Талибански командир: Молла Мансур бе убит!

Ударът срещу талибанския водач бил осъществен с дронове
22 май 2016 14:30,
27
Талибански командир: Молла Мансур бе убит!
Молла Ахтар Мансур. Снимка: Reuters

Водачът на афганистанското талибанско движение молла Ахтар Мансур е убит от въоръжени сили на САЩ на границата между Афганистан и Пакистан, заяви полеви командир на талибаните, цитиран от Асошиейтед прес.

Операцията за ликвидиране на талибанския лидер е проведена "в отдалечен район в зоната на афганистанско-пакистанската граница", съобщи на свой ред говорителят на Пентагона Питър Кук.

Въздушната атака срещу Мансур е организирана, защото той представляваше заплаха за американските и за афганистанските сили, както и за мирните граждани в Афганистан, заяви днес държавният секретар на САЩ Джон Кери по време на посещение в Мианма.

"Мансур (. . .) бе директна заплаха за американския личен състав, афганистанските мирни граждани и афганистанските сили за сигурност", каза Кери пред журналисти в мианмарската столица Найпидау.

Освен това, водачът на талибаните "бе категорично против мирните преговори", добави той.

Ударът е нанесен в събота едновременно от няколко дрона, докато талибаните се движели с кола "югозападно от пакистанския град Ахмед Уали". В операцията са участвали подразделения от специалните сили на САЩ.

Ударът с дронове е бил проведен съгласувано с афганистанските власти и изглежда е бил успешен, отбеляза говорител на президента Ашраф Гани. Той допълни, че властите все още оценяват резултатите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този от снимката, дори и нищо да не е направил, само за това както изглежда, трябва да го убият
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хамериканите са проблема в цялата работа
15
5
 
1
 
! Отговори
ГгГ LlL преди 7 години
Бог да го прости, жалко. Почивай в мир.
14
4
 
4
 
! Отговори
за 17 преди 7 години
Не е ли подло ти като един голям натовец да оставиш Палестина, Крим и Донас на произвола на съдбата хайде тръгвай да ги освобождаваш или си оставаш един подъл натовец, троянски кон на Русия в НАТО. Когато от НАТО разберат че си един предател и в Русия всички те мислят за враг, определи си сам шансовете.
13
7
 
14
 
! Отговори
До 16 от Милко преди 7 години
Не срамно а подло! Много подло типично по Български! Мразиш ги ще се биеш срещу тях, ама парите им харесваш Готов си за Български депутат!
12
20
 
18
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
От 4 години съм в САЩ срам или не срам тук съм заради парите, но ако стане нещо преди всичко съм за Русия и не ми каквай какъв сам ***.
11
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Той допълни, че властите все още оценяват резултатите"още броят цивилните жертви. Сигурно са сринали 2-3 болници и няколко училища.Дет вика ислямиста обама - ни моиш напраиш омлет, без да чукнеш 2-3 яйца
10
9
 
6
 
! Отговори
до 13 преди 7 години
До до 2"В армията на Ненчев търсят пехотинци за крупната сума от 400 евро на месец парите така или иначе не са много *** се запиши доброволец като си такъв патриот. То е много лесно да пиказваш от един форум дела трябат, а не приказки."И какви патриоти са тези ходещи да служат на НАТО военни. Има ли България интерес от това? И да ти кажа не всеки патриот е военен. Замисли се малко.
9
19
 
16
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Хамериканските войски вече разчитат на дронове, защото войниците им като видят противникова армия и обикновенно цапат гащите.
8
6
 
2
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
В армията на Ненчев търсят пехотинци за крупната сума от 400 евро на месец парите така или иначе не са много *** се запиши доброволец като си такъв патриот. То е много лесно да пиказваш от един форум дела трябат, а не приказки.
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ISKASVAI SE TOCHNO. NIKOGA NE E IMALO TURSKA IMPERIY, A. OSMANSKA. ILI OTOMANSKA. TURZIYA E OBRASUVANA 1923godina OT KEMAL ATATJRK - Albanez
6
13
 
3
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
*** се чувствай какъвто искаш ние и още 3-4 млн емигранти не се чувстваме българи изчезвай фашис.
5
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DEDO, I V SHVEIZARIY. NA. PARADO. NE. GI VIDOHME , AMA. EDIN. PASTIR. NI GO POKASA. PA. SI KUPIHME
4
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЯ КОЛКО ПЪТИ ЩЕ ГО УБИВАТ БЕ МИНЕ НЕ МИНЕ НЯКОЕ ВРЕМЕ И ОТНОВО ГО УБИВАТ ЕЙ ПРОСТИ ТЕЗ ШИРОШОИДИ. ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ
3
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както едно време е имало българи които са служили на турската империя, сега има българи служещи на руската империя. Гена на предателите си върви между поколенията.
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Терминаторът 18 - бунтът на дроните! Направо да те хване страх какви пророци са били Оруел и Тофлър.
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И нека сега спорът кой е по велик и силен започне сега , абе ей хора осъзнайте се !!! Преди всичко сте Българи , а не Руснаци , американци или каквито и да е било