Забрана в Русия: Чиновниците без Gmail, Viber, Skype…

Служебната кореспонденция - само с руски приложения
30 май 2016 08:07,
173
Забрана в Русия: Чиновниците без Gmail, Viber, Skype…
Снимка: архив Reuters

Руското министерство на икономическото развитие предлага да се забрани на държавните служители и на военните да използват за служебни цели мобилни приложения, създадени от чужди компании, предаде ТАСС. Агенцията цитира вестник "Комерсант".

Предложението, с копие от което разполага вестникът, е изпратено вече на президента.

Предлага се за служебна кореспонденция да се използват само руски месинджъри, потвърди за "Комерсант" представител на министерството, пише БТА.

Ограниченията може да засегнат електронната поща Gmail и популярните приложения WhatsApp, Viber, Skype и Теlegram.

Предлага се забраната да се разпространи и върху купуването на услуги за създаване и обслужване на информационните системи и върху купуването на чуждо оборудване, ако има руски аналог. Мерките ще важат не само за държавните учреждения, но и за компаниите с държавно участие и за държавните монополи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
2
 
4
 
! Отговори
Напълно нормално преди 7 години
е да не ползват чужди програми, с които могат да бъдат следени.
111
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-тъжната новина е че руската пропаганда не дава резултати. Вече не е 1917-та и хората имат информация :)
110
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БлядкоПълни глyпоcти. България неможе домати да произвежда и внася от Македония, той си мечтае български инжинерни фирми да конкурират BOSCH - това ще стане като цъфнат налъмите, но не и докато сме в ЕС.-------Айде бе,чак и домати да не може да произвежда, не ми се вярва...
109
2
 
4
 
! Отговори
гърчене до дупка преди 7 години
направо да спират интернета какво си играе на дребно фейсбуци скайпове вайбъри итинтири минтири
108
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тука модерация няма ли бе кви са тия коментари които нямат нищо общо с новината ей тоя русофил БОБИ прави цялата работа Боби за тебе други форуми няма ли да казваш там колкооо е велик драги ми Путин и любимата ти РУСИЯ
107
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 157Кое според теб е по-изгодно на Русия - България на 500км от тях произвеждаща зарзават и прекрасна туристическа дестинация или да карат зарзават от Китай(5000км по трансибирската жп линия) и да ходят на море в Испания на 3500км или Египет или където и да е все толкова далече. В момента и докато Ердоган е на Власт Турция е ТАБУ.
106
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идьотската теза на русофилията е, че съюзниците ни от ЕС и НАТО имат интерес да сме зле, пропаднали, финансова дупка.А, видите ли, противникът ни, Русия, има интерес да просперираме.Алоу!
105
3
 
3
 
! Отговори
Блядко преди 7 години
До АнонименАбе, блядко...не ни виждаш нас**те бг зад**ци...че освен да крадем, една свястна машина не можем да произведем...тръгнал ми да сравнява немската инженерна мисъл с нашата.EGR клапана на най-новото поколение двг на Мерцедес е проектиран в ТУ-София.По задание от Мерцедес теглото не трябва да надвишава 1600гр.В Катедра МТФ е проектиран клапан с тегло 900гр като от спестения материал е реализирана икономия от 1,5млн.евро.Новия клапан е възвратно-постъпателен вместо стария ротационен.
104
1
 
4
 
! Отговори
Блядко преди 7 години
До БлядкоПълни глyпоcти. България неможе домати да произвежда и внася от Македония, той си мечтае български инжинерни фирми да конкурират BOSCH - това ще стане като цъфнат налъмите, но не и докато сме в ЕС.Като не вярваш отиди и питай декана на катедра МТФ в ТУ София.Там чрез rapid prototyping се изработват прототипи на корпусите на пробивните, ударните и т.н. машини на Sparky.А BOSCH плати 2млн. евро обезщетение на Sparкy.Делото е водено в Германия от адвокат БЪЛГАРИН.Мyрзилko смешна!
103
0
 
3
 
! Отговори
Блядко преди 7 години
До Lili MarleenИзвинявам се, стават грешки.
102
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БлядкоАбе, блядко...не ни виждаш нас**те бг зад**ци...че освен да крадем, една свястна машина не можем да произведем...тръгнал ми да сравнява немската инженерна мисъл с нашата.Ние едни свестни управници не можем да си изберем...един корумпиран полицай и политик не можем да вкараме в затвора...ти си ми тръгнал да разправяш, че западните компании били виновни за това.Или го можеш или НЕ и само се оплакваш и оправдаваш.Това е типичната българска черта. Всички са ни виновни за простотията.
101
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Но, нека. И руснаците като нас...сами са си виновни за управниците си."А както самите руснаци казват, "не е важно кой гласува, а кой брои гласовете". Те така и с псевдореферендумите.
100
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това джудже връща Русия отново в 20 век.Но, нека. И руснаците като нас...сами са си виновни за управниците си.
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мдааа, и Северна Корея си направи собствен Линукс - който по-късно би всякакви рекорди за най-*** и безсмислена операционна система. Случайно да не би в "Опън сорса" да има нещо "клоузд". Така е, като нямаш глави дето могат да го четат с разбиране... :)))
98
5
 
3
 
! Отговори
куку руку преди 7 години
болшевиките са много зле във всичко и във всеки виждат врага
97
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един българинПолзва си се и скайп, майп, и "пайповете". Ако работиш като военен, нормално е да НЕ ползваш скайп за кореспонденцията си. И да ползваш мейл сървъра на ведомството, а не безплатни е-мейли в Интернет.Явно в Русия чак сега са се сетили, с 20 години закъснение, че не трябва да ги ползват за държавни структури и такива от критичната инфраструктура.
96
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Oтносно песента за която се спори по-долу, само да спомена, че се е слушала както на немски, така и на английски и на френски. Т.е. слушали са я всички. Е... явно освен руснаците. Официално е пускана и от английски радиостанции. Веднъж е записана от евреи, заради което е забранена по-късно в Германия.Всеки сам да си прави изводи.
95
1
 
3
 
! Отговори
Блядко преди 7 години
До АнонименБългарски фирми на 5-10 години никога няма да могат да се конкурират с компаниите от Западна Европа с 50-100Фирмата Sparky чиято цяла гама от инструменти се проектира в България спечели дело по обвинение в плагиатство срещу BOSCH в Германия.НИЩО НЕ ЗНАЕТЕ ВИЕ *** ЕЙ !
94
1
 
6
 
! Отговори
Учителя преди 7 години
Някой по-долу е написал, че единствения продукт, който е наистина руски са матрьошките...Според мен това не е верно. Руснаците правят много хубави ватенки и *** :)
93
3
 
5
 
! Отговори
Блядко до преди 7 години
До Lili MarleenБългария днес в ЕС произвежда само жрици за публичните домове на запад, дори домати не може да произведе и внася от Турция, какво остава да произвежда столове и покривки.***, цялата гама инструменти Sparky се проектира в България.EGR клапана на най-новия модел на Мерцедес е проектиран в Ту-София.Просто нямаш идея какви неща се проектират и произвеждат у нас.И стават все повече.Мога да ти изброявам до утре.България върви напред за съжаление на русия и болшевиките тук.