Клъцни/Срежи! 20 в Сърбия си смениха пола по Здравна каса

Става въпрос за операции предимно на жени, станали мъже
8 юли 2016 18:24,
44
Клъцни/Срежи! 20 в Сърбия си смениха пола по Здравна каса
Снимка: Reuters, архив

От три години в Сърбия може да смените пола си за сметка на здравното осигуряване като в повечето случаи жените искат да станат мъже, пише белградският вестник "Вечерне новости".

По здравна каса досега пола си са сменили 20 души като 15 са преминали от по-слабия пол към по-силния. В момента четирима здравноосигурени лица в Сърбия чакат операции за смяна на пола, които трябва да бъдат извършени до края на годината, пише "Вечерне новости".

Само от началото на тази година по здравна каза са били извършени пет операции за промяна на пола, от които четири са били от жени в мъже.

От 1989 г., когато академик проф. д-р Саво Перович прави първата операция от този вид, пола си са променили около 300 жители на Сърбия. В страната са били оперирани и над 1000 чужденци, посочва д-р Саша Милошевич, уролог-хирург, член на екипа за операции за промяна на пола.

Той посочва, че от САЩ пристигат много хора, които желаят да променят пола си, тъй като в Сърбия операциите са поне пет пъти по-евтини, отколкото там.

Смяната на пола по медицински причини от жена в мъж струва 202 304 динара, а от мъж в жена - 205 469 динара като пациентите според закона и правилниците заплащат 35% от цената на операцията.

Кандидатите за смяна на пола в Сърбия имат съкратена процедура за подготовка, която продължава около една година и включва преди всичко психиатричен анализ и решение, след това се включват ендокринолозите и се прави хормонална терапия. До операцията процесът на смяна на пола може да бъде спрян.

"Вечерне новости" дава пример с пациент от сръбски произход, който в момента живее в Германия, който иска да си направи нова операция и да се върне обратно към пола си, в който е бил роден. Пациентът променил мъжкия си пол в женски, а сега отново иска да бъде мъж.

"В този случай е очевидна грешката на психиатъра, който не е преценил добре пациента. Новата операция ще бъде трудна, а резултатите от новата обратна процедура никога няма да бъдат същите като първия път, но операцията ще бъде направена", пише изданието, цитирайки д-р Милошевич.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
1
 
! Отговори
пешо преди 7 години
тук става въпрос за биология, не за извращения. но как да го разбере бай ***, който само знае да величае путин, не да мисли или да се информира. сърбите пак са по-напред към цивилизацията от нас, ако и да са извън ес и под путиново влияние...
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Егати помиятаВсички каси са лобистки
23
0
 
3
 
! Отговори
Слави преди 7 години
Аре бе, и сърбите са славяни. Що не натискате да се сближавяме с тях.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Сърбия от столетия е под Руска власт вижте докъде го докараха."Обаче от 3 години Сърбия води преговори за членство в ЕС, което обяснява третополовите извращения.
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами явно са я цъфнали и вързали, щом имат пари и за глупости.
20
0
 
1
 
! Отговори
ж преди 7 години
До АнонименНе всичко, в този живот е физическа сила, слаб или силен- трябва да се каже в какво, а не да се слагат направо етикети.
19
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сърбия от столетия е под Руска власт вижте докъде го докараха.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами като трябва да местиш мебелите и техниката в къщи или да сменяш жилището повиках комшийката да ти помага вместо комшията и ще разбереш.
17
5
 
12
 
! Отговори
v преди 7 години
Само неразбрах, защо на жените викат слаб пол- на тях прехвърлят отговорността за ходенето преди брака, нападат ги психически, изнудвания, принуди, насилие. Карат ги да оцеляват в враждебен мъжки свят (Индия, Китай), където ги абортират. Карат ги да търпят на хиляди физически и душевни болки, на никого не му пука за жените. Откъде на къде ги наричате слаб пол, къде я видяхте тая слабост. Май всичко е когато ви отърва и кога не.
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на никой до тук ли не му направи впечатление това,че се поема от ЗДРАВНАТА им КАСА. а тук няма пари за една операция на бъбрек или апендикс - всичко се плаща от нас !
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
17, сетих се за Весо Парцала, като каза за грозни ти..та той при Славито преди 4 години катоучаства в Разсмей Слави каза накрая на публиката: Няма грозни хора на този свят, защото и най-грозния когато ти се усмихне става красив, затова гласувайте за красоитата- за този който ви е накарл най-много да се усмихнете.ГОЛЯМ!
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато си грозен и смяната на пола не помага!
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
czech mega swinger 20. Това е най-новата част от тази поредица. Вижте какви мадами участват в къщата...напълно различни по професия хора се събират в къщата , правят си хубавото с пиене секс и си заминават доволни.
12
0
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
В братска не знам, но в сестринска със сигурност.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сърбите православни християни ли бяха, че не помня....
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ни прави си такива "сбирки" и в България ако искаш. Аз swing-ера не го приемам за нормално.
9
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
К'ви трансексуални веее....мечтая си да отида на парти в ония чешки къщи където има алкохол, басейн, и секс мадами на кило Swinger дето...разкрепостени...няма да литнеш лииии! само за една нощ и след това да остана тамда заживея и събота вечер да си ходя на такива сбирки. Хората си живеяяят, не като нас- задръстеняци.
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сръбските комунисти какви ли не изаврящения правят. Отнеха ни Македония. Сега си сменят половете и това го имат за нормално.
7
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 5, 6Мога да кажа от опит, че това е най-възбуждащото- да бъдеш с аверрката си и някаква друга жена в едно легло и те да се награбят и докато се целуват навсякъде да те накъсат и теб от секс...тогава отиваш в РАЯ! Един път ми се случи за 41 години живот. Благодарен съм на Господ за тази нощ!
6
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма нищо по-нормално да участваш в тройка с приятелката си, а тя да лиже и се целува със своя приятелка докато ти ги оправяш доволно.