Българи в ада на Ница: Беше страшна касапница!

Първоначално решили, че хората бягат заради пиратки
15 юли 2016 08:02,
21

Снимка: БТА

Беше ад по небето, пожарникари и полиция работеха до късно. Бях недалеч от самия камиони, разказа Нели Капаси, която живее 15 години в Ница.

Жената е била в ресторант със семейството си. "Имаше много бебета, много чужденци, много хора за националния празник на Франция", каза тя пред Нова тв.

Има създадена специална приемна с лекари и психиатри. Болниците вече се охраняват от полицията, сподели още българката.

Още по темата

Самата тя първоначално не осъзнала какво се случва. Досетили се, когато чули изстрели от автоматична стрелба.

"В момента, в който започнахме да тичаме видях покрива на бял камион и се учудих, че той е там, защото улицата беше затворена целия следобед", допълни жената.

"Видях хората, които бяха сгазени. Беше страшна касапница", разказа Иво Георгиев, който пък бил само на пресечка разстояние от мястото на трагедията.

Съвсем наблизо е бил и Теодор Илиев с негови приятели. "Бяхме на около петдесетина метра от случващото се. Изведнъж някаква огромна тълпа тръгна да тича срещу нас, чуха се викове, дори изстрели. Първоначално мислехме, че това са пиратки. Тълпата изведнъж ни погълна и започнахме да тичаме. Бяхме с още едно момиче и едно момче. Приятелката ми падна, аз я вдигнах и накрая трябваше да се скрием някъде от тълпата, защото паниката беше доста голяма" , разказа той.

"Точно преди да стане атентата, бяхме на плажната ивица, където имаше фойерверки. След фойерверките тръгнахме да се прибираме, когато стигнах до трамвая започнаха да се чуват писъци и крясъци. Всички хора в трамвая залегнаха. Имаше изстрели", разказа Даниел Василев, който също е бил в центъра на Ница по времето на трагедията и добави: "Едва когато се прибрах вкъщи разбрах, че камионът е прегазил много хора. Шофьорът е карал един огромен камион и два километра е газил хора, след което е слязъл, започнал да стреля и полицията е стреляла". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
До бобоНе,САЩ воюват срещу цивилизацията.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и камионджията удобно е застрелян за да не може да бъде разпитван..
9
4
 
1
 
! Отговори
Сандокан преди 7 години
Ей туй КГБ не прощава! Русия пак нанесе удар в гърба. Хахаха. Да, ама не. *** нали Русия е враг номер едно на Европа и САЩ?!
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо сте още там бе шмунгии аз ако бях на ваше място още вечерта хващам първия полет за БГ и никога никога няма да се върва у Францето явно имало и българи мазохисти
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много се дразня от подобни разкази на очевидци, едно и също се повтаря до втръсване. Ясно, че ще е касапница и страх. Въпросът е как да се предотвратят подобни актове, а не да се набляга на саира, кой спал, кой бил на 15 метра и т.н.
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто обикновен ден от мултикултурна Европа. Свиквайте. Сега ще има три месеца предавания по телевизията, дали трябва да се почерпи българския опит с дюнерджийниците, или да напускаме още "бежанци" от изхождащата се камила или магаре пред колибата им.
5
0
 
32
 
! Отговори
Луи VIX преди 7 години
Всичките условно наречени "терористи" във френски атентати са си ФРЕНСКИ граждани .. демек французи. Нито са сирийци, нито са бежанци нито са от Сатурн. Те са си паплачта която Франсетата си отгледаха и интегрираха след инвазиите и грабежите им над северна Африка. Сега по-много влечатляващ начин жеста към северна Африка им се връща обратно. Господ е един шегаджия....
4
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единствено САЩ са виновни за тези дела. Те поддържат ИД и всякакви други терористични организации и ***. Да живее Владимир Путин - спасителят на човечеството!
3
1
 
19
 
! Отговори
столтенберг преди 7 години
А кой създаде ислямска държава,кой наказва Франция,защото отказа да подпише трансатлантическото споразумение?
2
1
 
44
 
! Отговори
бобо преди 7 години
Третата световна война е започнала.Но не е срущу Русия.Исляма воюва срещу цивилизацията.
1
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
само преди няколко дена във Варшава великите натовски вождове казаха - Р У С И Я е враг 1 на светатака че моля ви запомнете го, а то днес против Русия още не сте писали нищо!