BG трафиканти спипани в Гърция, возели бежанци

Близо до Кукуш полицията хванала микробус с 25 мигранти
22 юни 2016 13:14,
2
BG трафиканти спипани в Гърция, возели бежанци
Снимка: архив Reuters

Трима българи и един словенец са арестувани в Гърция при опит за нелегален трафик на бежанци през гръцко-македонската граница, съобщи македонското издание "Мета".

Късно снощи в района на Килкис (Кукуш) гръцката полиция е задържала микробус с 25 бежанци от Афганистан, Пакистан и Сирия, който се е движел по посока македонската граница.

Бежанците са открити при рутинна проверка, като шофьорът е избягал, а полицията е арестувала трима българи в автомобил, следвал буса като охрана. Арестуваните българи са на 20, 21 и 25 години, съобщава "Фокус".

Срещу тях веднага е повдигнато обвинение за участие в мрежа за трафик на бежанци. По-рано в Солун беше арестуван 38-годишен словенец, който в краден камоин е превозвал 35 бежанци, от които 12 малолетни. Всеки от бежанците е платил по 1300 евро да бъде превозне най-напред в Македония, а после и в друга европейска страна.

В Гърция има 57 000 бежанци, като 24 000 от тях са в лагери в Северна Гърция около Солун, Пиария и Янина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха стойте по 15 години там в дранголника.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-накрая тия сладури (трафикантите) ще го отнесат! И няма да е условна със забележка: Повече така да не правят!, а ще са години пандела. Не знам дали гръцкият съд е справедлив като нашенския, но със сигурност е строг - само преди седмица осъдиха техен каналджия на 103 години затвор.