бил снабден с гражданска система за следене на полета както злополучния Б777 на Украйна можем лесно да разберем до минута къде и как е летял4. 3 въздушни шерифи е имало на борда - трудно ще е да го отвлекат
7
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е работа на КГБ!Путин се уплаши от Ердоган и затова прави скрити саботажи!
6
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A320 се смята за много стабилен самолет, възможно е саботаж или пък поша поддържка. Еърбъсите не падат току така.
5
5
 
36
 
! Отговори
Жоре Трабанто преди 7 години
Летял съм с египетските авиолинии и там наистина всичко е на късмет. Да не говорим, че в по летищата им няма никакъв контрол, а скенерите стоят повече за украса.
4
0
 
21
 
! Отговори
PD преди 7 години
Хайде пак си проверете данните. На картата е показана траектория, по която по скоро самолета е изчезнал преди кацане, а не 20 мин. след навлизане в въздушното пространство на Гърция?
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Застраховките се плащат на пътник. От такава гледна точка няма значение колко души пътуват със самолета.
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Момо, в А320 на Egyp air има 145 седалки. Wizz air лети със същите самолети, но там са наблъскали 180 седалки. Реално 60% от местата в самолета са били празни, което не е чудно при спадналия интерес към Египет.
1
14
 
2
 
! Отговори
Момо преди 7 години
А320 e самолет за над 110 пътника + екипаж.Този е пътувал пълен едва наполовина и то с 10 човека екипаж.Май застраховката ще покрие загубите на авиокомпанията.