Тореадор стана жертва на бик за първи път от 30 г.

Трима други пък са ранени по време на фестивала Сан Фермин
10 юли 2016 13:58,
30
Тореадор стана жертва на бик за първи път от 30 г.
Снимка: архив Reuters

Тореадор беше убит по време на корида в Испания - първи подобен инцидент от 30 години насам, предадоха световните агенции.

Жертвата е 29-годишният Виктор Барио. По време на коридата в град Теруел в централната източна част на Испания 500-килограмовият бик Лоренцо му нанесъл с рога си фатален удар в дясната част на гръдния кош.

Испанският премиер Мариано Рахой поднесе съболезнования на близките на Барио, който е тореадор от 2008 г. и според анализатори бил много талантлив, пише БТА.

Медицинските власти в Испания съобщиха, че още трима души са получили наранявания по време на четвъртия ден на бягането пред бикове в рамките на фестивала "Сан Фермин" в Памплона, предаде Асошиейтед прес.

Един от тях е бил откаран в близката болница с черепна травма, след като е бил съборен от бик. Подхлъзванията и паданията от страна на животни и хора бяха често срещано явление по време на гонката из улиците на Памплона. Някои от бегачите бяха стъпкани от биковете, тежащи до 1300 килограма, но никой от участниците не беше намушкан този ден.

Четвъртата гонка бе със стандартна продължителност от 2 минути и 30 секунди, уточнява агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
ccc преди 7 години
Убиват майката на бика, защото всичко лошо е от майката. Бика го изпращат във ферма да си доживее до естествена смърт.(пенсиониране, може и за разплод)
21
5
 
0
 
! Отговори
емигрант от 22 г преди 7 години
Убитите бикове ги даряват на болници и старчески домове. Коментирате нещо без да сте запознати. И на мен лично не ми харесва бикоборството, но.....традиция. В Каталуния вече не се провеждат такива състезания, но в ост. части на Испания, Ю. Франция, Португалия и Латинска Америка все още са поещаеми доста масово.
20
1
 
3
 
! Отговори
asd преди 7 години
Агнетата ги приключват бързо, а бика го мъчат зверски доста време.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименбикът винаги бива убит - независимо дали е победил срещу матадора или не. В общи линии за него шанс няма - изходът е един и същи.
18
0
 
8
 
! Отговори
Язека преди 7 години
В заведение пред арената на коридата влиза клиент и си поръчва шатаци. Носи му ги келнера, а клиента вика: Абе, не са ли много малки тея...като лешници са...А сервитьора отговаря: Е господине, то не всеки път тореадора побеждава.
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винаги съм мразил тази дивотия - гавра с животното. Едно е да ловуваш ако си гладен из гората, друго е да гавриш с животно, което почти няма шанс. Но в случая животното е надделяло въпреки цялата тълпа. Интересно ми е тия диваци какво правят после с такъв бик, който си е извоювал победата.
16
2
 
15
 
! Отговори
. преди 7 години
варварските ритуали с убиване на животни за удоволствие на публиката са присъщи на диваци като испанците
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре е че тричането на турци не е забранено
14
2
 
11
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Е, неразумното животно е закарано да бъде убито пред публика, и е победило въпреки че всички и всичко е против него? На гроба на тореадора мога да свърша една естествена нужда.
13
12
 
16
 
! Отговори
Гладен редактор преди 7 години
Всички се радвате че бика е убил човека, щото било за кеф и осъждате това като варварство. А не е ли варварство когато вие по Гергьовден колите агнета и ги изяждате, ей така, от кеф.. да се съберете на банкетче с печено агънце. А по Коледа - прасенца и си хапвате. Ще кажете че нашето е традиция - И в Испания това е традиция, така че не можете да ги осъждате хората, защото вие сте същите. Казвам ВИЕ. Аз не ям прасета, агнета и телета, но повече от половината тук да. Те да се замислят малко.
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радвам се, когато бикът победи! Жалко, че не се случва всеки път!Давайте, бикове!!!
11
3
 
13
 
! Отговори
Мортал Комбат преди 7 години
Бикът е направил фатал на тореадора.
10
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубава новина! Всеки, който си позволява да убива животни пред публика само като шоу и чисто за забавление, заслужава такава съдба.
9
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само 1? Това е тъжно, но все е нещо. Много се кефя, когато животните отвърнат на удара...
8
12
 
19
 
! Отговори
Дидо преди 7 години
Дано в следващите 30 години да има по 300 такива случаи.... ВАРВАРИ
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Муа-ха-ха-хаааааааа...Не е лесно да си тиква.
6
4
 
36
 
! Отговори
ДС преди 7 години
Ама иначе не мога да заколя прасето на село - било нехуманно ама иначе издевателстват над биковете със саби. Нещастни кокошки...... ЕС е една скапана организация.
5
11
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези в кой век живеят ?
4
9
 
44
 
! Отговори
tr преди 7 години
BRAVO NA BIKA
3
2
 
62
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
Е,редно е и биковете да имат своя шанс!