Шотландия се готви за своята независимост

Правителството одобри подготовка на втори референдум
25 юни 2016 14:51, Александър Попов
94
Шотландия се готви за своята независимост
Снимка: Reuters

Шотландското правителство одобри подготовката на втори референдум за своята независимост от Великобритания, съобщи Никола Стърджън.

Страната ще започне незабавни консултации с Европейския съюз за защита на своите интереси.

На вота за Brexit Шотландия бе категорична във вота си за оставане в ЕС, за разлика от Англия и Уелс.

През септември 2014 г. в Шотландия вече се проведе референдум за отделянето на Шотландия от Великобритания, но 55% от гласувалите дадоха своя вот за запазване на статуквото.

Лидерката на Шотландската национална партия Никола Стърджън предупреди, че ако англичаните изберат за излезнат от Европейския съюз, то тогава Шотландия ще има повод да инициира второ допитване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: шотландияреферендум
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
bbg преди 7 години
Това е краят на Great Britain, ще ги напусне и Севрна Ирландия и ще си останат само Англия и може би Уелс. Една средна държава във всяко едно отношение.
65
0
 
1
 
! Отговори
ставри преди 7 години
До Анонимен71Коя Македония?
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво значи да готвиш независимост и в същото време да искаш да оставаш в ЕС ???? Това е да искаш да отслабваш и да продължаваш да се тъпчеш с мас :)
63
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички тия държави ще преживеят трусове, но пак ще са в пъти по-добре от Росия, която със сила отне изконна украинска територия.
62
2
 
5
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Проблема в тази руска опорна точка е че КРИМ не е АВТОНОМНА област-----------Вашият проблем е че не можете да накарате Русия със сила да ви го върне!
61
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сега остава Великобритания да изпрати войски да избива цивилното население, както направиха Украйна и Грузия при разпадането си..
60
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още 2014г. ясно им беше казано, че ако напуснат UK, ще кандидатстват наново, както всяка друга държава. Те останаха в UK, UK излезе. Сега да бъдат така добри да излязат заедно с UK. Това би направила достойната държава. Естествено тези върти-лопати искат от всяка ситуация да вземат полза, но чакам ЕС да им каже, че законите са за всички. А и не знам дали някой би ги взел в съюз тези смешници. Ако утре ЕС се разпадне, ще се върнат пак в UK за смях на цяла Европа.
59
0
 
10
 
! Отговори
шопинг преди 7 години
"Лидерката на Шотландската национална партия Никола Стърджън предупреди, че ако англичаните изберат за излезнат от Европейския съюз"Излезнат?
58
2
 
11
 
! Отговори
до osmanli преди 7 години
Искам да видя независим Кюрдистан!
57
0
 
3
 
! Отговори
до Osmanli Torunu преди 7 години
Довечера като заспиш ще можеш да видиш всичко в страната на сънищатата, даже ще можеш да прелетиш над нея. :D
56
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Петрич Гоце Делчев Благоевград-Джумая Сандански референдум за отделянето към Македония
55
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сърбия никой не я е цепил. Разцепи се Югославия, защото беше изкуствено създадена. Смали се до естествените си територии и трябва да ни върне западните покрайнини, освен това.
54
5
 
5
 
! Отговори
ай стига с тоя Крим преди 7 години
нека видим сега като се зацепи Голямото Кралство дали беше редно да цепят и лапат части от Сърбия?
53
12
 
3
 
! Отговори
Bliadimir Pizdin преди 7 години
Блядимир *** е най-отявленият демократ на новото време, борец за права и специалист по референдуми. Слушайте какво ви казва, защото той никога не лъже. Слава Расия, слава Пиздина!
52
1
 
4
 
! Отговори
до 67 преди 7 години
Какъв текст бе пич, аз ти съобщавам неоспорим исторически факт. :DДостатъчно е да си използваш мозъка, двете ръце и интернет, за да се убедиш в думите ми.
51
2
 
4
 
! Отговори
ТЪП като руснак преди 7 години
До до 65 я дай точния ТЕКСТ договора да ти се посмеем на глупостите
50
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАЗАН референдум
49
4
 
6
 
! Отговори
до 61 преди 7 години
След референдум, проведен на 20 януари 1991 г., Кримската автономна съветска социалистическа република е възстановена на 12 февруари 1991 г. от Върховния съвет на Украинската ССР. :)
48
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"До Анонимен 60 Специален статут не е равно на Автономна област както и да го въртиш"Ти вземи да се поинтересуваш защо от 1991 до 2014-та се наричаше Автономна Република Крим и защо имаше собствена столица, преди да се присъедини към Русия. :)
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 60 черноморския флот и прилежаштите бази СССР се задължава да го предаде на Германия Турция Австро Унгария и България ПО същия договор в който ПРИЗНАВА Украйна с Крим Беларус Балтийските държави и Финландия КАТО ДЪРЖАВИ