Турски военни нахлуха в Сирия, направиха си КПП

Влезли с бронирани коли на 700 метра навътре
Обновена: 27 май 2016 23:01 | 27 май 2016 22:40,
437
Турски военни нахлуха в Сирия, направиха си КПП
Снимка: архив, Ройтерс

Турски военнослужещи с бронирани коли са навлезли днес на 700 метра навътре на сирийска територия, съобщи ливанската телевизия Ал Маядин, цитирана от ТАСС. Според телевизията турското навлизане е в района на селището Ел Хамам, в близост до пограничния град Африн. Турските военни са установили в този район нов контролно-пропускателен пункт.

В Африн, северозападно от Алепо, живеят сирийски кюрди. Градът и районът около него се контролират от формиравания на кюрдските сили за самоотбрана. В този район няма сирийска редовна войска. Засега не са последвали никакви ответни действия на кюрдите в отговор на навлизането на турски военни в района на Ел Хамам.

Контролно-пропускателните пунктове на сирийско-турската граница северно от Алепо се намират в ръцете на въоръжени опозиционни групировки, свързани с Анкара, отбелязва ТАСС. Днес в района на град Азаз /на 6 километра от турско-сирийската граница/ имаше ожесточени стълкновения между опозиционните групировки и терористи от "Ислямска държава". Бойци от ИД са успели да изтласкат опозиционните сили от шест погранични села и да се приближат плътно до тяхната крепост Мареа.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


437
Още по темата: ТурцияКППСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Крайно време е кюрдите да се съюзят с Русия. Само така ще постигнат своята мечта (която си я заслужават напълно) - да си създадат собствена държава."И с какво заслужиха постигането на тази своя мечта? С атентати ли? Или с това, че години наред в онези земи бяха като индианци-диваци, които нападат дилижанса, за да го оберат? Само да те видят, че си чужд и са ти ошушкали джобовете.
115
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Те кюрдите отдавна се съюзиха с Русия :) но резултат - 0"Кюрдите са въртиопашки. Където видят изгода, там са. Като краста са. САЩ им дава пари, Германия ги обучава, Франция им дава оръжие, Русия ги защитава. И цялата работа е да се подхранва едно напрежение там.
114
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"има турско говорящи, но не и турци. то и ердоган е грузинец, ама това в момента няма значение."Напротив, точно са си турци. То и в България, Аспарух не заварва пуста и празна земя, без хора, ама хората днес се наричат българи. Нали? Така е и там. Турци са си отвсякъде. Както ние днес за пред света се наричаме българи, а не тракийци.А алианите са подвид на шиитите. Хубаво е да знаеш повечко. Старай се, старанието е хубаво качество!
113
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е кюрдите да се съюзят с Русия. Само така ще постигнат своята мечта (която си я заслужават напълно) - да си създадат собствена държава.
112
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в кърджали живеят черкези, даалии и потомци на башибозук. говорещи турски. и пак казвам, религията не определя националността, нито етноса. иначе си слушайте мустакатия анадолски хитлер колкото си искате, няма да ви доведе до добро. всъщност дори и хитлер не се е опитвал да направи всички германци от една религия.
111
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
има турско говорящи, но не и турци. то и ердоган е грузинец, ама това в момента няма значение. нормална държава означава всеки сам да си избира религията и облеклото. виж сърбия и ще ти светне какво става, когато създаваш нация въз основа на религия, рано или късно държавата пропада. какво се прави с алианите, шиитите и останалите в турция, които все пак са си турци? ще ги избиеш ли? не мисля лошо на съседите, просто тази арабска психопатщина не води към добро, разбери го!
110
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Ататюрк е пoмак...
109
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Турците и днес нямат собствена писменост, ползват латински букви, а не турски!" А какво е според теб Орхонското писмо? Само да те светна - една от най-старите писмености на планетата ни. Тюркска писменост, от която взаимстват дори прабългарите.А Ататюрк е по.мак.
108
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"всъщност в южна турция живеят араби, а не обратното, например град антиох, който днес се казва антакия."всъщност си много назад с материала. Провинция Хатай, за която говориш е една малка част от Южна Турция. И само необразован и неук човек може да се хване на хорото, което играеш. Хатай наистина има голямо арабско население. За това никой не спори.Но сега погледни картата, раздвижи си погледа на изток от Хатай. Там дето ти казвам да гледаш, живеят почти изцяло турци. Да, има други, ама днес!
107
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за мен като българин е важно съседите ми турци да са добре, но и да живеят в нормална, демократична държава. а това не е ердоганска турция, със сигурност. както и за половината население. а за изборите, дето ги бил спечелил?? хайде да не говорим, всички знаем как стават тези неща. вкарваш опозицията в затвора и избиваш гласуващите за тях. вземете да си пишете с малко образовани турци, преподаватели, инженери и ще разберете за какво иде реч.
106
6
 
6
 
! Отговори
до 251 преди 7 години
'нормален турчин е който вярва в исляма' - ето само това вече те прави не турчин, а арабин. после не се чуди защо 1000 години са нямали писменост, а езикът е бил наполовина арабски! тюрските народи са вярвали в Тенгри и днешната им религии нямат нищо общо с това какви са. ти не може да си турчин, просто няма как - потомък на ислямски окупатори, оставено да живее тук може би, но не и турчин! такива ататюрк ги е бил с тоягите, за да ги направи хора, ама явно е неуспешно.
105
2
 
7
 
! Отговори
Възродит до 255 преди 7 години
До Анонимен 255т.н. "турци" правеха зулуми на българския народ, затова се наложи да ги възродим.
104
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лесно влязоха , но ще излязат в хоризонтално положение. Мечката не си поплюва. Капанът на Путин щракна.
103
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...Турция винаги е била за мирно разрешаване на спорове'...'за пример - Северен Кипър..от мирни по-мирни...:)
102
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"В този район няма сирийска редовна войска."Поредният велик турски военен успех, Ердоганя ще го вкара в учебниците. Беше тежка и продължителна битка с бутането на бариерата.
101
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всички нормални турци ненавиждат ердоган. само нашенските ***, потомци на османски ***, си пеят същата песен. една държава става велика, когато се грижи за хората, културата и добруването им, а не с нападането на други и политическо насилие. след няколко години паметниците на ататюрк ще бъдат премахнати и заменени с ердоган и сина му, или с паметници на ислямска държава. факт.
100
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всъщност в южна турция живеят араби, а не обратното, например град антиох, който днес се казва антакия. и през първата световна не е имало турция, това е млада държава, образувана от териториите на други държави. а влизането на военните не е с цел територии, а санитарен кордон срещу навлизане на кюрдски бойци в турци. карайте по-полека, и едните и другите, само война ни трябва сега в съседна държава!
99
0
 
4
 
! Отговори
Deliorman преди 7 години
I za Deliorman trqbva kpp !
98
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия кюрди дето много ги обичате, са като нашите роми. Години наред Сирия ги хрантутише, за да могат да прекосяват границата и да правят мизерии в Турция. А северната част на Сирия е за Турция така, както за нас е Македония. Взета е несправедливо след 1ва световна война. Въпреки, че е изцяло населена с турци. Или поне беше, преди сирийците да започнат да "залесяват" кюрди там. Да, точно така... да ЗАЛЕСЯВАТ! Понеже кюрда за друго не става.
97
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция ще отцепи Северна Сирия и ще я присъедини към територията си.Колкото и да не ви се вярва,това ще се случи