Путин писа на Обама за празника на САЩ

Руският президент изрази надежда за по-добри отношения
45
Путин писа на Обама за празника на САЩ
Снимка: архив, Ройтерс

Руският президент Владимир Путин изпрати на президента Барак Обама послание по случай националния празник на САЩ 4 юли, в което изрази надежда, че двустранните отношения отново ще станат добри, предаде Асошиейтед прес.

През 2014 г. отношенията между Москва и Вашингтон достигнаха най-ниската си точка след края на Студената война, след като Русия анексира украинския полуостров Крим и подкрепи сепаратистите в Източна Украйна. В последно време обаче Кремъл се стреми към сближаване със САЩ, отбелязва АП.

В публикуваното от Кремъл послание Путин припомня историята на отношенията между Русия и САЩ и заявява, че в миналото двете страни са били в състояние да решат "най-трудните международни проблеми в полза на двата ни народа и на цялото човечество". Путин изразява надежда, че този опит ще помогне на двете страни отново да заработят заедно.

В Москва младежкото крило на партията "Единна Русия" организира импровизирана изложба на централен площад, за да осъди военната намеса на САЩ в други страни. Активистите разположиха триножници с портрети и цитати на бивши световни лидери, които според тях са били свалени от САЩ, като украинския президент Виктор Янукович и либийския президент Муамар Кадафи.

"При сегашното си държавно ръководство САЩ се превърнаха в държава паразит, която напада други държави под всякакъв предлог, нарушава суверенитета им, предизвиква революции, използва военна сила, убива цивилни и унищожава държавността. Призоваваме САЩ в този техен Ден на независимостта не само да съхранят собствената си независимост, а и да уважават независимостта на другите държави", заяви активистът Денис Давидов.

В миналото Путин е участвал в прояви на партията, но не е официално неин член. Неотдавна премиерът Дмитрий Медведев бе обявен за лидер на "Единна Русия" за следващата предизборна кампания. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
14
 
36
 
! Отговори
смерть россии преди 7 години
И да се подмазва джуджето е късно вече...
6
2
 
34
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До Анонимен 6БъркЪш сЪ... - Льоня беше едно посмещише, а самите руснаци имаха лаф: "Желаю тебе счастье безбрежнева"...
5
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тавариш *** нещо омекваш брат! Никога не се сближавай с такива които ти мислят злото! С такива се играе твърдо и недвусмислено. Помниш ли Леонед Брежнев? Няма как да не го помниш тогава си бил един юноша бледен. Колко години държа власта същият другар и как всички западняци начело с краварите му лазеха в краката? Несмеха да си вдигнат главата а гледаха в земята и си чоплепа носа. Брежнев умря и ссср умря. Виждаш ли на какво се казва управник с мозък и характер? Не омеквай а се дръж мъжки!
4
9
 
36
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
... -"да уважават независимостта на другите държави"...... - това е кощунство и граничи с цинизъм...
3
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доларът падна под 64 рубли, еврото утре-вдругиден ще падне под 70, а нефта днес прескочи $50 за барел.
2
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин се е извинил за присъединяването на Крим.
1
17
 
35
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
мазник...