Путин писа на Обама за празника на САЩ

Руският президент изрази надежда за по-добри отношения
45
Путин писа на Обама за празника на САЩ
Снимка: архив, Ройтерс

Руският президент Владимир Путин изпрати на президента Барак Обама послание по случай националния празник на САЩ 4 юли, в което изрази надежда, че двустранните отношения отново ще станат добри, предаде Асошиейтед прес.

През 2014 г. отношенията между Москва и Вашингтон достигнаха най-ниската си точка след края на Студената война, след като Русия анексира украинския полуостров Крим и подкрепи сепаратистите в Източна Украйна. В последно време обаче Кремъл се стреми към сближаване със САЩ, отбелязва АП.

В публикуваното от Кремъл послание Путин припомня историята на отношенията между Русия и САЩ и заявява, че в миналото двете страни са били в състояние да решат "най-трудните международни проблеми в полза на двата ни народа и на цялото човечество". Путин изразява надежда, че този опит ще помогне на двете страни отново да заработят заедно.

В Москва младежкото крило на партията "Единна Русия" организира импровизирана изложба на централен площад, за да осъди военната намеса на САЩ в други страни. Активистите разположиха триножници с портрети и цитати на бивши световни лидери, които според тях са били свалени от САЩ, като украинския президент Виктор Янукович и либийския президент Муамар Кадафи.

"При сегашното си държавно ръководство САЩ се превърнаха в държава паразит, която напада други държави под всякакъв предлог, нарушава суверенитета им, предизвиква революции, използва военна сила, убива цивилни и унищожава държавността. Призоваваме САЩ в този техен Ден на независимостта не само да съхранят собствената си независимост, а и да уважават независимостта на другите държави", заяви активистът Денис Давидов.

В миналото Путин е участвал в прояви на партията, но не е официално неин член. Неотдавна премиерът Дмитрий Медведев бе обявен за лидер на "Единна Русия" за следващата предизборна кампания. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
38
 
! Отговори
до 36 преди 7 години
Не, просто се бъзика по тънката лайстна с Обама, нали и Крим обяви независимост от Украйна, както САЩ от Великобритания. :D
26
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вова, парите ли свършиха?
25
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мазни му се!!
24
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция е много по-мощна от Русия, в икономика и пари.Само вижте икономическите показатели
23
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган напляска Путин и сега дребното реве...Ердоган е новия султтан на Москва
22
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин започна да хленчути!Уплаши се дребнавияя хоммяк
21
1
 
36
 
! Отговори
1492 преди 7 години
Ердоган ляга на Путин за самолета, Путин на САЩ за Крим. А ние пак объркани...
20
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Скоро господин Плевнелиев ще стане новия генерален секретар на НАТО."СРАНДЖА, преглеждал ли си си главата скоро?
19
3
 
33
 
! Отговори
дедов преди 7 години
До 10. Интересно като Русия е номер едно по пшеница, защо изкупува цялата българска реколта на бартер срещу тяхните плевели.
18
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека да не е. След 20 години ще видим.
17
8
 
33
 
! Отговори
Още преди 7 години
Да се влачи по корем и да реве!
16
15
 
36
 
! Отговори
всички гледни точки преди 7 години
Че не е най-богатата Русия, не е, но не е и бензиностанция! На глава от населението в Русия се падат около 15(петнадесет) пъти по-малко енергоресурси в сравнение с енергоресурсите на глава от населението на Норвегия! Принципно 5милионна Норвегия може да се препитава само от риболова, който осъществява в гъмжащите й от риба морета! Същата може да се препитава и само с добив на енергоресурси! Само че, 146милионна Русия не може да се препитава нито само с риболов, нито само с добив на енергоресурси
15
18
 
35
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Скоро господин Плевнелиев ще стане новия генерален секретар на НАТО... - и жужето ще се озъби...
14
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТРАНДЖАТАЗубы скрипит,*** болить,Ой ой ой,какой болшой,натовкий ***.
13
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е обичайната дипломатическа практика.............
12
16
 
39
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Погледнете само как се напъва жужи... - всеки момент ще бръдне...
11
5
 
54
 
! Отговори
II00II преди 7 години
САЩ не искат да работят със никого! Те искат всички да работят ЗА САЩ и да обслужват техните интереси по света. Ако не беше Русия, вече щяха да са построили глобалната си империя. Целия свят е под техен контрол, само Русия им пречи. Ако падне Русия, световното правителство ще го сформират за 1 седмица. Те всички структури ги имат подготвени. Ако щете вярвайте, дори икономическото "чудо" Китай е под контрола на американците(нищо че уж са приятел на Русия, то това е за заблуда на врага).
10
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин всяка година поздравява кенийския бананояд по случай 4-ти юли. Хитър е, Крим извоюва независимостта си от Украйна така както САЩ извоюва независимостта си от Великобритания. :)
9
26
 
41
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Руската клика на колене пред най-могъщата държава на света.
8
19
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 4Доларът падна под 64 рубли, еврото утре-вдругиден ще падне под 70,===============Смехурко ! Доларът не пада, вдига се рублата. Защото Русия е бензиностанция, суровинна ***.Без технологии, с катастрофален износ на умове на Запад. Кой нормален човек би искал да живее в таямръсна и ограбена страна. След агресията в Крим 350 000 руснаци са емигрирали на Запад, 2014-2015г.