Ал Каида към мюсюлманите в Индия: Започнете джихад!

Убийте висши правителствени служители, зоват джихадистите
35
Ал Каида към мюсюлманите в Индия: Започнете джихад!
Снимка: Reuters, архив

Регионален клон на Ал Каида призова мюсюлманите в Индия да се разбунтуват и да извършват нападения, предаде Ройтерс, като се позова на американската разузнавателна група SITE, следяща ислямистката активност в интернет.

Призивът е отправен от Асим Умар, лидер на Ал Каида на Индийския субконтинент, клон на Ал Каида, действащ в Индия и Бангладеш. В аудиопослание Умар призовава индийските мюсюлмани да последват примера на младежи в Европа и да извършат атаки срещу индийската полиция и високопоставени индийски представители.

"Започнете джихад със силата, която Аллах вече ви е дал. Убийте висши правителствени служители", казва Асим Умар в посланието. Според него висши представители на властта са отговорни за проявите на насилието на верска основа, разтърсващо части на Индия.

Ал Каида на Индийския субконтинент беше създадена през 2014 г. Оттогава тя подстрекава към насилие в Индия, но индийските мюсюлмани, които са над 160 милиона, до голяма степен не се подадоха на този призив.

И Ал Каида, и Ислямска държава поеха отговорност за серията от нападения в Бангладеш през изминалата година срещу защитници на светската държава, представители на религиозни малцинства и чужденци.

В петък нападатели атакуваха ресторант в бангладешката столица и убиха 20 чужденци, повечето от които италианци и японци. "Ислямска държава" пое отговорност за нападението. Бангладешки власти обаче твърдят, че то е извършено от местна забранена екстремистка групировка.

(БТА)


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Религия = Манипулация
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо? Какво искат тези ненормалници? Какво???
14
3
 
5
 
! Отговори
555 преди 5 години
Като прочета за ал кайда и ИС .. и как американците нещо си пак предупреждават, започва все повече да ме навява, че това е някакъв сценарий, ..
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За любителите на путинското куфарче. Индия също е ядрена държава. И там има куфарчета.
12
2
 
5
 
! Отговори
шаши преди 5 години
Да започнат и европейските политици, ама първо кардиналите и папата, защото е долен нагъзин.
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искрено се надявам тези, дето се домъкнаха в Европа също да започнат да очистват висши правителствени служители, защото именно те ни натресоха тая напаст. Проклети да са, задето съсипаха живота на нормалните хора! Европа беше един спокоен континент, а се превърна в ***! Всеки ден четем за насилие, включително и най-гнусните посегателства - срещу деца, обирите и дребните кражби са ежедневие....
10
19
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЪЛГАРИЯ В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ !
9
11
 
8
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Веднъж се загубих в Бомбай и попаднах в мюсюлманския квартал, през нощта. Хората бяха много симпатични и усмихнати, а за 10 рупии (25 ст) изядох три кюфтета с неземно добър вкус. :)))
8
2
 
37
 
! Отговори
Фанети Мазакура преди 5 години
*** са напаст! Ако се надигнат само куфарчето на другаря Путин ще ги спре. Шегувам се. Има и други методи. Така или инак исляма се надига и иска кръв! Пък уж бил мирна религия. Да ги *** в кришнарите.
7
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не вярвам индийците да са толкова прости да се връзват на глупостите на Белия дом... ъъ на Ал Кайда.
6
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
индия миндия идил, мин-дил ядреното куфарче на Вовата е важно. Там е заровено кучето.И милиарди микроби ще умрат.
5
1
 
41
 
! Отговори
до 2 преди 5 години
500 хиляди мюсулмани вече ядосаха милиарди Човеци изповядващи останалите религии! И жална ви майка когато речем да действаме като един, а то ще стане понеже вие нямате уважение към нищо и никого!Сопата има и дебел край!
4
1
 
43
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
Интересно тези 500 млн. мюсюлмани, защо умират от страх от 6 млн. евреи?
3
6
 
32
 
! Отговори
нн преди 5 години
Започна ли Третата световна. Казват че ще е за вярата. Казват че САЩ и Русия ще се обединят и ще ги смажат и чак тогава ще настане мир. Дали е истина.
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Пакистан има и ядрени бомби на САЩ.
1
37
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
500 милиона мюсюлмана надигнат ли се на война срещу християните и ще стране страшно.