Авторът на кървавата баня в Ница: Мохамед Бухлел

31-годишният мъж живеел в Ница, камиона взел под наем
Обновена: 15 юли 2016 15:21 | 15 юли 2016 14:22,
227

Снимка: БТА


Извършителят на атаката в Ница бе идентифициран като Мохамед Лахуаедж Бухлел, жител на южния френски град, съобщи местният вестник "Нис матен", цитиран от ТАСС.

По-рано вече стана ясно, че нападателят е 31-годишен мъж с двойно гражданство - френско и туниско, роден в Тунис, предаде Ройтерс, като се позова на полицейски източници.

Мъжът е бил известен на полицията за битови престъпления като кражба и насилия, но не е бил в списъка за наблюдение на разузнавателните служби.

Нападателят е живял в Ница и е взел под наем в сряда камиона, който използва при атаката, съобщиха полицейски източници, цитирани от ТАСС.

Още по темата

Апартаментът на Бухлел в града е бил претърсен от полицията тази сутрин. Френската телевизия "И теле" твърди, че в камиона са били открити документите за самоличност на още един човек.

Заместник-началникът на полицията в Ница е загинал при атаката, съобщи още вестник "Нис матен", цитиран от ТАСС.

По последни данни при атаката са били убити 84 души, а 18 ранени се намират в критично състояние.

Това е трети терористичен акт във Франция в рамките на година и половина. 

На 7 януари миналата година маскирани мъже в Париж нападнаха редакцията на сатиричния вестник "Шарли Ебдо". Убити са главният редактор Стефан Шарбоние, девет служители на вестника, двама полицаи. Ранени са 11 други.

На 13 ноември 2015 г. пък загинаха 128 души, а 300 бяха ранени при координирани атентати в Париж. Атаките започват в петък вечерта в 21:20 часа местно време. Тогава три експлозии отекнаха край оградата на стадиона "Стад дьо Франс" по време на приятелски мач Франция-Германия. Последваха стрелби в няколко заведения и ресторанта в Париж. Терористи стреляха напосоки и в концертната зала Батаклан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
5
 
16
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Като се кланят на либерализма ще броат трупове!
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Природен закон - Когато в Европа започнат да обитават слонове жирафи хипопотами, тогава е редно да се приемат хегри бараби и ид
41
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз казвам довиждане на този сайт. На спамерите коментарите не ги триете но на мен само днес ми истрихте два коментара. Въпреки че в тях нямаше обидни думи. Довиждане няма да ми липсвате!
40
3
 
16
 
! Отговори
Antonim преди 7 години
Та сега коя е заплахата за Европа - Русия ли или ислямистите, които си ги отглеждаме сами (ислямист с двойно гражданство - френско и туниско, и предишните бяха френски граждани?! Не е ли крайно време Европа да се вгледа в себе си?
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога пускат камиона на търг?
38
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във времена като днешните мога да кажа,че се срамувам че съм европейски гражданин. Срамувам се от всички европейски политици, който с действията си или с бездействието си позволяват на някакви примитивни мюсюлмани да се мислят за новите господари на Европа.
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти да не си новия министър по свободното слово БЕ
36
4
 
5
 
! Отговори
Басрито преди 7 години
Понеже гледам възникнаха въпроси около моето предложение, нека поясна:1. Наясно съм че тоя вече е бил мъртъв2. Наясно съм че той е предположил че може и да умре3. Не всички самодейци имат бистър ум и здрави нерви, затова като си представи картинката че ако извърши нещо подобно може да увисне на стълб и ще гризат червеите публично, вероятността да се замисли и да се откаже не е малка.
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се трие нищо срещу свободното слово.
34
7
 
41
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Когато си напълнил Европа с ***, която няма нищо общо с европейските хора, няма начин да не страдаш после.КОЙ, КОЙ, КОЙ ислямизира Европа ?КОЙ ц.иганизира България ?КОЙ изкуствено и почти насилствено омесва раси, религии и етноси сякаш кръстосва черни и бели опитни мишки в аквариум ?Когато си отговорим на тези въпроси, тогава ще разберем защо днес света не е нито по-мирен, нито по-спокоен, нито по-сигурен и по-богат от времето на уж лошата Студена война.
33
8
 
8
 
! Отговори
Путин преди 7 години
пак е виновен, веднага НАТО да напада Русия
32
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А откачалките никой не ги брои в България. Готови да стрелят на посоки.
31
3
 
2
 
! Отговори
край преди 7 години
Камионът бил оръжие. Всички производители са се юрнали да разработват автономни автомобили. Ще направят и автономни камиони -какъв ли ще става света...
30
2
 
27
 
! Отговори
Веско преди 7 години
"Това е трети терористичен акт във Франция в рамките на година и половина." ?!Демек случите дето ги колят по двама трима си е битов инцидент вече. Важното е да са толерантни!
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опа пак се появи тоя
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Калинки навсякъде, в Европа ,във Великобритания, еми как няма да стигнем до катастрофа. Нищо не знаят , ама са наши хора.
27
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 34бе остави го тоя Басрито, той горкия даже си мисли, че атентатора е жив. смяяятай!
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Басри КадировИ как точно това ще сплаши и откаже едно камекадзе?
25
1
 
0
 
! Отговори
х преди 7 години
До Анонимени за какво да идват?????????????
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 28 Басри, да "обесиш" вече мъртъв човек, малко не ти ли се струва ***.отско?