Двойка от Острова държа румънец в плен 10 години

Когато го спасили "робът" приличал на излязъл от концентрационен лагер
3 юли 2016 10:58,
31
Двойка от Острова държа румънец в плен 10 години
Снимка: архив, Reuters

Възрастна двойка от Лестър, Великобритания държала мъж като роб в каравана цели десет години, докато той заприличал на излязъл от концентрационен лагер, съобщи metro.co.uk, цитиран от "24 часа".

Сидни Смит (67) и жена му Сали (65), държали несретника в караваната, в която нямали нито електричество, нито вода.

Пред съда стана ясно, че жертвата е била спасена от полиция миналия юни в Невада парк в Мелтън Момбрей. Оказало се, че човекът е живял като животно.

Пред съда жители на Невада парк разказали, че нещастникът работил "различни неща" за мистър и мисис Смит.

"Свидетелите твърдят, че той е работил дълги часове за малко или никакви пари, бил недохранен и мършав и носел мръсни и неприлични дрехи", каза съдия Тим Дейбър. 

В хода на делото стана ясно също, че когато мистър Смит искал да привлече вниманието на роба си, хвърлял по караваната бирени бутилки.

Случаят станал обществено достояние след визитата на полицайка.

Оказало се, че държаният в робство е румънски гражданин. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно е румънски ц.
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МИСТЪР И МИСИС - плантатори,експлоататори....
20
1
 
27
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
Според мен този нещастен човечец не е бил с всичкия си и семейната двойка го е ползвала да върши цялата черна работа срещу храна и мизерен подслон. Такива случаи има и с българи в Гърция, Кипър - къде ли не по света. Мой познат, фаянсаджия, първичен и необразован с верига на краката е правил половин година фаянс на няколко богати бандити от Кипър, които накрая го изхвърлили с думите да си затваря устата, ако му е мил животеца. Статията е правдива, но не е конкретна, има много общи приказки в нея
19
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уау , такава мощна кампания за очерняне на британците не е имало и по време на студената война! Сега очаквам да пишете че всъщност техен прародител е бил граф Дракула и че всички те са нация от потенциални човекоядци и вампири.... Ех тоя Brexit! Тези зли, непокорни англичани, не щат да изпълняват директивите от европейското политбюро и трябва да бъдат наказани жестоко! Като в Чехия през 1968,нали, когато бунтовете с/у съв. окупация са били премазани от другите членки на СССР и източния блок? С танкове. А сега това се прави чрез тежката артилерия на медиите.
18
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Островитяни
17
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо в новината липсва! Не се казва че човека не е добре психически! Кой нормален човек ще се остави на едни дъртаци да го експлоатират като африканец от джунглата? Може ли да си представите нормален човек да стои цели 10 години и да го правят на ***? Когато пишете такива новини първо се информирайте подробно а не пишете в стил една жена ми каза!!!!!!!!
16
12
 
10
 
! Отговори
Девил преди 7 години
И българин да беше, пак щеше да е все тая. Ние сме трето качество хора, та няма нищо драматично в това, та чак и новина да го правят. Добре, че не е бил някой европеец!
15
6
 
36
 
! Отговори
i'm преди 7 години
Абе нормален човек не можеш 10г да го държиш като роб и да се държиш с него така! Това е абсурд. Дори не мога да си го представя. Тоя е някакво нищожество без характер и самоуважение. Иначе няма как един човек да позволи подобно отношение към него!
14
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мдааааааааа. А милите им съседи не са сигнализирали. Ясно ли ви какво мислят и какво е отношението на жителите на острова към хората от бившия източен блок
13
51
 
7
 
! Отговори
бюлюкбашията преди 7 години
Половин Америка живее в каравани,хлапаци прости, а тия ми пишат за някакъв клошар с каквито на Острова е пълно.Семейство Смит заслужават похвала,че са дали на несретника подслон и храна,а тъпите журналисти пишат глупости!
12
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Натискат се в ЕС а там ги еbuт яко.
11
11
 
56
 
! Отговори
гостенин преди 7 години
По същият начин ББ и Гроб държат българите в робство от 2009 г. и няма кой да им помогне!!!
10
7
 
24
 
! Отговори
Ихо преди 7 години
Какво толкова е станало- и аз държах трима британски роби няколко години на бой,хляб,вода и еваане но единия го пуснах,понеже забременя.
9
16
 
18
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Тия спаружени дъртаци сигурно са го карали да ги задоволява,участвайки в скандинавски тройки с тях- каква друга работа може да им е вършил човек,който е можел да си тръгне когато пожелае? Но това определено нямаше да му се случи,ако бе избягал към Сибирския концлагер- там можеше да се наложи само да поработва от време на време,не повече от 90 часа седмично!
8
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей тия брутански пенсионери директно изкукуригаха на острова! Сигора са от уния които гласуваха за brexit!
7
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И много интересно, като как са го държали в плен? Не бил окован, вързан...виждали са го други жители....пък той бил в плен!!! Моля знаещите да обяснят!
6
9
 
38
 
! Отговори
Басмачов преди 7 години
Тоя *** румънец да не го е пратил някои там - насила !?Ако бе си живял спокойно в подножието на Карпатитеи бе си похапвал вкусна "мамалига", не би му дошловсичко това до главата . . .!?
5
2
 
57
 
! Отговори
Оногондур преди 7 години
Потомците на робовладелците и роботърговците си остават потомци на робовладелци и роботърговци.
4
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега като излязат от ЕС кого ще държат в плен?
3
7
 
15
 
! Отговори
Turkush Power преди 7 години
.. Soo british...so peaty!!