Шотландски джамии канят на гости... Тръмп

Искали да му покажат каква е реалността за исляма
8 юни 2016 19:52,
36
Шотландски джамии канят на гости... Тръмп
Снимка: архив Reuters

Две джамии в шотландската столица Единбург поканиха вероятния кандидат на републиканците за Белия дом Доналд Тръмп да ги посети при визитата си в Шотландия в края на месеца, предаде Франс прес.

"Преди да направи ново подстрекателско изказване, Тръмп би трябвало да научи повече за мюсюлманите, които оскърбява почти всеки път, когато отваря уста", отбелязват ръководствата на двата храма в общо комюнике, публикувано във в. "Хералд Скотланд". На драго сърце ще се възползваме от възможността да му покажем каква работа вършим в Единбург, когато дойде в Шотландия, допълват те.

"Искаме да кажем на г-н Тръмп, че онова, което мисли за мюсюлманите, не отговаря на действителността, обясни пред АФП Мохамад Салем Иршхад от джамията Анандейл - единия от двата храма. Той трябва да дойде и да установи лично дали там проповядват тероризъм. Трябва да дойде и да се запознае с исляма", отбеляза Иршхад.

Американският милиардер пристига в Шотландия на 22 юни, за да посети две свои голф игрища. Оттам заминава за Ирландия, за да види трето игрище за голф, което е негова собственост.

Шотландия, от където е майката на Тръмп, се разграничи от магната през декември миналата година, след като той предложи САЩ да затворят границите си за мюсюлмани - изказване, прието с възмущение. Университетът "Робърт Гордън" в Абърдийн го лиши от титлата "доктор хонорис кауза", а регионалното правителство му отне званието "бизнес посланик", припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
2
 
! Отговори
Цветанка преди 7 години
В Исраел няма нито една джамия....защо???
25
2
 
3
 
! Отговори
Цветанка преди 7 години
А джамиите на Северния полюс кога ще поканят Плевнята да им изнесе някой и друг мисловен"бисер"
24
1
 
2
 
! Отговори
Sando преди 7 години
Moita prognoza e che tova e noviq prezident na shtatite, qzyk che Hilari imashe 4 godini da gradi kampaniq.
23
3
 
8
 
! Отговори
аноним преди 7 години
като отиде в тези ждамии каво ще види - Едни стърчащи *** щото челата в земята
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ислям , приказката на фалшивият пророк. Тоя , по съвременните стандарти неможе да си вземе десертацията , толкова е крал и преписвал от тората и библията , че няма как въобще да говорим за научен труд. Затова и последователи са му само най - простите жители на земята , неуки от векове. Ислямист се интегрира само с бомба , ставал едно с европейците , кайма .
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да покажат своята толерантност и добронамереност, от американска страна учтиви доброволци от организацията "Ку-клус-клан", инвестират пари във футболния отбор Blackburn.
20
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и ква работа вършат - блъскат чело в пода , а дължавата плаща
19
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В тези арабски държави дали има църкви или катедрали егати толеранса НЕ САМО БЪЛГАРИЯ ,А ЦЕЛИЯТ СВЯТ СЕ Е ПОБЪРКАЛ.........
18
7
 
3
 
! Отговори
ateist преди 7 години
Trap da kaje kolko miliardi e napravil ot garba na muslutata bastun sas bastun ne se nasiti na okradeniq petrol
17
4
 
33
 
! Отговори
anon преди 7 години
Пакистанка запали дъщеря си жива, омъжила се по любовБлизо 1000 момичета стават жертва на "убийствата на честта"Това е исляма
16
4
 
36
 
! Отговори
Да дойде в Батак преди 7 години
500 години сме ги видели какви са! Аз пък каня Тръмп да иде в Батак! Там си личи най-добре какви са ***.
15
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво точно ще му покажат? Как пият уиски, мезят със свинско и държат за ръка жените си, които са с мини поли?
14
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Шотландски джамии"... WTF?!?
13
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най умни излязоха японците. Не приемат имигранти мюсюлмани.
12
2
 
27
 
! Отговори
Веселяка преди 7 години
Почвам да се убеждавам че британците са изперкали. Откъде накъде джамии в островна християнска държава? Явно мюсюлманите вършат и други неща освен да работят.
11
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко църкви се отвориха в Саудитска Арабия и колко християни се обидиха някой ако каже нещо против религията им? Хайде стига с тая килимна демокрация. Във вашите страни всеки трябва да се съобразява с вашата религия, а когато и вие отидете в друга страна пак.
10
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не всички мюсюлмани са терористи но, всичките терористи са мюсюлмани.
9
4
 
29
 
! Отговори
Тялото преди 7 години
Имам приятели мюсулмани. Почти всички са на мнението на Тръмп.Опитват се медии и либерасти да изкарат, че малка част от мюсулманите са лоши и агресивни, но на практика е обратното. Около 20% са нормални и религията не е важна за живота им. Номинални мюсулмани. Около 80% искат шариа за всички дори немюсулмани, а около 15% са готови да се бият за това.
8
2
 
35
 
! Отговори
Ели преди 7 години
В света има една единствена светска мюсюлманска държава - Турция . А тя дали е светска ? Две бомби за два дена, ислямист президент . Ислямът е наръчник на масовият убиец талибан , стига да искаш да се радикализираш . Коранът е изпълнен с текстове за насилие и война . Айде няма нужда трима добри , наистина добри мюсюлмани , да се опитват да оправдават диващината на исляма. Тази псевдо религия има нужда от сериозна реформа за да придобие човешки образ.
7
4
 
29
 
! Отговори
българина преди 7 години
А симетрията пардон башибозука и той ли ще е там? Няма нужда да опознава исляма. Истината за исляма е целия близък изток източна Европа... Едните последните 1000 г са на нивото на прачовека, а другите се измъкнахме след 500 г опознаване на исляма но той не ни пуска и пак иска да си съжителстваме по БАТАШКИ