Авторът на кървавата баня в Ница: Мохамед Бухлел

31-годишният мъж живеел в Ница, камиона взел под наем
Обновена: 15 юли 2016 15:21 | 15 юли 2016 14:22,
227

Снимка: БТА


Извършителят на атаката в Ница бе идентифициран като Мохамед Лахуаедж Бухлел, жител на южния френски град, съобщи местният вестник "Нис матен", цитиран от ТАСС.

По-рано вече стана ясно, че нападателят е 31-годишен мъж с двойно гражданство - френско и туниско, роден в Тунис, предаде Ройтерс, като се позова на полицейски източници.

Мъжът е бил известен на полицията за битови престъпления като кражба и насилия, но не е бил в списъка за наблюдение на разузнавателните служби.

Нападателят е живял в Ница и е взел под наем в сряда камиона, който използва при атаката, съобщиха полицейски източници, цитирани от ТАСС.

Още по темата

Апартаментът на Бухлел в града е бил претърсен от полицията тази сутрин. Френската телевизия "И теле" твърди, че в камиона са били открити документите за самоличност на още един човек.

Заместник-началникът на полицията в Ница е загинал при атаката, съобщи още вестник "Нис матен", цитиран от ТАСС.

По последни данни при атаката са били убити 84 души, а 18 ранени се намират в критично състояние.

Това е трети терористичен акт във Франция в рамките на година и половина. 

На 7 януари миналата година маскирани мъже в Париж нападнаха редакцията на сатиричния вестник "Шарли Ебдо". Убити са главният редактор Стефан Шарбоние, девет служители на вестника, двама полицаи. Ранени са 11 други.

На 13 ноември 2015 г. пък загинаха 128 души, а 300 бяха ранени при координирани атентати в Париж. Атаките започват в петък вечерта в 21:20 часа местно време. Тогава три експлозии отекнаха край оградата на стадиона "Стад дьо Франс" по време на приятелски мач Франция-Германия. Последваха стрелби в няколко заведения и ресторанта в Париж. Терористи стреляха напосоки и в концертната зала Батаклан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
0
 
! Отговори
ааааааааааааааааауа преди 7 години
До ДеянТочно е тунизиец да се изведе не от Тунис, а от Тунизия, както се нарича страната на арабски и на някои други езици. На български названието на държавата е Тунис и от него не може да се образуват думи като тунизийски и тунизиец, но така е прието да се казва. Лично аз нямам против да се казва по-логичното туниски и тунисец, но пък не е прието. Впрочем това едва ли ще възкреси мъртвите, така че все тая.
62
1
 
0
 
! Отговори
Prognoza преди 7 години
Kat sprut sankciite protiv Matushkata - shte sprut I atentatite .
61
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТУНИЗИЙСКО ГРАЖДАНСТВО!!! Какви са тия нови думи, които измисляте!
60
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 77Ами клоуни са си, не ги ли видя на европейското, щом с едни фенове неможаха да се справят, хърватите колко бомбички и димки вкараха на стадиона ? и в такава ситуация не се стреля по водача на камиона, стреля се в гумите
59
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо са подбрани снимки на камиона, отзад или отстрани. Намерете една снимка на предното стъкло и ми кажете френските полицаи клоуни ли са или артисти в поредната сапунка. Камион с френска регистрация къде би трябвало да седи водача му?
58
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борянке, искам да ми напишеш статия, що е то туниско гражданство и има ли то почва у Франция? Баси журналистиката, баси грамотността...
57
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
втрештена съм колко *** парчета има в тук! Тунис е бивша френска колония, тяхните граждани има същите привилегии във Франция както индиици и пакистанци в Англия. Не ги е внесла нито Меркел нито са дошли като бежанци от Сирия! За жалост такива неща ще спродължават да се случват, тероризмът и радикализмът трудно се изкореняват, ако ще да се загради с бетонни стени Европа!
56
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Су 34АХХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАААХАРЕВ
55
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е Мохамед ще е, няма да е Георги....
54
2
 
4
 
! Отговори
Дете преди 7 години
А фойерверки имаше лииииииииииии......
53
3
 
5
 
! Отговори
Зъл! преди 7 години
И гражданство му дали! А фойерверки имаше ли......
52
3
 
12
 
! Отговори
Деян преди 7 години
Не разбрах от статията какво е второто гражданство на Мохамед Бухлел? "Туниско"?! WTF?! няма такава дума госпожо или госпожице автор. Тунис - тунизиец, Индонезия - индонезиец.
51
2
 
11
 
! Отговори
дидо преди 7 години
и пак са намерили документи в жабката на камиона....тези атентатори са много разсеяни, на всеки атентат по един паспорт,ей така забравен или изпуснат.
50
4
 
21
 
! Отговори
лок преди 7 години
Иска ми се немската *** Меркел да беше в тълпата, смачкана от този пореден мюсулмански психопат.
49
4
 
8
 
! Отговори
1234 преди 7 години
Много точно стрелят тези френски пуицай...2 километра и изтрели един куп на пасажерското място и встрани от страничното стъкло на шофьорското място и нито един куршум където трябва!Това е терористичен акт с подкрепата на френското правителство!
48
3
 
11
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
които сее бури жъне ураган
47
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мохамед е убиец
46
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сега ще приемат закони против мохамед, които ще ви ги наложат на вас
45
3
 
13
 
! Отговори
гошо преди 7 години
казва се мохамед убиеца значи
44
10
 
7
 
! Отговори
жеко преди 7 години
трябва повече бежанци и повече толерантност