Генерал от НАТО: Не можем да спрем руска инвазия!

Бен Ходжис призна, че Алиансът не може да защити Балтика
22 юни 2016 22:48,
612
Генерал от НАТО: Не можем да спрем руска инвазия!
Снимка: Reuters

В момента НАТО не може да защити балтийските страни срещу руска инвазия, заяви пред германския седмичник "Цайт" генерал Бен Ходжис, командващ сухопътните сили на НАТО в Европа, предаде Франс прес.

"Истината е, че Русия може да завземе балтийските страни по-бързо, отколкото ние можем да им се притечем на помощ", заявява Ходжис за утрешния брой на "Цайт".

В момента в Полша се провеждат ученията "Анаконда-16" с участието на 31 000 войници от 24 страни. Те се готвят за противопоставяне на хипотетичен агресор, нападащ балтийските страни и Северна Полша.

На 8 и 9 юли във Варшава ще се състои среща на високо равнище на НАТО, на която се очаква да бъде одобрено увеличаване на присъствието на НАТО в Източна Европа.

Ученията бяха критикувани от Русия. Официално те са маневри на Полша, а не на Алианса, отбелязва генерал Ходжис.

"Някои страни като Германия и Франция сметнаха, че ще е прекалена провокация към Русия да ги наречем "учения на НАТО", казва той.

НАТО започна безпрецедентно след Студената война засилване на военното присъствие по източния фланг в отговор на анексирането на Крим от Русия и конфликта в Източна Украйна.

Алиансът планира разполагане на четири батальона на ротационен принцип в балтийските страни и в Полша през 2017 година. Решението трябва да бъде одобрено от лидерите на НАТО на срещата на високо равнище във Варшава.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


612
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
336
1
 
0
 
! Отговори
ефрейтор преди 7 години
Когато служех в казармата имахме съвместно учение с руснаците.Нашият български старшина бе разбрал кога ще е краят на учението и тъй като бе харесал част от руското оборудване се изръси с 50 лева за твърд алкохол.След като заедно пихме с руснаците до едно време ние пихме ракия а после чиста вода.Руснаците обаче ги напихме жестоко и така откраднахме това дето беше харесал старшината.Та руска инвазия се сп8ира с българска ракия- по литър и половина на руснак.Проверена рецепта от 1982-ра година!
335
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз бих попитал представителите на САЩ дали руснаци им свалиха кулите близнаци.А руснаците бих ги питал дали американци взеха заложици в театъра в Москва или направиха атентата в Беслан.Крайно време е да се събудят,да изтрезнеятда видят календара и да разберат,че сега има друг враг който на фона на техните безсмислени караници е свършил горепосочените злини и то съвсем безнаказано.Засега и САЩ и Русия проспиват възхода му!Докога ще спят и кога ще изтрезнеят никой не знае!
334
1
 
0
 
! Отговори
Ото Скорцени преди 7 години
Тоз генерал е ***....
333
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен479По-големи *** от русофилите няма да намерите в цялата галактика.Хихихихииии, ти май сиот патките!
332
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Генерал от НАТО: Не можем да спрем руска инвазия - но защо налитат като оси на мед тогава по границите и,толкова ли не могат да кажат не на сащ,явно са безпомощни марионетки.Русия вече е демократична държава,няма комунизъм но продължава да е пръв враг - защо,май някой желае ресурсите и но не желае да е на първата линия
331
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свършиха рублите и ушaнките млъкнаха.
330
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен "80% от разходите на НАТО са за американска сметка. Затуй реве и Тръмп. Много си се объркал мой човек.... много."80% от НАТО си е ФАЩ, много ясно че и разходите ще са си техни...***
329
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо ми мирише на г..но. Жестокият режим в Пхенян изпуца две-три ракети, всичките голям провал - паднали в морето/не в небето/. Мълчим, позорно мълчим НАТО! Както прецакан софиянски демокрад при нова цена на билетчето.
328
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не можем да спрем инвазията даже издадох заповед да се предадем на руснаците щото са гьотюра силни. По-големи *** от русофилите няма да намерите в цялата галактика.
327
0
 
2
 
! Отговори
Florida преди 7 години
Doidaha li rusnacite v Amerikanska Kalifornia na plaja?! O, bihnesa skacha..
326
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За каква Русия става въпрос, бай Ким ще ги нафърфули като стой та гледай. Ще отнесе НАТО-то като сляп делфин шамандура, но все още добродушко го дава.Армията на САЩ е 80% дебилни *** и латиноси, забравихте ли Виетнам? Суровите *** от Пхенян голи ще ви излапат. Палете свещи да е жив Путин Благият, ако падне от власт...Дупе да ви е яко!
325
1
 
6
 
! Отговори
нора преди 7 години
Всъщност няма значение кой е крив и кой - прав за Украйна. Неприятната истина е, че Балтийските републики се страхуват от Путинова Русия, а НАТО си признава че не може да ги защити. А военната сила на Европейския съюз без НАТО си е едно нищо.
324
3
 
7
 
! Отговори
Армагедон преди 7 години
Европа може да се договори с Русия за създаването на буферна зона помежду им в която да не са съсредоточени ядрени и други нападателни оръжия . Но това е възможно единствено без думата на САЩ. Защото целта на САЩ е да се доближи до границата на Русия с нападателни оръжия и да изнудва или направо да нападне Русия с изненадващ удар, за да спечели поне 20-30 минути предимство преди Русия да отговори. В Момента САЩ жертват Европа за своите цели като я използват за буфер и видно да дрънкат оръжие .
323
0
 
2
 
! Отговори
генерал от каспичан преди 7 години
Не се притеснявайте,ние даже не знаем какво не можем
322
0
 
0
 
! Отговори
Армагедон преди 7 години
До АнонименБез Украйна ,защото има обща граница и "кръв" с Русия и винаги ще е трън в петата на Европа. А без САЩ , защото практически Пентагона разполага със силите на НАТО в Европа и ги ползва за свой нужди но се поддържа с европейски средства. (излиза им много евтино)
321
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Da , kogato " goltaka " izleze na megdana s 4ifte pishtovi I zapo4ne da plashi minavashtite , ne otivat neshtata na dobre .Murzilkite to4no tova pravqt , no za tova sa vinovni England I USA .
320
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 468Да уточним Украинския гарнизон в Крим беше 70 000 души всичко по времето на събитията там.
319
0
 
2
 
! Отговори
Армагедон преди 7 години
До АнонименСтава дума не за ЕС а общо за всички страни в Европа без Украйна , Беларус и Турция . Европа има потенциал да се самозащити от всички агресии стига да скъса със САЩ и да се замисли за себе си ,а не да разчита на друг да и вади горещите кестените от жарта. Примерът ти с Хитлер е показателен . Става дума за европейски пакт за сигурност за всички , като и Балканите да са в това число. По добре всички заедно а не както са разкъсани сега. Един за всички и всички за един.
318
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 466 - Да ти напомня ли кога Крим "е станал руски"! При една много велика императрица! А "стана" укропски при едно ***, наречен Хрущов, който си е и укроп по рождение. Така че, "анексирането" е било тогава, през 1954 г. А колкото до Путин, естествено, никой не е вечен, ама укропите ако им стискаше, защо не тръгнат да си го "освобождават", а редят ред сълзи, ред сополи....Че да не би Путин да се бие там, в Крим? Укропите имаха 20000 войска, що не скочиха "доблестните"??А направо се предадоха?
317
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 466Рано или късно ще ти дойде акъла в главатаКогато Крим е Руски практически 50% от черно море е изключителна 200милна икономическа зона за Русия. Скоро ще има Серни метал хидррид батерии за автомобили ако не излезе нещо по-добро. На дъното на черно море в газообразно състояние разтворен във водата има Сероводород. След електролиза Водорода се изгаря за електричество а електролитнат асяра с чистота 99.9999% отива за направа на батерии. всичко това освен другите морски благини