Турция в ЕС? Не и в близките 1000 години!

Дейвид Камерън заплаши с вето приемането на Анкара в съюза
22 май 2016 17:23,
151
Турция в ЕС? Не и в близките 1000 години!
Снимка: архив, Ройтерс

Турция няма да влезе в Евросъюза преди 3000 г., ако преговорите за присъединяване на страната вървят със сегашните темпове. Това заяви британският пример Дейвид Камерън в интервю за телевизия Ай Ти Ви, предават информационните агенции.

Коментарът му бе породен от изялвнието на неговия министър на отбраната и поддръжник на излизането от ЕС Пени Мордаунт, че южната ни съседка е "много вероятно" да се присъедини към общността в следващите 8 години, пише "Труд".

"Влизането на Турция в ЕС не се вижда даже в далечна перспектива", подчерта Камерън. Той припомни, че Великобритания има право на вето за присъединяването на нова страна членка и при необходимост ще го използва.

Това е пореден сблъсък вътре в Консервативната партия между лагерите "за" и "против" напускането на евросъюза. Камерън трбеляза, че референдумът на 23 юни е по-важен от парламентарните избори и след него политическата сила ще може отново да работи като едно цяло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още по темата: камерънЕСТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От историята знаем, че питекантропите са се пиявили преди 4 000 години. Искаш да кажеш, че турците сте питекантропи?
27
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие от 35 г. все ликвидирате кюрдски терористи и всяка пролет никнат нови като гъби. Нещо ви е сбъркана стратегията май?
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Edin Trezvo mistlesht. ... No vsiako se pravi za zamazvane na horsekite o4i...Planat si varvi.. po scenarii
25
4
 
30
 
! Отговори
и това преди 7 години
До ЛАЛЕТА И РОЗИТурция праща и въоръжава терористи в съседна Сирия,води жестока гражданска война с Кюрдите,купува краден нефт от ИД,цензура,потъпкване на човешки права,убийства на неудобни на режима журналисти и политици и пр.
24
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
@38Докато Путин е на власт, Ердоган си е съвсем на мястото.
23
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И до 3000г. още ще са азиатска ислямска дупка
22
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Между другото на Европа е нужна Турция която не е в ЕС. За да бъде щит срещу Близкия Изток и тайните им "друзя", Турция би трябвало да има свобода на действие, каквато като примерен член на ЕС няма да има.Ако Турция изпълни всички условия за влизане в ЕС, ще стане лесна плячка и никакъв щит на Европа няма да е.
21
3
 
16
 
! Отговори
скоро преди 7 години
Ако народа на Турция не свали този диктатор скоро Турция е чакат много тежки дни,лошото е че ние съсед и ни я може да пострадаме!
20
3
 
19
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Шут за мюмюните!!!!Да си правят там баклавата и менте дрешките и да не се натрапват на цивилизованите хора.
19
6
 
16
 
! Отговори
от Бурканя преди 7 години
До тик-такЧухме,че чичко Путин щял да преполови Реджеп като солена селда и да го замези с водка след това.
18
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като ги боли оная работа за ЕС, защо се натискате да влизате в него?
17
4
 
19
 
! Отговори
тик-так преди 7 години
Включено е обратното броене на проекта "Ердоган".Както повечето проекти на триполовите психопати и тоя се провали!
16
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За тебе е голяма работа Ердоган, за цивилизованият свят е един пудел на каишката на Вашингтон.
15
5
 
18
 
! Отговори
спокойно преди 7 години
До година има избори и в Германия и Мекркел вече никой не я брои за нищо.Скоро и Германия ще има различна позиция.Най вероятно шойбле или Зеехофер ще бъдат избрани за такива а и АФД вече е силна политическа партия и догодина влиза и в Бундестага. Ердоган имаше една самотна баба която да му угажда ама вече и тя няма да може да му помогне.Щял да пусне емигрантите ами ако го направи ще му спрат кранчето със парите и ще му намелят още на Ердоган туристите а и европа има фронтекс както и НАТО.
14
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Достатъчно е само една страна от ЕС да не е съгласна и турция няма да влезне в съюза и след 100 години. Предполагам че до тези 100 години Турция ще разбере че трябва да се спазват правилата на играта. Но вярвам че след ердоган ще дойде някой по светски настроен човек. Ако има поне един като АТАТЮРК Турция отдавна щеше да е приета в ЕС. Ататюрк от мюсюлманска държава през 20-те години на 20 век я направи светска. Премахна фереджетата и шалварите с които ходеха жените в турция и им отвори очите.
13
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
на прословутата анг дипломация изобщо не може да се вярва дадоха ни старите колиа ще подкрепят кандидата на австралив за оон против бокова това са те гмо мозьците
12
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕВРОПЕЙСКА ПРОЛЕТ!
11
3
 
9
 
! Отговори
Vetrilo road преди 7 години
Sh... barched, uspokoi si atlanticheskite generatori...uk izliza fast ot eu...tr vliza bez zor iavash iavash...s kaive i lokum...:-)
10
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Eвропа от времето на Абба я няма вече - край на романтиката, разцвет на мизерията. Как ще влезе Турция в Европа, след като до 10 г нищо евпропейско няма да е останало в Европа?
9
2
 
12
 
! Отговори
Лаик преди 7 години
Премиера се чуди как да успокои страстите преди референдума в Ю Кей. А всъщност, дали ще приемат комшиите в ЕС, или просто ще търпят бежанското им изнудване плюс безвизов режим няма кой знае каква разлика. Цялата тупурдия сега е с цел да спечелят референдума, при това ако може не с 51 на 49 процента, а поне 65 на 35. Докато не се изработи единна европейска политика по тези въпроси, подкрепена и от гражданите, не само от бюрократите, ЕС няма да го бъде. Референдуми бол.