Турски военни нахлуха в Сирия, направиха си КПП

Влезли с бронирани коли на 700 метра навътре
Обновена: 27 май 2016 23:01 | 27 май 2016 22:40,
437
Турски военни нахлуха в Сирия, направиха си КПП
Снимка: архив, Ройтерс

Турски военнослужещи с бронирани коли са навлезли днес на 700 метра навътре на сирийска територия, съобщи ливанската телевизия Ал Маядин, цитирана от ТАСС. Според телевизията турското навлизане е в района на селището Ел Хамам, в близост до пограничния град Африн. Турските военни са установили в този район нов контролно-пропускателен пункт.

В Африн, северозападно от Алепо, живеят сирийски кюрди. Градът и районът около него се контролират от формиравания на кюрдските сили за самоотбрана. В този район няма сирийска редовна войска. Засега не са последвали никакви ответни действия на кюрдите в отговор на навлизането на турски военни в района на Ел Хамам.

Контролно-пропускателните пунктове на сирийско-турската граница северно от Алепо се намират в ръцете на въоръжени опозиционни групировки, свързани с Анкара, отбелязва ТАСС. Днес в района на град Азаз /на 6 километра от турско-сирийската граница/ имаше ожесточени стълкновения между опозиционните групировки и терористи от "Ислямска държава". Бойци от ИД са успели да изтласкат опозиционните сили от шест погранични села и да се приближат плътно до тяхната крепост Мареа.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


437
Още по темата: ТурцияКППСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Аз мисля,че двама евреина ако поискат,могат да отвлекат Ердоган и Давидоглу заедно с охраната им утре сред бял ден,а после да ги впрегнат в каруци наместо волове и да изорат с тях нивите ми.
75
3
 
2
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Османската империя е като офшорна зона пред великата Дионисова империя,която дедите ни са имали,а първите турци говорели диалектен Български преди да бъдат изонодени от китайците,които променили кръвта и езика им.
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до ТурцияAmi che i v severen IRAK do MOSUL ima turska baza i v KATAR ima turska baza zashto ne gi izkarvat ottam
73
7
 
3
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 7 години
Турция не може завинаги да толерира Сирия. Сериозните държави, каквато е Турция, правят всичко възможно да защитят гражданите и държавните си интереси. Може да ви харесва, може да не ви харесва, но така е при турците! Няма като българите да ходим със смъкнати *** под коленете и салфетка в ръката я! Казваме, показваме, наказваме! Туркиш стайл!
72
8
 
3
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 7 години
Доскоро Сирия беше вилайет на турците и в исторически план е била и си е директно в сферата на влиянието на анадолските аги. В момента ако се направи реферандум в Сирия за присъединяването им към Турция като вилайет, поне 80% ще гласуват в тази посока. Така преди време Хатай се присъедини към Турция. Така искат да се присъединят и кюрдите от северен Ирак. Така че, няма какво да се дзверите по форумите, че на някой може да му дойде на акъла да проведе такъв реферандум в бившите вилайети.
71
7
 
3
 
! Отговори
Оху преди 7 години
Путин и Православие е като ходжа и евангелие.
70
0
 
2
 
! Отговори
Опитът показва: преди 7 години
Парите не купуват човешки живот,нито го възвръщат. Те не избиват жестоките варвари,а ги ожесточават и настървяват.
69
1
 
13
 
! Отговори
до 210 преди 7 години
Чакай, нека позная каква ти е версията- османците не са ни избили до крак, не защото им е трябвал евтин робски труд, а защото са били великодушни, ценили са българите като народ и затова са го завладели, да си го гледат като писано яйце, нали? :DЕй, ***, бягай в детската градина да лъжеш дечицата!
68
1
 
3
 
! Отговори
Бен Хурион преди 7 години
Знам бре османе- агите и султаните бяха слуги на бая ви еврея.
67
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tурчеещите се явно учат някаква изкривена история, която да им носи душевно спокойствие. Но и в същото време ги прави да изглеждат невероятно смешни в очите на целия останал свят.Турция никога не е била велика, няма и да бъде. Единственото й "велико" е, че я приеха в НАТО(заради СССР). Другото й "велико" е, че изнудва ЕС, но и на това ще му дойде края и ще им се върне тъпкано. Германчугите не забравят...
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Кога световните сили ще счупят алчните костеливи ръчички на руската "миролюбива" империя от завзетите с невиждана агресия""Завзети с невиждана агресия"? Те хората тихо и мирно си влязоха, проведоха си референдума без съпротива. А, и счупването на руските ръчички няма да се случи, това не е османския камилар с пушката и кирпичените къщи, става въпрос за ядрена сила с размерите на планетата Плутон.
65
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Вие с едни араби не можете да се оправите на турците скачате! Турците както ви съхраниха и опазиха с векове, така и за часове могат да ви заличат."Арабите ги оправихме на два пъти, така ги оправихме, че повече не са припарили до България. А турците не са ни "съхранявали", трябваше им работна ръка. И това със заличаването ни за часове са вицове на турския Къци Вапцаров, много си си повярвал, аркадаш.
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турски гьотт отдавна не е ритан здраво. Време е!
63
0
 
6
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Търся 15 доброволци,с които да преместим българската граница на 700 метра в турска територия. Османе,записваш ли се или те е страх?
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"kolkoto i da plqmpate imperiyata si e imperiya i to mirolyubiva ot koyato sled abdikaciata dava razreshenieto si za sazdavaneto na 52 suverenni darjavi"Ама колко "благородно", "миролюбивите" османци решили да "разрешат" на поробените държави да съществуват. Добре, че световните сили помогнаха на "миролюбивата" империя да си махне алчните костеливи ръчички от завзетите с агресия държави.
61
2
 
6
 
! Отговори
Рашън прадакшън преди 7 години
Що не преминат така и руската граница. Ох майкоооо. Как ще ги изпържат като китайчетата навремето на остров Доманский хахаха.
60
1
 
3
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Сега е момента България да премести границата си към центъра на Одрин.
59
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
600 godini imperiya otomanska tova go nqma i ne moje ot nikoya druga darjava zatova kolkoto i da plqmpate imperiyata si e imperiya i to mirolyubiva ot koyato sled abdikaciata dava razreshenieto si za sazdavaneto na 52 suverenni darjavi,a mojeshe kato anglichani ispanci i portugalci ili govorish tehniya ezik ili nqma go korennoto naselenie
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"В този район няма сирийска редовна войска."Поредният велик турски военен успех, Ердоганя ще го вкара в учебниците. Беше тежка и продължителна битка с бутането на бариерата.
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
После щат не щат ще върнат КПП-то със 700 метра назаде. Това не е "пу за мене", не стават така нещата.