Големият губещ тази сутрин – Великобритания!

Илияна Йотова се надява, че ще надделее разумът
Обновена: 24 юни 2016 09:53 | 24 юни 2016 08:53, Екип на Bulgaria On Air
48
Големият губещ тази сутрин – Великобритания!

До последно се надявахме, че ще надделее разумът и мнозинството от гражданите на Великобритания ще предпочетат ЕС. Очевидно на този етап нещата не изглеждат така и независимо от това какви изводи трябва да си направи ЕС, тепърва трудностите предстоят най-вече за Великобритания.

Това коментира в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR евродепутатът Илияна Йотова по горещата тема от последното денонощие, а именно - Brexit.

"Великобритания винаги е била с особен статут от самото начало", обърна внимание Йотова. Според нея проблемите за страната след излизането ѝ от алианса ще станат много повече, отколкото изгодите: "Тепърва ще започнат проблемите с финансите, с милионите работещи хора там и англичаните, които работят на територията на ЕС", посочи тя.

Евродепутатът беше категорична, че гражданите на Острова са били подведени от популистките настроения, които стават все по-активни сред европейските общности. Във Великобритания тези настроения са представени най-вече в лицето на лидера на евроскептичната Партия за независимост на Обединеното кралство Найджъл Фараж.

В доводите си "за" излизане от ЕС Фараж нееднократно е посочвал, че в икономически план заплахата за страната идва най-вече от имигрантите от Източна Европа, в това число и от България. Именно това е единият от лостовете, който е повлиял на вота на британците, коментира Йотова.

"Има шанс да се реформира ЕС след този референдум, но големият губещ тази сутрин е Великобритания", заключи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
3
 
! Отговори
boyko преди 7 години
vie davate li si smetka ako ne day boge eu se razpadne kakvo shte se sluchi s bulgaria
38
7
 
9
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Хахаха .Писна ми от платени глупави статии .ГОЛЕМИЯ ГУБЕЩ Е ЕС НЕ АНГЛИЯ ЗАРАДА СКАПАНАТА МУ ЕВРОТОЛЕРАСТИЯ!!!!!Англичаните се оттърваха .Наред е Франция .Баба миркел да си носи кръста .Накрая ще останем само ние в потъващия кораб ЕС
37
1
 
11
 
! Отговори
Жалко за Турция преди 7 години
Турция тъгува, най-големият й съюзник излиза от ЕС. Велик резултат за Независимостта на европейския гражданин!
36
0
 
5
 
! Отговори
Йордан преди 7 години
Мда, по-скоро това са опортюнистки настроения, а не популистки. Явно нашите коментатори, които дават интервюта по медиите са с ограничен речник.
35
1
 
1
 
! Отговори
Йордан преди 7 години
Не мога да разбера, откога настроенията за излизане от ЕС се класифицират като популизъм. Популизмът не беше ли именно про-европейски през изминалите десетилетия?
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Резултата е много лош и за нас. Влиянието на Балканите на Русия и Турция ще се засили. В наш ущърб. Естествения балансьор на Германия, UK няма да го има и германците ще си правят каквото си искат, а това обикновенно не са много умни неща. Достатъчно е да видим една ретроспекция от 1910г. насам. Камеран се оказа пълен нащастник и успя да прецака и американците, които разчитаха на UK да сдържа германците.
33
11
 
4
 
! Отговори
Чичо Сам преди 7 години
Британците не ги мислете! Те имат зад гърба си САЩ! А провисналата ви баба Меркел и мазният социалист-хомосексуалист Оланд имат зад гърба си кремълският ненормален гном с пръст на ядреното копче Путин и рязаната ислямска тояга на Ердоган!
32
1
 
6
 
! Отговори
Путин: преди 7 години
Товарищ Фараж, молодец!
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Госпожо Йотова,само се замислете,ако разума надделее,а той вече се прояви,колко евродепутата ще останат без работа и сладък живот в Брюксел?Тези от запада не ги мислете,ама от бившия соц лагер ,колко търтея ще хлъцнат!Ей на това му викам сеир!
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много причини се събраха, за да реши Британия да се отдели от Евросъюза. Непрекъснато икономическо тъпчене на едно място, наплив и многобройнот на бежанците, егоистичната икономическа политика на Германия в Евросъюза. Следващата може да е Италия, заради огромния бежански поток.
29
2
 
16
 
! Отговори
тъжен смях преди 7 години
A бе Йотова, вие освен пропаганда не можете ли? Ще учите британците на капитализъм ли? Дето те учат цял свят...Цяла Европа им се моли да останат. Излагации...Както се молят на Ердоган да не пуска бежанци.. ЕС на абсурдите. Интересно е да се види Бареков, Слави Бинев, Станишев как се прибират от Брюксел. Какво ще правят милите специалисти?
28
0
 
2
 
! Отговори
Валентин преди 7 години
С безлични евросороиди като Кристалинка няма как да не избуяват популисти. Никой не иска да го управляват чиновници с манталитет на кученца, но играещи ролята на лъвове.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно ми е дали Шотландия и Сев.Ирландия няма да пожелаят да си останат в Европейския съюз и да напуснат Обединеното кралство. Интересното тепърва предстои.
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За провалени политици като въпросната госпожа Йотова ЕС е единствената възможност за изкарване на прехраната на гърба на работещия европеец. Днес е тъжен ден за всички полици, които не са отговорни пред народите си.
25
3
 
18
 
! Отговори
Атлас преди 7 години
Малкия пакистан се маха...........прекрасен ден за белите хора.
24
5
 
12
 
! Отговори
123 преди 7 години
Разумът надделя.
23
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради едни мигранти oсраха пейзажа. Не очаквах британците да са толкова загубени.
22
14
 
15
 
! Отговори
нед преди 7 години
Дано се разпадне ЕС
21
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Простите хора надделяха отново за съжаление :(
20
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смешен плач на чужди гробища. Британия винаги ще бъде повече в Европа от нас, защото имат политици и население с мисъл. Тук венцехваления за ***, наречена "ЕС" ръсят само купените журналисти по медии и форуми. И е много добра аналогията с Норвегия и ИШвейцария- избрали да не влизат в ***, за да не се изцапат.В нея се силят вече да влизат и да се подмазват само такива, като нас, заради европомощите, от които се облажават горните етажи единствено.