Клинтън и Тръмп поведоха война в Twitter

Първи започна очакваният кандидат на републиканците
10 юни 2016 07:29, Елка Василева
9
Клинтън и Тръмп поведоха война в Twitter
Хилари Клинтън и Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Доналд Тръмп и Хилари Клинтън поведоха война в Тwitter, предаде Асошиейтед прес.

Първи започна Тръмп с подигравка за подкрепата на президента Барак Обама за вероятната кандидатка на Демократическата партия за Белия дом. "Обама току-що подкрепи мошеничката Хилари. Той иска още четири години Обама, но никой друг не го иска", написа Тръмп.

Кампанията на Клинтън отвърна с "епичен трол": "Изтрий си акаунта!", съобщи АП.

Този туит бе в разрез с досегашната сдържаност на кампанията на Клинтън и само за час "заля" мрежата със 130 000 повтаряния, с което стана най-"ретуитнатия" туит.

"Изтрий си акаунта" е типичен отговор в социалната мрежа на туит, който не е забавен. Хилари Клинтън обикновено подписва своите туитове с инициала на собственото си име, но в този туит нямаше нейния инициал, посочва Франс прес.

Тръмп, известен с наглите си реакции, не закъсня и написа: "Колко време отне на вашия екип от 823 души да измисли това - и къде са вашите 33 000 имейли, които изтрихте?"

В Тwitter се изяви и председателят на Националния комитет на Републиканската партия Райнс Прийбъс с изречението: "Ако някой знае как да използва клавиша за изтриване, това сте вие".

Изтриването на над 32 000 имейли от частния сървър на Хилари Клинтън от кореспонденцията й като държавен секретар не ги е заличило напълно, напомня АП. ФБР възстанови част от тези файлове и сега разследва дали използването на частен сървър за тази кореспонденция е навредило на националната сигурност.

Тръмп има 8,76 милиона последователи в Тwitter, а Клинтън - 6,6 милиона, посочва АП.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
До 1Всъщност 4 години.
6
1
 
3
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
До Анонимендо 6 Важните неща НЕ зависят от президента,а от хората,които са го нагласили на поста(не е американският народ със сигурност).Дали ще има III-та световна зависи само от Господарите*,а те не са навити да се води по други правила,освен техните.*Знаете кои са
5
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 7 години
Горко ни в следващите 5 години. Двама еднакво неприемливи! От толкова милиони няма ли нещо по-свестно?
4
1
 
2
 
! Отговори
пфффф преди 7 години
О, плийс кил ми! Кво ме боли за изборите в САЩ, че от една година всеки ден новини за тях? Някоя американска медия случайно да отразява нашите избори, които също предстоят? Единствената новина, която трябва да кажете за избори в която и да е чужда държава трябва да е информативна - Х е следващия президент на У. Кво ни занимавате с глупости? Тръмп оригна, Клинтън се изкашля.... Дрън-дрън
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лоша перука.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-после НАТО си организира вътрешна война . Останалите да се оправят сами .
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първи започна ...кой?Я пак!И тука машината почна да ни занимава с американска политика по 'правилния начин '. Абе ей, ние не сме кравари бе!