UK след Мей в три думи: Brexit ще има!

Джонсън като външен министър смущава, пишат британските медии
14 юли 2016 10:00,
10
UK след Мей в три думи: Brexit ще има!
Снимка: Reuters, архив

Новата британска министър-председателка Тереза Мей поиска от европейските лидери време за подготовка на преговорите за Брекзита, но потвърди, че "Brexit означава Brexit", подчертава британският в. "Телеграф" и припомня, че Мей е потвърдила готовността си да изпълни решението на британците, във всичките си разговори с европейски лидери след встъпването си в длъжност и е изразила надежда, че преговорите ще могат да се водят по позитивен и конструктивен начин.

Още по темата

Мей направи смела декларация с назначаването на Борис Джонсън за външен министър, отбелязва вестникът. Посланието, отправено с избора на най-високопоставения поддръжник на Brexit-а за този пост, е ясно: това ще се случи, свикнете с мисълта, пише в. "Телеграф". Освен това бившият лондонски кмет е истински космополитен интелектуалец - трудно е да си го представим в друга роля, освен тази на външен министър, смята британското издание.

Светът на политиката, дипломацията и знаменитостите реагира със смесица от веселие и ужас на новината за новата длъжност на Джонсън, отбелязва британският в. "Гардиън" в статия, озаглавена "Може би британците просто се шегуват с нас" и посветена на реакциите по света на назначението на Джонсън. Професионалните му постижения при общуването с други култури са най-малкото непостоянни и политиците по цял свят едва ли горят от нетърпение да работят с човек, написал хумористично стихче за турския президент, който прави секс с коза, пише вестникът.

Когато говорителят на Държавния департамент на САЩ Марк Тонър чул новината, той с усилие на волята запазил сериозното си изражение, преди да заяви, че неговата страна очаква с нетърпение да работи с бившия лондонски кмет, отбелязва "Гардиън".

Изборът на Джонсън за външен министър е изненадващ и смущаващ за някои среди, като се има предвид колко често той обижда чужди лидери, пише и американският в. "Ню Йорк таймс". Не е ясно дали това ще усложни задачата на Тереза Мей, но тя трябва да действа бързо, защото несигурността вече нанесе удар на британската икономика, подчертава изданието и добавя, че новата премиерка трябва да покаже ясно на британците, че икономическото бъдеще на страната им е в единния пазар. Това неизбежно ще разсее илюзиите, че Великобритания може да продължи да участва в него, без да позволи свободно движение на хора и без да внася своя принос в бюджета на ЕС, пише вестникът. Задълбочаването на несигурността ще нанесе само допълнителни щети, подчертава в. "Ню Йорк таймс".

През юни Брекзитът вече засегна тежко британския пазар на недвижими имоти, отбелязва американския в. "Уолстрийт джърнъл". Има спад на търсенето, намалял е броят на жилищата, предложени за продажба, и нарастването на цените се е забавило. Има признаци, че основната причина за това е несигурността след референдума, се казва в доклад на британския Кралски институт на лицензираните оценители (RICS), цитиран от изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
дд преди 7 години
Наскоро прочетох книгата на Б.Джонсън " Факторът Чърчил", там той нескрито се възхищава на Чърчил, и неговият екцентричен начин на водене на политика, на липсата му на " политическа коректност", и очевидно е вдъхновен от него. Категорично е изкл.интелигентен човек, способен да анализира, друг е въпросът дали всичко което добро за Великобритания е добро за нас..
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия да не са далечни роднини - Тръмп и Борис.
4
1
 
3
 
! Отговори
. преди 7 години
Фарадж ще отговаря за бежанците и емигрантите а Джонсън във вътрешен план - за доминацията на хетеросексуарните отношения в духа на атглийските традиции
3
0
 
7
 
! Отговори
dmx преди 7 години
Много е лошо, че жилищата падат, така ли? Гадни олигарси, съвсем сте се самозабравили.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сега вече ще надминат себе си
1
3
 
7
 
! Отговори
:) преди 7 години
Смущава защото е обратното на острото