Защо курортен град стана "територия на джихада"?

Руски издания коментират кървавото нападение в Ница
15 юли 2016 10:52,
22
Защо курортен град стана "територия на джихада"?
Снимка: БТА

Терористите продължават войната срещу Франция, пише "Комерсант" във връзка със снощното терористично нападение в Ница, където камион се заби в тълпата и премаза около 80 души.

Още по темата

Руският вестник търси отговор на въпроса защо курортният град е станал "територия на джихада". С този "удар точно по Франция и точно в деня на националния й празник 14 юли терористите преследваха няколко цели едновременно", посочва той.

Първо, да покажат, че никакви мерки за сигурност (а Франция въведе извънредни по повод Евро-2016 и 14 юли) не могат да спрат "воините на джихада", ако са нарочили за мишена една или друга страна.

Второ, да демонстрират пред цял свят, че военните несполуки на "Ислямска държава" напоследък в Ирак и Сирия съвсем не са отслабили радикалните ислямисти и бойният им дух не е сломен. Напротив, те са готови да прехвърлят бойните действия в тила на врага, в мирните европейски градове, и да действат още по-решително и изобретателно отпреди.

"Трето, международният терористичен интернационал отправя към европейските тайни служби сигнал: инициативата все още е в наши ръце. Толкова са много пришълците от ислямския свят, живеещи на вашия континент, толкова са много сред тях "спящите агенти", готови всеки момент да излязат от нелегалност, че вие сте обречени на безкрайна поредица от терористични атентати - тогава и там, където пожелаем", разяснява "Комерсант" посланието на стоящите зад атаката.

Трагедията се случи в един от най-руските градове на Франция. На Лазурния бряг всяка година летуват 200 000 наши сънародници, изтъква "Комсомолская правда".

Световната общност трябва сплотено да реагира на предизвикателствата от страна на терористите, които разбират само езика на силата. Това заяви по повод атентата в Ница руският премиер Дмитрий Медведев, информира "Лента".

Медведев отбеляза, че според медиите сред загиналите има граждани на ЕС и на Русия, и нарече трагедията "извънредно скръбно събитие", цитира електронният вестник съобщение на РИА Новости.

"Вести" разсъждава "как Франция може да отвърне на атентата, извършен от ИД в Ница". Президентът Франсоа Оланд съобщи, че Франция се готви да отмъсти за своите граждани, напомня мрежовото издание.

През есента на 2015 г., когато терористи разстреляха хора из улиците на Париж, Франция прати срещу ИД бойна авиация. Главното й оръжие за борба с екстремистите в Сирия и Ирак е самолетоносачът "Шарл де Гол". С авиацията и флота обаче далеч не се изчерпват възможностите на френската армия. Тя е натрупала опит и от сухопътни операции срещу тях, по-специално в Мали през 2013 г., когато тази страна бе връхлетяна от "чумата на радикалния ислямизъм".

Френските войници, към 3500 души, със сравнима подкрепа от африкански страни на практика изцяло унищожиха бунтовническите отряди, посочва "Вести".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не може да ме накара да вярвам, че ИД не е схема, за 3 дни сухопътна и въздушна операция на NATO може да ги премаже като *** и да забравим за тях.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Французите знаят и могат да воюват. Доказано е по цял свят.Само да не са ограниченията и "насоките отгоре" в посока толерастия към ислямското нашествие, мисля, че Франция може да ликвидира тероризма в страната много бързо.
13
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От руските медии не беше омраза, не беше чудо срещу Запада! Гей.ски тъпни, президентът бил май.муна, другия не знам си какъв! Милиарди думи на омраза в хиляди публикации, ядрени пустини, армати... Всички те подкрепяни с милиони коментари!А после: "Защо се отбранявате от нас? Ние не сме заплаха. Хайде да се обединим!"...Е как да не се отбраняваме? Как да не сте заплаха? Как да се обединим?
12
9
 
9
 
! Отговори
Правило преди 7 години
В днешно време има стотици мнения, всичко се публикува и на човек му е трудно да се ориентира. Има обаче едно безпогрешно правило:Западните медии лъжат в 50% от случаите. Това е най-подлото възможно лъжене и обърква хората жестоко!Руските медии обаче са по-примитивни. Там манипулациите не са толкова развити и те лъжат в 100% от случаите! Четете тях и каквото казват, вярно е обратното!
11
8
 
10
 
! Отговори
защо ли преди 7 години
Отворете някой български сайт ,прочетете какво пишат и мислят хора с комунистическо или агентурно минало и сегашни властови позиции и пъзела ще се нареди от самосебе си.С удоволствие ползват парите на европейския данъкоплатец и активно работят против ЕС.
10
35
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои саитове не мога да разбера дали са Български . Стига сте распространявали руски хибридни дезинформации . Русия в злобата си към ЕС поддържа Асад , подкрепя терористи и бомбардира мирни сириици с цел да дестабилизира Европа с бежанци !!! Но коварството е в това че по този начин пречи и на тръбите от Египет и Израел и други източници на газ да достигнат ЕС !!!
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Основният недъг на глобализацията е че никога не може да се посочи кой е виновен, всеки казва че не е той, а отговорността се поема от призраци
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искаме да живеем спокойно, трябва да даваме всичките си пари за данък спокойствие.., стара игра с нови играчи. Жалка работа, но това е истината
7
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много са навътре в нещата в Москва. Много по-навътре от нормалното.
6
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От Брюксел казаха, че всяка страна може да си вземе от тези и даже ще получи по 10 000 евро на чаршаф. Не, черси!!!
5
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
най добре отменете ЕВРОГЕЙСКИЯТ СЪЮЗ И САТАНАТО, които са основният източник и генезис на тоя проблем. а тая пасмина бежанци просто използвайте за донори за болниците /на кой бъбрек на кой дроб - абе за резерни части за болничните заведения/ и с шутове в газа обратно в джунглата за храна на лъвове и хиени.но жените им преди да ги върнем ще ги надуем като родопски гайди от секс за да може да подобрим генофонда що годе на тия маймуни. докато се изпълняват заповедите на ФАЩ НИЩО ДОБРО НЕ ОЧАКВА ЧОВ
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...ми щото в Ница е пълно с Араби. Хич не ми трябва да го чета това!
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да обучим франсетата на стрелба и нека някой им обясни, че шофьорското място е от другата страна!
2
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът е всъщност, че терористите се оказват второ и трето поколение уж "интегрирани" граждани и най-накрая Европа трябва да признае истината, че тези хора никога няма да станат европейци, каквито и усилия и пари да се наливат!
1
10
 
31
 
! Отговори
Сатанаил преди 7 години
Льо Пен президент! Франция вън от ЕС.