Откриха черните кутии на А320 на Egyptair

В момента се провежда операция за тяхното изваждане
21 май 2016 16:13,
9
Откриха черните кутии на А320 на Egyptair
Снимка: архив, Reuters

Екипите, които издирват отломките от разбилия се самолет на Egyptair, са установили местонахождението на полетните записващи устройства на А320 близо до мястото, където бяха открити човешки останки и отломки от самолета. Това предаде CBS News, позовавайки се на източници в египетското правителство.

Според телевизионния оператор, черните кутии са разположени в близост до гръцкия остров Карпатос. В момента се провежда операция за тяхното изваждане, съобщава БТА.

Разследващите инцидента все още се опитват да установят причината за падането на самолета, извършващ полет от Париж до Кайро, при което загинаха всичките 66 души на борда. Терористичен атентат е една от хипотезите, но до момента нито една групировка не е поела отговорност за катастрофата.

Египетският външен министър Самех Шукри заяви, че разбилият се самолет А320 е бил технически изправен, а лансирането на версията за терористичен акт на борда е прибързано.

Самолетът, пътувал по маршрут Париж-Кайро, изчезна от екраните на радарите на около 280 километра от египетския бряг. Машината рязко изгуби височина, направи няколко завоя, после падна във водата. На борда имаше 66 души - 56 пътници, сред които три деца, и 10 души екипаж. Според списъците на авиокомпанията на борда е имало граждани на 12 страни, повечето египтяни и французи.

Аварийна сигнализация, предупреждаваща за задимяване, се е задействала на борда на самолета минути преди катастрофата по данни на Си Ен Ен, цитирани по-рано днес от ТАСС и Ройтерс. Френското бюро за авиационни разследвания и анализи БЕА потвърди информацията, припомня руската агенция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Не е бомба преди 7 години
Някой си е хвърлил фаса в тоалетната или пилотът е полудял и запалил огън в кабината.
5
0
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 1 преди 7 години
Не си оригинален - мнозина про-стаци преди теб се интересуваха от откритията на БАН. Винаги им се е привиждало, че БАН харчи много пари на държавата, забравяйки удобно, че други консумираха блага, които не са заслужили. Горкичкото ми мучащо, ти даже не можеш да дефинираш думата "откритие". Големи данъкоплатецо, хората от БАН са единствените в България които работят часове, след като е свършило работното им време. И единствените, които ги канят за съвместна работа в чужбината! И публикуват!
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Таборът отлетя. Джипси еър.
3
9
 
1
 
! Отговори
Боинг 767 преди 7 години
Аз ви обясних още преди 2 дни каква е причината да се разбие египетският самолет. Европейските Еърбъси са пълен ***. Европейците не могат да правят хубави самолети. Само американците умеят да правят хубави Боинги. С които след 5-10 години ще лети целият свят. А Еърбъсите е най-добре и разумно да предадем за старо желязо в някой пункт за вторични суровини. Поне някой лев ще се вземе от тях. Сливи за сметт както пишеше в оная приказка. Искате ли да пътувате с летящия ковчег, наречен Еърбъс?
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато египетските фараони кажат нещо, значи може да е точно обратното. Те до последно твърдяха, че причината за катастрофиралия руски самолет над Синай не е терористичен акт, при все, че ИД веднага пое вината. Сега изглежа им е по-изгодно да е дело на терористи, а може да излизе, че е техническа неизправност !
1
1
 
9
 
! Отговори
черната кутия преди 7 години
В последните минути на полета се е чувало едно "миролюбиво" послание........Алааахх,акбаррр!