Русия отлага чартърите до Турция?

Москва: Нужно е мирно небе, за да подновим полетите
16 юли 2016 14:00, Анисия Иванова
5
Русия отлага чартърите до Турция?

Последните събития могат да доведат до отлагане на възстановяването на чартърните полети за тази страна, заяви изпълнителният директор на Асоциацията на турооператорите на Русия Мая Ломидзе, предаде ТАСС.

Буквално завчера имахме консултации с представители на турска делегация и бяха обсъдени въпроси за сигурността на нашите туристи. Сега ситуацията се промени кардинално. Ние говорим не просто за мерки за сигурност за почиващите, а за принципа за мирно небе над Турция. Вероятно ще има още съвещания с участието на всички заинтересовани руски и турски ведомства, каза Ломидзе.

Засега е рано да се говори за откриване на чартърни полети, посочи Ломидзе. Тя отбеляза, че условие за пускането на чартърни полети за Турция е осигуряването на мерки за сигурност.  

Министерството на транспорта на Руската федерация формира щаб за мониторинг на транспортната ситуация заради събитията в Турция, съобщи ТАСС.

Във връзка със заповед на правителството на Руската федерация министерството на транспорта предприе всички необходими мерки за осигуряване на транспортната сигурност във въздушния и морския транспорт. През нощта в руското министерство на транспорта е бил формиран оперативен щаб за мониторинг на транспортната ситуация. В министерството заявиха, че са били задействани всички необходими служби, които продължават в оперативен режим да следят за развитието на събитията.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин е обещал на Ердоган да му даде 1000 туристи и ще си изпълни обещанието, но само към него. Ако превратът победи, трябва да има нови преговори! Путин държи в склада 40 000 туристи, така че Турция има за какво да разговаря с него, който и да е на власт!
3
0
 
2
 
! Отговори
умен преди 7 години
Това значи ли че турция е участник в нато с две армии
2
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
това е сценарии на ердоган рано е да се говори с него и да се пращат туристисега ше избие военните които са за светска дьржава
1
1
 
1
 
! Отговори
Koki преди 7 години
patkaaaa ....