Британски кораб прехвана и съпровожда руска подводница

Те плават към Па дьо Кале
8 юни 2016 11:42, Елка Василева
155
Британски кораб прехвана и съпровожда руска подводница
Снимка: архив, Reuters

Британски кораб за борба с подводници е бил изпратен да съпроводи руска подводница в Северно море и я следва към пролива Па дьо Кале – най-тясната част на Ла Манш. Това съобщи „Сън“, цитиран от ТАСС.

По информация на британското издание подводницата и съпровождащият й кораб ще навлязат в пролива около 12 часа българско време.

Според „Сън“ руска подводница е открита във водите на Ла Манш за първи път от повече от десетилетие.

„Сън“ публикува снимки от плаването на руската подводница и съпровождащия я британски кораб, на които се вижда, че тя се движи по повърхността на морето. Вестникът отбелязва, че руската подводница се намира в международни води.

Съгласно изявление на британското министерство на отбраната руската подводница е била открита от сили на НАТО.

Тези действия показват, че „кралските ВМС проявяват бдителност в международни и в териториални води с цел обезпечаване на сигурността и защита на Великобритания от потенциални заплахи“, посочи британският министър на отбраната Майкъл Фалън, цитиран от телевизия „Скай нюз“.

По думите на командира на британския кораб за борба с подводници, изпратен да съпровожда руската подводница, „откриването на подводницата е станало възможно благодарение на съвместните усилия със съюзниците о НАТО“. „Продължаваме да съпровождаме подводницата и се стараем да демонстрираме своето присъствието“, каза офицерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боби, говори се, че краварите са заплатили кръвнина няколко милиарда в злато, а също така и допълнително и на жълтите за техни загуби. Баренцово море е било бомбено систематически от обявилия самостоятелно решение за това северен флот. Само едната американдка подводница повредена се е добрала до свалбард. А другото по медиите бе само разнопосочен шум. Северния флот не е изстрелял ядрени ракети след инцидента амо защото клдовете са били в путин, а той на ги е отключил.
57
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 90 93 95Намерете в Тубето ИТАЛИАНСКИЯ филм за Курск - единствения ФИЛМ ЗАБРАНЕН ЗА ИЗЛЪЧВАНЕ В РФ И САЩ ЕДНОВРЕМЕННО.От ФилмаВодно-прекисни торпеда се ползват от 1911 година взрив на торпеда в световната история 20-25 случая при рашките 7-8 случаяКурск се е готвела да стреля не с Старо торпедо а с ШКВАЛ - РАКЕТО ТОРПЕДО - Между двете торпеда НИЩО ОБЩО В КОНСТРУКЦИЯТА. КАТО Учебния ШКВАЛ ДАЖЕ НЕ НОСИ ВЗРИВ НА БОРДА СИ. Сонарите за засекли 2 взрива по-малък и ГОЛЯМ
56
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 98Понял будешь говорить своему папе сынок. Россия вам напомнит 1941 год ПОНЯЛ? Пожалеете что вообще родились ПОНЯЛ? будете завидовать гитлеру ты меня ПОНЯЛ? ОВЦА позорная
55
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В России хорошо помнят дату 22 июня 1941 года, учения НАТО которые проходят возле наших границ в эти июньские дни,доказывают нам Россиянам что нужно кому-то на Западе напомнить судьбу гитлера. Видимо Западу хватило ума всего на 75 лет....Мы постараемся сделать так что в будущем Запад об этом помнил 1000 лет
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да изплува това желязо значи има некъф проблем. Ама добрата новина е, че и да потъне Холандия е наблизо. Те имат опит с ваденето, вече извадиха Курск. Тя "великата" Русия даже и това не можеше да направи та си плати .
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиМдааааааа, Курск наистина беше Взривена. От собственото си торпедо........:)
52
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който вади нож на НАТО, от нож умира !
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом подводницата е в надводно положение, означава, че не се крие, а напротив целта и е да я забележат и видят. Били я открили. Много щедри към бананите станаха тези чуждоземски новинсри бре
50
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 7 години
прИхвана, пичове!
49
6
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 86Курск за разлика от други по-стари подводници които наистина са имали проблеми не се е Взривила. Била е Взривена. И Срам и Позор за всички начело с Клинтън и Путин че покриха в миша дупка всичко това. И естествено не пратиха навреме помощ.
48
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Опитайте се да бъдете по-грамотни,модератори.Не се пише прехванали,а прихванали.В българския език всяка буква си има своето значение.
47
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-добре да седят далече англичаните. Ще вземе да се самовзриви това желязо като "Курск" и после тях ще обвиняват.
46
2
 
8
 
! Отговори
rusnak do80 преди 7 години
Англичаните пият повече от Руснаците, доказано. Тоя мит с руския алкохолизъм не върви, а удара срещу такива като вас, няма да е объркване.
45
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 76Китай ще експлоатира всичко около бреговете си. а това не се нрави на САЩ. Сега Китай внася огромно количество основни суровини за производство. Ако си ги произвежда сам цените им ще станат още по-конкурентни. Това не е директна помощ за РФ, но е някакъв род и вид помощ на международната сцена.
44
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подводный флот России продемонстрировал ,что ему и прятаться не нужно, у английских генералов стало больше седых волос.Вы больше переживайте за те лодки что стоят в Крыму им из базы не нужно выходить чтоб потопить остров Британию в течении 15 минут.
43
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те нарочно са изплавали отгоре за да ги намерят. Жалките натовски мекерета кога щяха иначе да я засекат.
42
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Британски кораб прехвана и съпровожда руска подводница"---Ало, зелке, много ви е *** пропагандата - подводницата в международни води, пък я съпровождат; второ - ами нали тя трябва да се прибере в Балтийско море. Мислете преди да преписвате ...
41
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Открили са я, защото е била над водата.И какво означава съпровождане, след като е в международни води?!
40
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех, да беше се случила капитанката на кораба да е красива туркиня...
39
2
 
11
 
! Отговори
rusnak преди 7 години
Къв е проблема? Нали е в международни води! Истинската новина е, че за пръв път от много години, повече от половината разрушители самолетоносачи на американците с в океаните, но те са пацифисти.. и никой не ги засича и съпровожда, за сега.