Те не целят нашата ценностна система... Не им пука за нас!

Мохд Абуаси смята, че ДОСТ е шапка на ислямистите у нас
15 юли 2016 10:22,
42
Те не целят нашата ценностна система... Не им пука за нас!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Няма съмнение, че "Ислямска държава" стои зад атаката в Ница, заяви директорът на Центъра за близкоизточни изследвания Мохд Абуаси в предаването "Сутрешен блок" на телевизия Bulgaria ON AIR. "Преди месец и половина излезе едно изявление от заместника на Абу Бакр ал Багдади, който призова привържениците на групировката по света да извършват атентати срещу цивилни цели", посочи той.

Още по темата

"В борбата срещу тероризма не само трябва да бъдат включени службите. Не можеш да пазиш всеки гражданин. Тук идва ролята на обществото и ролята на експертите", подчерта Абуаси. "2-3 години трябва да работиш върху тези хора, за да разпознаеш дали са радикализирани или са просто мюсюлмани", каза той по отношение на терористите. "Лесно се разпознават, ако си учил това нещо", добави Абуаси. "Втората заблуда е, че целят нашата ценностна система. На никой от тях не му пука за нашата ценностна система", категоричен е той.

По думите му намесата на французите в Северна Африка не е случайна.

"Там живеят 5 млн. мюсюлмани от северноафрикански произход, които Франция беше окупирала сто и няколко години. Тоест има нещо в съзнанието на тези хора против самата Франция", твърди експертът.

"Не мога да свържа тези атентати с бежанската вълна", каза още Абуаси . По думите му нито един от нападателите не е бежанец.

"Ако говорим за България мерките, които трябва да бъдат предприети са комплексни. Превантивните мерки започват още в началото. Тази идеология да не влиза при нас под каквато и да е форма!", заяви арабистът.

"Партия ДОСТ е политическа шапка на тези ислямисти. Ислямистите в България се обединяват около ДОСТ в момента", настоя той.

"Моите наблюдения са, че ислямисти се обединиха в Мюфтийството и започнаха да пропагандират още преди раздялата между Доган и Местан. Самият Местан не е ислямист, но посещенията му в Турция, срещите с Реджеп Ердоган и Ахмет Давутоглу, не бяха случайни, всичко беше подготовка. Доган през цялото време беше против ислямистите."

По думите му Ердоган е използвал ЕС като троянски кон, за да ликвидира влиянието на армията в Турция и успя да го направи.

"Трябва да се наблюдава какво се изучава в Ислямския институт", заключи Мохд Абуаси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Toya musli za shtqlo neshtqlo go pokazvat po tv,a ve huhu te poveche vredqt na islqma IDIL nqmat nishto obshto s islqma te slujat na reakcionni sili koito iskat treta svetovna,IDIL udari sveshteniya grad na musulmanite MEKA
27
0
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРКАТА преди 7 години
НЕЗАИНТЕРИСОВАНО ПРАВИТЕЛСТВО ГРИЖЕЩО СЕ ЕДИНСТВЕНО ЗА СОБСТВЕНИЯ СИ РАЗКОШ И РАЗХЛАБЕН КОНТРОЛ НА ВСИЧКИ НИВА. МОЖЕ БИ ИЗЧАКВАТ ДА ЗАПОЧНАТ АТЕНТАТИТЕ И ДА ИЗБИВАТ НЕВИННИ ХОРА ТА ТОГАВА ДА СЕ СЕТЯТ ЗА ДУМИЧКИТЕ "ТЕРОРИСТ" "ДЖИХАДИСТ" "ОТЯВЛЕН ИСЛЯМИСТ" КАТО МЕСТАНЧО КОЙТО ОЩЕ СИ РАЗВЯВА БАЙРЯКА И ОЩЕ НЕ Е В ЗАТВОРА. ИЛИ ЩЕ СИ РАЗВАЛИМ ДОСЛУКА С БРАТЯТА ОТ ИЗТОК И ПО ТОЧНО С ЕРДОГАН.
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЛУПОСТИ?? Тия убици не са мюслюми най малко са радикални те са УБИЦИ нищо религиозно ,човешко няма в тях
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тероризма има все пак някави цели, а това си е просто избиване на християнско население.Войната е тотална
24
0
 
7
 
! Отговори
opps преди 7 години
Значи ислямиста не го викнаха и на разпит, а на нас ще ни ограничават правата...ай сиктир бе!
23
0
 
24
 
! Отговори
G преди 7 години
България се нуждае от закон забраняващ на проповеднци, получили образованието си в чужбина да проповядват в страната. Така ще се реши и въпросът с разните американски секти. Като втора мярка предлагам сурови осъдителни присъди по бързо производство за мошеннци като муса в Пазарджик и местан и ко. Като трета мярка е задължително службите да функционират,а правителството да запази светското възпитание на мисюлманите у нас.
22
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АКО ДОСТ ПРЕДСТАВЛЯВАТ РАДИКАЛНИЯ ИСЛЯМ, ТО КАКВИ БЯХА ДО ВЧЕРА, ЗАЩОТО ТЕ СА ЛИДЕРИ ОТ ЕДНА ДРУГА ПАРТИЯ КОЯТО ТВЪРДИ, ЧЕ НЕ Е ЕТНИЧЕСКА, КАТО КАК СЕ ОКАЗАХА С ХЛЯБА И НОЖА, КОЙ УСЛУЖЛИВО ИМ ПРЕДОСТАВИ ТИЯ БЛАГА, КАТО КАК СЕ ПРЕВЪРНАХА В РАЗПРЕДЕЛИТЕЛИ НА ПОРЦИИТЕ, КАТО КАК ПОЛУГРАМОТНИ ФЪФЛЯЦИ ДАВАТ ПОСОКА, КРИТИКУВАТ ИНСТИТУЦИИ НА РАЗВАЛЕН БЪЛГАРСКИ И С ЯВНИ МЕНТАЛНИ ДИФИЦИТИ- ИСКАМЕ СИГУРНОСТ ОТ "ПАТРИОТИ" КОИТО ГАЗЯТ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ЗА СМЕТКА НА ЛИЧНИ ПОРЦИИ.
21
2
 
24
 
! Отговори
. преди 7 години
много правилно съдът отказа регистрация от турските терористи от ДОСТ.. мястото на турските терористични партии е в Турция
20
1
 
30
 
! Отговори
Мюмюн преди 7 години
Окупацията на северна Африка не е причината във Франция да идват деградирали и жадни за убийства ислямисти!Виновна е неистовата толерантност на западната толерантност!Виновна е и безнравствената ислямска религия на тия брадати *** маргинали!Време е за крути мерки за недопускането на територията на европа на дори и един преселенец с религия различна от християнската!Европа е континент на християните!Ние сме различни,и е време това да им бъде набито в тъпите промити мозъци!
19
5
 
28
 
! Отговори
до 18 преди 7 години
тая реклама на ислямистите от ДОСТ върви да си я правиш в Турция.. объркал си държавата да хвалиш терористи
18
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И на малките деца вече е ясно че ДОСТ и протурска ислямистка партия създадена от турските служби ,а местан е техен проводник и слуга ...представете си само у нас примерно руския посланик да ходи на партийни форуми при учредяване на партия а лидера на тези партия да се крие в руското посолство ,на форума да се говори руски език и пр. и пр. ,но ако е за турци значи може щом са замаскирани зад някакви химерни евроатлантически цености в които самите те не вярват също както спонсора им Ердоган!!!
17
0
 
37
 
! Отговори
!!! преди 7 години
"Нито един от нападателите не е бежанец"???Да но мака му и баща му са. Така че днешните бежанци като се установят на народят терористчета ще стане още по-лошо!!!!!!
16
1
 
10
 
! Отговори
. преди 7 години
каква Ислямска държава атентата е дело на вдъхновени от интернет французи сега ония от Ракка просто ще си препишат заслугите и всички печелят :)))
15
6
 
14
 
! Отговори
Прав е! преди 7 години
Прав е, разбира се. В основата на всичко е просто омраза срещу Франция (и по-общо, срещу Запада). Това не е омраза срещу ценностите на Запада (не им пука за тях, прав е), нито срещу нещо конкретно. Просто срещу Запада.В това отношение терористите си приличат с путинистите и затова някои хора търсят връзка. Но аз мисля, че няма връзка. Нито на путинистите им пука за ислямистите (важна е само омразата срещу Запада), нито пък на ислямистите им пука за путинистите.
14
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откак ДПС си свали маската и всички видяха че е руска партия и нашите путлераси заобичаха Ахмед Джолан и запяха тържестввени дитирамби в негова чест. И всякакви платени кремълски клакьори в общ хор запяха, как европейската партия ДОСТ на Местан (между другото най-ерудирания и умен български политик) е ислямски проект.
13
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма и никакви съмнения кой стои зад центъра за близкоизточни изследванияВосток-ето дело тонкое...
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а добре че е тоя та да ни каже какво да правим, далече ще стигнем така
11
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По същата причина,по която всички "знаем",какви са "хора",като Митю Очите,Но същия не само диша(след братоубийствен атентат),но за него държавните органи се грижат,като за национална ценност.
10
6
 
37
 
! Отговори
Pinochet преди 7 години
Да се забрани тая религия и всичко свързано с нея. Европа е християнска. А на когото не му харесва Да хваща пътя. Има турция има сумати арабски държави.............
9
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откога заобичахте ДПС.