Кери размаха пръст: Обвиненията към САЩ са вредни

Вашингтон нямал нищо общо с опита за преврат в Турция
17 юли 2016 11:42,
89
Кери размаха пръст: Обвиненията към САЩ са вредни
Снимка: архив Reuters

Държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви, че Вашингтон няма никаква роля в провалилия се военен преврат в Турция, пише Postimees.

Още по темата

По думите на Кери, публичните изказвания на турски официални лица по този повод нанасят вреда на двустранните отношения на двете страни-членки на НАТО.

По време на разговорите с външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу е определил като абсолютна лъжа обвинения от такъв род по отношение на Вашингтон, съобщи говорителят на Държавния департамент Джон Кърби.

По-рано Кери подчерта, че за разглеждането на въпроса за екстрадация на живеещия в САЩ проповедник Фетхуллах Гюлен са необходими доказателства от страна на Анкара, че Гюлен е извършил престъпление.

Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви в разгара на опита за преврат, че разбунтувалите се срещу него турски военни може да са получили указания от САЩ.

Въоръженият метеж започна в Турция в нощта на 15 юли, когато група военни заяви, че взима управлението на страната в свои ръце, за да обезпечи съблюдаването на конституционните права на гражданите. На сутринта правителството възстанови пълен контрол над ситуацията в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: превратСАЩДжон Кери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
17
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 7 години
Значи така дойдохме си на думата лошото ЦРУ и добрите чичковци Путин ЕрдоганМалко са ви 500 плюс 50 години робство
26
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лермонтов, а на теб кой ти е казал, че Ердоган е сатрап, ти познаваш ли го лично?Можеш да си сигурен, че въпросните младежи от парка не са излезли да защитят Ердоган, защото те са малцинство.Цветните революции се правят от особена категория първенюта, които са само гласовити, но лишени от съдържание млади консуматори.
25
5
 
23
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
Това,че ЦРУ е замесено в преврата по някакъв начин е сигурно!Още миналата година САЩ правеха сондажи(чрез медиите) каква ще е реакцията в Европа на един евентуален преврат!А че Ердоги им е неудобен е пределно ясно-не един и два пъти постави под риск от провал плановете им за Близкия Изток заради собствените си амбиции!По-интересно е обаче,че май Обама и Кери не са осведомени за тия действия!Истинската скрита власт на Америка вече не си прави труда да информира формалната!
24
5
 
12
 
! Отговори
Лермонтов преди 7 години
Не знам кой може да ми обясни ВЪОБЩЕ следния парадокс:След като преди 2 години полицията в Истанбул изпопребиот бой около парка "Гизи" тези младежи, които оназивечер излязоха така масово по улиците на мегаполиса, да защитават корумпираното управление на този сатрап Ердоган . . . !?
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да не казвам къде може да си го бутне този пръст , които го размахва
22
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция на турците, България на българите, а американците да си ходят у дома въпреки, че точно тези са бездомници и не случайно пречат на нормалните хора да стопанисват държавите си.
21
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако САЩ започнали да говорят , че няма никаква роля в преврат, значи 100% това е бил плана на САЩ.
20
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви, че Вашингтон няма никаква роля в провалилия се военен преврат в Турция ..."---Борянче, пиле, четете след като напишете. От твоето изречение излиза, че ако САЩ имаха роля, то преврата нямаше да се провали. Което е смешно.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Управниците не правят народа, тъкмо обратното.Ние трябва да обичаме себе си и ближния си, после всичко ще си дойде на мястото.ББ се оказа поне етнически лоялен към българите въпреки меркантилността си.Другите "цър-ву-ли" минали на стаж през новото US-SR, нямат и етническа ориентация.
18
0
 
12
 
! Отговори
до 23 преди 7 години
то ние сам сме си виновни избираме си управници крадци ние сме една шепа страна много бързо може да се развием но тази политика на управниците да ни натиска и да ни гони в чужбина е умишлена нее ли така
17
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 17за страна, наследник на 500-годишна османска империя всъщност са едни провалили се.. ние сме зле, щото заради тях бяхме *** на европа 500 години, после рашките и те се поупражняваха, не можем да насмогнем на велики сили..
16
8
 
17
 
! Отговори
ko4an преди 7 години
Народа си обичал ердоган, убаво. Но никой не обича турция. Всички ще се радват ако децата на дявола се заличат
15
9
 
19
 
! Отговори
до 17 преди 7 години
ние сме в ес да не би нашия стандарт на живот да по добър от турция ако не си ходил в там и не си виждал как живеят та по хубаво недей показва че си глупав
14
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И.Майданчето в Киев също, както и свалянето на Орешарски за да върнат послушната Тиква на власт.
13
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган сам си организира преврата ! Няма по блестяща възможност за него да направи пълна чистка и едноличният му режим да се превърне в тоталирарен . Турция в ЕС ? - да но след 200 години !!!
12
32
 
11
 
! Отговори
гяур преди 7 години
целия свят видя че ердоган е велик и обичан от народа си каквото и да коментирате и говорите истината е на яве нали така братя гафури
11
10
 
16
 
! Отговори
боклук преди 7 години
мама им мрас--на да е--ба объркаха целия свят *** сащщ
10
6
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Грещката на турските генерали е,че опита за свалянето на диктатора трябваше да стане 2-3 месеца по...рано,когато бе епогея на турско-руската криза.Тогава подкрепата от страна на населението за Ердоган не би била вероятна поради негативните икономически санкции.Колкото до участието на САЩ,поне са били уведомени...предварително,но изпълнението е дилетантско,не се чувства ръката на...обиграните американски стратези.
9
18
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 7 години
Вие да не станахте ердоганисти уж бяхте путинисти пък сега и почитатели на СултанаИнтересни метармофози в русофилската Копринка от Жабокрек
8
2
 
34
 
! Отговори
Нико преди 7 години
Не може да бъде такова грозно обвинение към щатите те такива лоши неща не правят - да правят преврати