Мигрантска изповед: Как смеете да ме наричате измет?

Историята на британец от индийски произход, учещ в Пловдив
30 юни 2016 16:07,
134
Мигрантска изповед: Как смеете да ме наричате измет?
Снимка: Facebook

След решението на Великобритания да напусне Европейския съюз - на Острова се надигна вълна от ксенофобия. Жертви станаха всякакви - поляци, пакистанци, източноевропейци, индийци. Именно това кара индийския студент Саткарн Шергил - британски гражданин, учещ медицина у нас, да напише в своя Facebook профил коментар, който разтърси стотици.

Ето какво написа той, преведено на български:

ДА, АЗ СЪМ ИМИГРАНТ!

Казвам се Саткарн Сингх Шергил и по рождение съм британски граждани. Родителите ми са идват от Пенджаб, Индия. Да, те са имигранти от Индия! Те също са британски граждани, които с тежък труд и плащане на данъци дават своя принос за Англия.

Тъжно ми е да виждам липсата на уважение към мигрантите, които идват от други държави и работят здраво, с кръв и пот, за да заслужат заплатите си.

Основите на Великобритания са изградени от мигранти. Когато някой се обърне и каже: "Съжалявам, приятелю, връщай се в родината си, това не е твоята държава", ми кипва кръвта. Виждал съм родителите си да работят толкова здраво, всеки ден, връщайки се от училище, им помагах в работа. Броях дрехите, които майка ми или баща ми бяха ушили за големи фирми от текстилната индустрия като NEXT, BHS, Debenhams и други. Дни и нощи се сливаха в едно, за да могат родителите ми да изпълнят изискванията на фабриките, докато един ден производството не бе преместено (мигрира другаде!).

Аз съм първо поколение от семейството ми, което посещава университет, за да завърши бакалавърска степен по биомедицина, а сега уча за лекар в държава от ЕС (трябваше да мигрирам за това!).

Трудих се къртовски, за да мога да си осигуря достатъчно пари, за да уча, да платя данъците си във Великобритания и да мога да плащам и за собствените си нужди!

Когато завърша образованието си, ще бъда лекар във Великобритания и ще служа на британците! КАК СМЕЕТЕ да ме наричате измет? Преди да давате оценки, трябва да знаете, че всеки има миграция в историята си! Вие се движите! Всички се движим! Всички сме имали семейства, които са сменили град или държава. Не смейте да делите хората на мигранти. Аз съм мигрант, винаги ще бъда и съм горд да го кажа!

Гордея се с всички работещи хора, които са емигрирали и са се спукали от работа, за да могат да осигурят прехрана за себе си и други хора! Обединени сме силни!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
3
 
! Отговори
P.D do Han Krum преди 7 години
Mn se sramuvam ot tebe i ne samo az takiva prosti hora srivat i krehkiq imidj koito bulgariq ima
85
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Mnogo mi e lesno dori. Prilichash na takav, indieco. I sled 100g. Oak shte peilichash na pechka
84
2
 
25
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Голямата грешка на приемащите държави беше,че не изискваха от пристигащите да се откажат от предишния си живот и религия.Логичното е всеки,който иска да живее в ЕВропа,да приеме местните нрави и обичаи,религия и прочее.С налагането на мултикултурализма бъдещите проблеми станаха неизбежни,както и войната!Парадоксалното е,че колкото по-рано стане-по-малко ще са жертвите.Естествено,ислямът е най-голямата заплаха за Европа,не бъде ли изкоренен-нищо добро не я чака!
83
0
 
18
 
! Отговори
хах преди 7 години
Днес яко пропагандират. Това не е нищо ново. Интересното е, когато си зададете въпроса - кой, защо и как го е поръчал ;)
82
6
 
28
 
! Отговори
Славянин преди 7 години
Африканците в Африка, Индийците в Индия, Белите в Европа.
81
0
 
23
 
! Отговори
gogo преди 7 години
Прочетох само първия абзац и моментално го преместих!И а дано Полша да бие!
80
1
 
23
 
! Отговори
читател преди 7 години
Всяко правило си има изключения. Може той да е такова.Но правилото си остава, индо-арабско-муслимската тълпа преживява от шмекерии и източване на социални помощи.Този толкова да не се перчи, забравил е че идва от страна където кастите все още са живи.И ако е от нисшата, никога няма да види образование там.Но тук може.
79
5
 
21
 
! Отговори
ЦРУ преди 7 години
Младият Саткарн ще опъне няколко българки и ще си бие камшика към острова на гейовете - Британия. Българките имат комплекс за малоценност, учат ги че чужденците са повече хора от българите и затова лесно си лягат с тях. Само че индийците не използват гума - ще направи тризнаци на някоя пловдивчанка и чао.
78
0
 
26
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Ох аман от такива истории . Даже няма да си направя труда да я прочета ...
77
0
 
20
 
! Отговори
аз преди 7 години
Ужас класически мрънкялник е тоя, а коментарите са под всякаква критика! Не искам да си губя времето с писане само ще спомена, че кмета на Лондон Садик Хан е пакистанец роден в Лондон, вие сами си правете изводите тоя с очилата какви ги говори и за какво реве....
76
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"А когато британците бяха завзели Индия и изнесоха златото ..."А според теб, защо се е случило това, а не обратното? Именно: някоя друга раса (черна, жълта и пр.) да доминира и завладява? Всички раси са тръгнали от "едно място", но бялата успява да доминира - като дори не е най- многобройната раса на планетата.И когато варварите намират на готово изградена цивилизация и блага, и най-претенциозно се възползуват от тях тогава какво?Що не са си изградили такива в собствените си "родини"?
75
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А когато британците бяха завзели Индия и изнесоха златото им нямаше проблеми!
74
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо в Англия само в няколко от техните топ университети може да вземеш диплома която има висока стойност. Иначе има толкова измислени учебни заведения, които са го ударили на приложни дисциплини за печалбарство. Само да спомена, че в техните колежи се учат дисциплини като фризьорство и кетъринг. Представям си някой завършил такъв колеж с 3.50 среден успех какво точно може. След колеж и вземането на изпити (level 1) по няколко предмети може да кандидатстваш за университет.
73
0
 
3
 
! Отговори
BornFromAnger преди 7 години
До The BestА дано всички ненужни да ни съберът на едно място,та да не ти пречим.
72
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
П"ърво изпитите са за ограничен брой места и после идват таксите."Но статията, базирана единствено на ФБ коментар (блестящ пример на журналистика), не казва това, а подчертава че е "мигрирал" в БГ защото не можел да учи в Великобритания, а не можел да учи там защото е индиец и "мигрант." Ако искат да пишат че не може да си позволи да учи там по икономически причини, това е съвсем друго. Може да отиде да учи медицина и в Германия все пак.
71
2
 
28
 
! Отговори
И ся ко? преди 7 години
Като ми публикувахте тази статия, трябва да се разплача ли? Не разбрах? Организирайте му парад и на тоя!!!
70
3
 
28
 
! Отговори
PD преди 7 години
Този не е индиец.Този е Сигх.Само в Лондон общността им наброява около 300 000.По принцип са хора на честа, гостоприемни, религиозни, жената е на почит.Но, както в всяко стадо, и те имат елементи, които облъчени цивилизационо, режат корена си, в търсене на по лек живот. Това е истинското лице на Европа, г-н ***, ала не четете история, а вярвате на захарсани приказки.А дълга ти към род, народ, и родина, ще го плаща някой друг, докато се бориш да бъдеш приет, там където никога няма да си свой.
69
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Никой не пречи на индийците да ходят на университет във Великобритания само защото са индийци."Първо изпитите са за ограничен брой места и после идват таксите. 9 000 паунда беше последно за бакалавър, а за магистър повече. Медицината предполагам е над 10000, което е към 24 000 лева. В България някои от хората които ще му преподават английски, ще се фокусират върху някои общи неща на английски. По-рано се учеше много интензивно латински, като подготовка за да се навлезе в материята.
68
2
 
18
 
! Отговори
Глупита преди 7 години
Дайте му паспорт от Луната, той лунатик ли ще стане?
67
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако рекат българските емигранти да ги върнат обратно в бг леле мале българия ще умрат от глад депутатите няма да имат какво да крадат помощи соц.няма да стигнат и без работицата ще стане най малко милиона 2.да си българин това е гордост но не и в българия