Турция в ЕС? Не и в близките 1000 години!

Дейвид Камерън заплаши с вето приемането на Анкара в съюза
22 май 2016 17:23,
151
Турция в ЕС? Не и в близките 1000 години!
Снимка: архив, Ройтерс

Турция няма да влезе в Евросъюза преди 3000 г., ако преговорите за присъединяване на страната вървят със сегашните темпове. Това заяви британският пример Дейвид Камерън в интервю за телевизия Ай Ти Ви, предават информационните агенции.

Коментарът му бе породен от изялвнието на неговия министър на отбраната и поддръжник на излизането от ЕС Пени Мордаунт, че южната ни съседка е "много вероятно" да се присъедини към общността в следващите 8 години, пише "Труд".

"Влизането на Турция в ЕС не се вижда даже в далечна перспектива", подчерта Камерън. Той припомни, че Великобритания има право на вето за присъединяването на нова страна членка и при необходимост ще го използва.

Това е пореден сблъсък вътре в Консервативната партия между лагерите "за" и "против" напускането на евросъюза. Камерън трбеляза, че референдумът на 23 юни е по-важен от парламентарните избори и след него политическата сила ще може отново да работи като едно цяло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още по темата: камерънесТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
14
 
8
 
! Отговори
Горд Турчин преди 7 години
До 722002 когато Ердоган дойде на власт БВП на Турция е бил 230.5 млрд долара и само след два мандата през 2010 вече е 735.8 млрд долара. Я някой да ми каже кой нормален човек би не искал да има такъв премиер? И за твое сведение предишните турски премиери не могат да стъпят и на малкия пръст на Ердоган. И не на последно от Турция инвестиции не бягат а напротив се увеличават. Нямате си и на представа как напредва Турция че чак хората си поставили цел че 2023 от 16 ще са 10 икономика
47
2
 
6
 
! Отговори
BREXIT преди 7 години
Sled hilyada godini angliya shte bade sigurno chast it osmanskata imperiya.....
46
6
 
10
 
! Отговори
Еврипидис Димитракис преди 7 години
БРИТАНСКАТА КРАЛИЦА САМО ДА СВИРНЕ И ИДВАТ 4 ГОЛЕМИ И СИЛНИ АРМИИ ВЕДНАГА = КАНАДА.ЮАР, НЮ ЗЕЛАНД И АВСТРАЛИЯ...+ СМАТА БРИТАНСКА АРМИЯ. СЪСТАВЕН ОТ 4 НАЦИИ = УЕЛС, СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ, СКОТЛАНДИЯ И АНГЛИЯ !! + ЦАРИЦА ЕЛИЗАБЕТА 2-РА Е ВЪРХОВЕН ГЛАВНОКОМАНДВАЩ НА ОЩЕ 56 ДЪРЖАВИ ОТ БРИТАНСКАТА ОБЩНОСТ === ИНДИЯ И НИГЕРИЯ САМО МОГАТ ДА НАПРАВЯТ ТУРЦИЯ И ИРАН НА СОЛ..ПАКИСТАН Е СЪЩО ЧЛЕН, НО АРМИЯТА НЕ Е ПОД БРИТАНСКО ГЛАВНОКОМАНДВАНЕ.А КИПЪР Е СЪЩО ЧЛЕН НА БРИТАЯНСКАТА ОБНОСТ И ТАМ И СЕГА ИМА 2 Б
45
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ясно, че Турция няма място в ЕС. Турция не е част от Европа, и никога няма да бъде, тя е враг на Европа.
44
4
 
12
 
! Отговори
До до ердо фен преди 7 години
И Булг аристанчето взе милиарди заеми,които никога няма да върне, защото населението се топи като сняг на слънце! А пък още няма нищо построено, какво ще прави тази мизерна ***, кажи ми??? Ромите са 20% но се пишат на преброяването за българи, като лично познавам много такива!
43
10
 
20
 
! Отговори
до ердоган фен преди 7 години
Самата Турция нищо собствено не произвежда.Заводите там работят на ишлеме за големите западни фирми а всичко построено от Ердоган е със заеми а заемите се дават със лихви и искат връщане.Това което направиха хората от Ататюрк до Тансу Чилер ердоган го сасипва ама още не ве вижда.Лавината е тръгнала и е въпрос на време да ви помете за жалост.Помисли си само ако GM, Mercedes, VW, General Elektrik,Renaut и Fiat се изтеглят от Турция плюс западните туристи какво ще стане за година две.Не бъди сляп.
42
5
 
23
 
! Отговори
до ердоган фен преди 7 години
Турция била построила,язовири,летища,скоростни линии.Нали знаеш Гърция кога започна да потъва 2004 след Олимписките игри.Гърците построиха нови магистрали,стадиони,гари и летища много ясно си спомням че икономисти ге предупреждаваха но те не се вслушваха.Тези съоражения искат скъпа подръжка и със времето тежът.Турция още е стабилна икономика но до кога.Само Руснаците се одръпнаха и туризма им се разклати а ако се дръпнат и част от западняците а ако Западните фирми се изтеглят от Турция.Трагедия.
41
3
 
17
 
! Отговори
изнервен преди 7 години
YES. Браво Камерън!
40
21
 
10
 
! Отговори
pasha преди 7 години
DA JIVEE SILNA I VELIKA TURCIA ZAEDNO S SULTAN ERDOGAN.
39
7
 
6
 
! Отговори
istinata преди 7 години
ako turcite biaha ostanali hristiani sega shtiaha da budat zemnia rai.pak se durjat pri polojenie che sa mislmani.ne sa tolkova zle kato drugite djagali za6toto narodite ot koito e svormirana naciata im sa nai starite v sveta
38
4
 
5
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Путин на 25 ти този месец се връща.
37
4
 
18
 
! Отговори
да преди 7 години
най-голямата джамия, която се строи в Кърджали ще бъде построена само в мечтите на ***.. от 5 години мечтаят ама няма :)))))
36
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Камърън браво АнглияНационалният Разум на Един от Императорите на Световната Неолиберална Схема НАДДЕЛЯ Мутикултуризмът и Пионките на Новият Световен Ред като Обама,Меркел както и секретните служби като NSA,CIA, MOSSAD с свойте Поддривни Манипулиращи Действия в Световен Мащаб и в Интерес на Определен Кръг от Хора са Обречени на Провал ДА ЖИВЕЕ НАЦИОНАЛИЗМЪТ ДА ЖИВЕЕ ЕВРОПА И БЪЛГАРИЯ В НЕЯ
35
19
 
11
 
! Отговори
Хасан Азис преди 7 години
Хехехе важното е че се строи най-голямата джамия на балканите в Кърджали. 6000 души капацитет,честито.
34
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С 3% територия в Европа и 0,1% население с IQ повече от 100 - ами трудно ще влезе и след 1000 години в ЕС. Турция както и да я гледаме, няма нищо общо с цивилизования свят. Това си е една дива, ориенталска държава, която все още живее в 10-ти век.
33
3
 
21
 
! Отговори
мърша преди 7 години
До АнонименРусия не е бягала и не бяга,само кучета като вас бягат.....
32
3
 
10
 
! Отговори
удар преди 7 години
До Анонимен 54Русия легално снабдява с оръжие Кюрдските опълченци,който се бия срещу терористите и техните помагачи Турция,след свалянето на Руския самолет от Турция Кюрдите са получили и ПЗРК-Игла с който са свалени Турски военни хеликоптери.
31
17
 
9
 
! Отговори
777 преди 7 години
КАМЕРЪНПАК Е СПАЛ НА ТЕЧЕНИЕ
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама ти си там при терористите и ги гледаш в момента как се избиват помежду си? Защото аз видях клипът, който показва свалянето на ваш боен въртолет с руско РПГ Игла. Същите тези, които са ти казали, че терористите са вече пибедени казваха, че този въртолет е паднал след техническа повреда.
29
3
 
23
 
! Отговори
123 преди 7 години
До АнонименТурция нарича терористи Кюрдите,а в същото време каравани с оръжие вървят към Сирия към ИД!но хубаво е че Руснаците ги причакват и унищожават.....