Атентаторът от Ница си набелязал мястото по-рано

Минал с камиона през мястото на касапницата на 12 и 13 юли
Обновена: 17 юли 2016 15:31 | 17 юли 2016 15:00,
8
Атентаторът от Ница си набелязал мястото по-рано
Снимка: БТА

На 12 и 13 юли убиецът набелязал с камиона си местата за касапницата, която извърши на 14 юли, заяви днес източник от разследването, цитиран от Франс прес.

Още по темата

Няколко от разпитаните досега около сто души казват, че тунизиецът Мохамед Лауайеж-Булел, неизвестен досега на френските разузнавателни служби, е бил религиозен. Неговият баща твърди, че синът му не е имал никаква връзка с религията.

В първоначалните свидетелства на съседи атентаторът, представен от "Ислямска държава" като неин боец, беше описван по-скоро като психически лабилен човек, който имал все повече конфликти със семейството си.

Припомняме, че на 14 юли тунизиецът с френско гражданство Мохамед Булел прегази над 80 души във френския град Ница по време на празненства по случай Деня на Бастилията. Това е трети терористичен акт във Франция в рамките на година и половина.

На 7 януари миналата година маскирани мъже в Париж нападнаха редакцията на сатиричния вестник "Шарли Ебдо". Убити са главният редактор Стефан Шарбоние, девет служители на вестника, двама полицаи. Ранени са 11 други.

На 13 ноември 2015 г. пък загинаха 128 души, а 300 бяха ранени при координирани атентати в Париж. Атаките започват в петък вечерта в 21:20 часа местно време. Тогава три експлозии отекнаха край оградата на стадиона "Стад дьо Франс" по време на приятелски мач Франция-Германия. Последваха стрелби в няколко заведения и ресторанта в Париж. Терористи стреляха напосоки и в концертната зала Батаклан.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
моля? преди 7 години
В Ница вече спряха да продават пица зарадимюсюлманските забрани на свинското.-------------------------------------------------Пица със свинско?!!! Това ако го правят във Франция, не искам да си мисля как ще реагират италианците ако го разберат!: )))) Веднъж видях един англичанин в Лондон да казва на италианка, че любимата му пица е с пиле и тя.... щеше да колабира!!
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Атентатора от Ница е една *** от "мирната религия".
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Ница вече спряха да продават пица заради мюсюлманските забрани на свинското.