Турски военни нахлуха в Сирия, направиха си КПП

Влезли с бронирани коли на 700 метра навътре
Обновена: 27 май 2016 23:01 | 27 май 2016 22:40,
437
Турски военни нахлуха в Сирия, направиха си КПП
Снимка: архив, Ройтерс

Турски военнослужещи с бронирани коли са навлезли днес на 700 метра навътре на сирийска територия, съобщи ливанската телевизия Ал Маядин, цитирана от ТАСС. Според телевизията турското навлизане е в района на селището Ел Хамам, в близост до пограничния град Африн. Турските военни са установили в този район нов контролно-пропускателен пункт.

В Африн, северозападно от Алепо, живеят сирийски кюрди. Градът и районът около него се контролират от формиравания на кюрдските сили за самоотбрана. В този район няма сирийска редовна войска. Засега не са последвали никакви ответни действия на кюрдите в отговор на навлизането на турски военни в района на Ел Хамам.

Контролно-пропускателните пунктове на сирийско-турската граница северно от Алепо се намират в ръцете на въоръжени опозиционни групировки, свързани с Анкара, отбелязва ТАСС. Днес в района на град Азаз /на 6 километра от турско-сирийската граница/ имаше ожесточени стълкновения между опозиционните групировки и терористи от "Ислямска държава". Бойци от ИД са успели да изтласкат опозиционните сили от шест погранични села и да се приближат плътно до тяхната крепост Мареа.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


437
Още по темата: ТурцияКППСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
8
 
5
 
! Отговори
XX преди 7 години
СЪЩОТО ПРАВИ И РУСИЯ В УКРАЙНА ..
95
2
 
15
 
! Отговори
Анализатор преди 7 години
Ако е вярно, че "Турски военнослужещи..навлезли днес.. на Сирийска територия", как се интерпретира този въпрос от: 1.Държавите членки на НАТО, които сме обединени около ценностите на демокрацията- лична свобода, консултации, правото на закона и мирно разрешаване на споровете. Означава ли случилото се, че е имало консултации и е достигнат консенсус за тези действия на Р.Турция. 2. ЕС- нарушаване суверенитет-Европейски ценности ли са и това ли възпитаваме, това ли да очакваме. Двойни стандарти?!!
94
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Турски военни нахлуха в Сирия, направиха си КПП"С други думи - Турция завзема територия. Завзима територия, строи КПП и си удължава границите.
93
2
 
22
 
! Отговори
хаос преди 7 години
В Сирия няма опозиция! "Опозиция" се наричат от ЦРУ всички техни наемници и техните симпатизанти, без значение от каква националност са и какви политически убеждения имат.Целта е в Близкия Изток, а ако може и в целия Свят да цари хаос, контролиран от ЦРУ... а в краен случай и неконтролиран, но да е голям хаос!
92
9
 
7
 
! Отговори
100 % TURK преди 7 години
До asker.Аман пич , дано да не се наложи. Ако аскера влезе в Халеп , излизане няма. И без това тамошното население зимпатизира на всичко турско ....Икономически Халеп или Алепо , както му викате , е изцяло свързан с Турция.
91
7
 
5
 
! Отговори
100 % TURK преди 7 години
До 344. Ако си писал за Турция , така е. Лъжата и краденето са двата най мразени порока. Ако хванат някой да краде , първо си изяжда боя , докато дойде полицията.
90
7
 
8
 
! Отговори
100 % TURK преди 7 години
До 340. Що бе готин ? Може пък да живея в Турция
89
20
 
13
 
! Отговори
100 % TURK преди 7 години
До 325.Русия отдавна нямаше да я има ако янките не я поддържаха със серум. Само защото Русия е ядрена страна , това не стана. Опасността от попадането на атом в чужди ръце , фактически спаси Русия. Не я хвалене тая държава. Гледам им новините. В момента в Русия цари хаос безредие и мизерия.
88
3
 
5
 
! Отговори
акуд преди 7 години
демократична турция с поздрави меркел
87
10
 
10
 
! Отговори
100 % TURK преди 7 години
До 320. Не се знае дали е психично болен ,но Ердоган , когато си поиска и с един жест успява да събере целия свят и да му държи лекции. Онзи ден пак ги събра в Истанбул и пред Бан Ки Мун държа реч , около половин час ,без да чете и спира. Путин да стори същото , да видим.
86
10
 
7
 
! Отговори
100 % TURK преди 7 години
А джуджето колко "освободи" бе ?==========Путин сгреши като се скара с Ердоган. И без друго Русия е изолирана от света. Вчера лидерите от Г 7 са решили да увеличат санкциите срещу Русия . А Ердоган не си е изиграл все още нито един коз. Ако се подбутнат етническите малцинства в Русия , с нея е свършено. На 90 % от територията и не живеят руснаци. Последиците ще са непридвидими.
85
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
ердоган е психически болен ще запали света покраи болестта си
84
9
 
7
 
! Отговори
100 % TURK преди 7 години
Турската армия влиза когато е нужно. Можеше да влезе много преди Путин да се настани в Сирия , но не го направи. Тънки сметки са това. Не всеки го проумява. На запад му викат тулска политика .
83
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хм..........И ко ся? Прословутите С-400 що не ги гърмят бре?
82
1
 
7
 
! Отговори
до 297 преди 7 години
Е, какво са някакви си 700 метра пред цял полуостров.
81
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Капитан Айше поздравява всички русофилчета с песента "Он не вернулся из боя" в турски аранжимент -"Самолети падат, падат от небето".
80
5
 
13
 
! Отговори
Трошар преди 7 години
Да си имахме такава армия и ние и днес щяхме да сме навлезли до половината на Македония и без тва те са българи с промити мозъци и се мислят за макета
79
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Искам да ида на тоя чек пойнт и да говоря на френски . Знам го от малък , много съм добър , писменно само ми куца."На теб българският ти куца. Препинателните знаци се слагат веднага след думата, без да се оставя интервал. И се пише "писмено", а не "писменно".
78
2
 
5
 
! Отговори
man преди 7 години
Turskite trolove pak se aktiviziraha.Qvno mestan I erdogan sa razvarzali kesiite s groshove.
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Щом със сигурност знаеш накъде му бие мерника, трябва да си бил доста интимен с него. :-))"А, не, просто съм добър в балистичната експертиза. Все чувам за мъжките опити в Турция и си викам туй 100% е станало защото някой аркадаш е кълнял българите да им прати мъжки ласки, ама Дедо Господ си е забравил очилата и е уцелил Анадола. :D